Usuari Discussió:Tenienteramires

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Hola, Tenienteramires! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Crystal Clear app Startup Wizard.png Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Classificação Etaria Livre.JPG Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Nuvola apps kdmconfig.png Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Crystal Clear app kedit green-pencil.svg Proves
La teva pàgina de proves
Gnome-help-faq-dark.svg Don't speak Catalan?

Salutacions cordials

--Carles (enraonem) 23:04, 3 jul 2015 (CEST)

Pronom "se"[modifica]

En català occidental, el pronom "se" s'utilitza en la seva forma plena ("se") excepte quan va darrera de vocal (llavors "es"). Salutacions.--Raderich (disc.) 18:10, 22 gen 2018 (CET)

Sí, normalment es fa així, fins i tot a molts pobles només gasten la forma plena, però no és normatiu ni per l'AVL ni per l'IEC. La forma plena "se" és únicament correcta davant de paraules començades per "s", "ce", "ci" (la missa se celebrarà diumenge) i en combinacions de pronoms febles (se n'ha anat a cal fuster). (Correcció) He revisat el Diccionari Normatiu Valencià i, efectivament, les paraules em, et, es, ens i us tenen les variants plenes me, te, se, nos i vos, que són correctes i clàssiques, així que jo recomanaria usar-les després de paraules acabades en consonant, davant d'altres pronoms febles i a principi d'oració (com feien els nostres clàssics). Tenienteramires (disc.) 10:25, 27 gen 2018 (CET)

Moltes gràcies per haver-se pres la molèstia de comprobar-ho. Salutacions i bona feina!--Raderich (disc.) 13:04, 27 gen 2018 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[modifica]

WMF Surveys, 20:40, 29 març 2018 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[modifica]

WMF Surveys, 03:38, 13 abr 2018 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[modifica]

WMF Surveys, 02:47, 20 abr 2018 (CEST)

Reanomenar[modifica]

Hola, company. Estàs reanomenant incorrectament pàgines. Ho has de fer utilitzant l'opció "Reanomena". Més informació a Viquipèdia:Petició als administradors#Reanomenament_tallant i engaxant i a Ajuda:Reanomenar una pàgina. Pau Cabot · Discussió 08:32, 19 juny 2018 (CEST)

Móra d'Ebre[modifica]

Es pot saber en què et bases per reanomenar a tot arreu Móra d'Ebre a Mora d'Ebre? Abans caldria que justifiquéssis el perquè d'aquests canvis, que semblen totalment arbitraris. Per altra banda, els reanomenaments no es fan copiant tot el contingut a un altre article, sinó amb una opció que hi ha a la pestanya "Més" de la part superior de la pàgina d'edició. Tal i com ho has fet s'ha perdut l'historial i els elements queden desvinculats de wikidata. Tant la web de l'Ajuntament com la GEC utilitzen Móra d'Ebre, per què ho canvies tot a Mora d'Ebre? Has llegit aquesta informació?--Medol (disc.) 12:19, 19 juny 2018 (CEST)

Canvis d'estil[modifica]

Bon dia. Estàs fent una sèrie de canvis lingüístics en els articles que caldria comentar, abans de convertir-ho en una guerra d'edicions. Alguns estan ben encaminats, però la majoria no.

  • El canvi de preposició "a" per "en" té sentit quan es tracta de complements no físics. "Integrar-se en el PSOE" és millor que "integrar-se al PSOE". Però no té sentit ni té justificació canviar "al País Valencià" per "en el País Valencià".
  • El canvi "es va integrar" per "se va integrar" no té justificació. Si mires la Gramàtica de l'AVL, diu exactament (p. 171): "En alguns parlars les formes plenes es mantenen de manera general davant de verb començat per consonant: me mira, te parla, se pentina, ne du. Es tracta de formes acceptables, però en els registres formals són preferibles les formes reforçades." Són formes "acceptables", d'acord. Però no les utilitza ni la mateixa AVL, que diu "es mantenen" i no "se mantenen". Per tant, ¿per què les hauríem de canviar en la Viquipèdia? ¿Per què ha de tindre prioritat el teu gust personal sobre l'elecció del primer redactor?
  • "Reconeiximent" (i similars) apareix en el DNV, sí. Però és una forma secundària que remet a "reconeixement". Per què l'hauríem de preferir?

Si no afines un poc més en les edicions que fas (és a dir que tinguen una justificació clara), es poden considerar edicions arbitràries i per tant s'haurien d'eliminar. --Jaumeortola (disc.) 11:09, 27 juny 2018 (CEST)

En quant a la preposició "en" en locatius, lo seu ús és normatiu segons l'AVL. També, en quant als pronoms febles, són los usats en la majoria del País Valencià, encara que no les gaste l'AVL, són formes normatives i vives en la majoria del territori valencià (també en gran part del territori català i balear), així que no tenen sentit en estos contextos, no es tracta del gust personal de ningú, és com l'idioma és, i, si la forma plena és correcta i és la més usada, a on està el problema i per què hem de recórrer a altres formes? Per la mateixa raó és preferible l'ús de "reconeiximent", perquè és l'única forma usada en lo llenguatge parlat de certes zones, obviament en un article escrit en barceloní o que tracte d'un tema ubicat en una zona de parla central, no té sentit usar les formes "eixe", "sigut" o "que ell patisca", de la mateixa manera que tampoc té sentit usar les formes "aqueix", "estat" o "que ell pateixi" en articles que tracten temes d'àmbit regional, escrits en un altre dialecte, o ubicats en una zona geogràfica concreta. --Tenienteramires (disc.) 11:40, 27 juny 2018 (CEST)
És que estàs canviant coses que són: 1) perfectament normatives segons l'AVL, 2) perfectament habituals en la variant valenciana, tant escrita com parlada, i 3) fins i tot preferides per la majoria de llibres d'estil, incloent-hi l'AVL ("a" en locatius; formes reforçades dels pronoms; "reconeixement", etc.). ¿Per què ha de tindre preferència la teua elecció personal sobre el primer redactor de l'article? Són canvis arbitraris i per tant no s'han de fer. Si hagueres escrit tu l'article, normalment no hi hauria res a dir; però no és el cas. Per altra part, confons algunes qüestions: "sigut" és perfectament barceloní, però no és català clàssic; "aqueix" en canvi és clàssic, però no és barceloní actual. Si vols que s'apliquen els canvis que fas en articles que no has escrit tu, hauries d'obrir una discussió en el llibre d'estil de la Viquipèdia i arribar a acords amb la resta de viquipedistes. Però augure que no tindràs èxit perquè els arguments que tens són molt febles. A més, la Viquipèdia no ha arribat mai (ni pot arribar, crec) a acordar un llibre d'estil tan concret per a cada variant. --Jaumeortola (disc.) 12:23, 27 juny 2018 (CEST)
@Tenienteramires: mentre aquesta discussió estigui oberta no hauries de seguir fent aquest tipus de canvis. Valora quin sentit té canviar la varietat dialectal dels articles de forma sistemàtica, contradient el criteri de les autores principals i d'altres companyes. Fes si us plau un cop d'ull a Viquipèdia:Regla de les tres reversions. Si no respectes les normes de participació el teu compte podria ser blocat. Moltes gràcies per la teva comprensió. --Jey (disc.) 19:14, 20 des 2018 (CET)


Proposta d'esborrament de la pàgina «Josué Ferrer»[modifica]

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Josué Ferrer», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 13:56, 1 feb 2019 (CET)