Usuari Discussió:Jey

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Jey/Arxiu 1 en data 04-05-2016.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Benvolgut Jey, tot sembla indicar que per manca d'activitat podries haver traspassat els límits que poden provocar que se't retirin els drets d'administrador, segons pots veure a Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors.

Et prego que indiquis si desitges continuar com a administrador de la Viquipèdia, segons els termes que pots llegir a l'article enllaçat, o si, per contra, prefereixes fer un pas al costat ara mateix. En cas de retirada dels drets d'administrador, podràs tornar a demanar aquests drets en qualsevol moment.

Cordialment,

Josep Maria Rebñes

Jey (discussiócontribucions)

Gràcies per l'avís. Paso a contestar a l'altre fil

Resposta a «Avís de límit d'inactivitat»
Kaletrosa~eswiki (discussiócontribucions)

Bon dia. Fa anys que edito en eu.wikipedia.org, sobretot traduint articles del castellà o del francès a l'euskara que el la meva llengua materna.

Fa un temps vaig començar a traduir articles del català a l'euskara fins i tot em vaig atrevir a fer-lo alguna vegada al revés, per descomptat amb ajuda de traductors.

Fa poc vaig crear el meu perfil d'usuari en ca.wikipedia.org català i pensava que podria vincular-ho amb el qual ja tinc (Kaletrosa) però no sé si això és possible i com fer-ho.

Algú em pot ajudar? Eskerrik asko.

Resposta a «Cercant un mentor»
KRLS (discussiócontribucions)
Resposta a «Moure a Commons»
Jmrebes (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Jmrebes i Jey. Ara he vist aquest fil. Podria ser que es pogués reutilitzar? No he trobat la llicència exacta, però sí que he trobat això.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Es pot reutilitzar, però no tinc molt clar si incloure una referència per algunes de les informacions (1.0 a 1.5) és suficient o si caldria fer una referència més literal, de l'estil d'"Aquesta pàgina prové de la pàgina XXX de l'Institut del Teatre" i no indicar tants punts de referència al llarg de l'article, amb un ja en seria prou. Potser m'he excedit amb la plantilla de copyvio.

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Addicionalment a la llicència, tenim Viquipèdia:Autoritzacions/Museu d'Arts Escèniques de Barcelona, que no tinc clar què permet exactament.

Durant molts anys hem atribuït el text importat de llicències lliures amb només una referència però crec que tenim alguna conversa per algun lloc on ens plantejàvem que potser hauríem de fer alguna cosa més. No en recordo la conclusió, però segur que la conclusió no era esborrar tots els articles antics que importessin text d'una font lliure posada com a referència.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Notifico en @KRLS que va escriure Viquiprojecte:Viquirepte/Enciclopèdia de les Arts Escèniques Catalanes i en particular l'apartat de reutilització, que a l'article Alfons Rovira s'ha seguit al peu de la lletra.

En qualsevol cas, tenir un administrador posant plantilles que amenacen amb esborrar en una setmana tots els articles que hagin seguit les instruccions donades explícitament per un altre administrador en un viquiprojecte fa un any no em sembla una situació gens raonable. Per això demanaria a en @Jmrebes que tregui la plantilla mentre discutim el tema a la Taverna i, si cal fer-hi alguna cosa, adoptem una solució global.

Vriullop (discussiócontribucions)

Havíem parlat d'usar plantilles com {{atribució gencat}} per complir amb els requisits assumibles d'atribució. Usant ref-web queda indefinit si el redactat és propi i com ho poder reutilitzar terceres parts.

Jmrebes (discussiócontribucions)

L'Institut del Teatre, i amb l'Enciclopèdia de les Arts Escèniques Catalanes, no formen part estrictament de la Generalitat de Catalunya, sinó de la Diputació de Barcelona. No crec que la plantilla "atribució gencat" sigui d'aplicació.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No és això. Entenc que el que volia dir en @Vriullop (i si no que em corregeixi) és que la llicència de la Generalitat és molt semblant a la de l'Enciclopèdia de les Arts Escèniques i que per tant la solució que hem d'adoptar amb els textos reutilitzats d'aquesta font és la mateixa solució que hem aplicat amb els de la Generalitat.

O sigui, la plantilla atribució gencat és una adaptació de ref-web que inclou l'atribució a la Generalitat. Caldria una adaptació de ref-web que inclogui l'atribució a l'Enciclopèdia de les Arts Escèniques o l'Institut del Teatre.

I de fet aquesta solució l'hauríem d'anar adaptant a totes les fonts lliures que estiguem reaprofitant i que requereixin atribució, que són la majoria de les de l'administració.

És a dir, en Vriullop parlava d'usar "plantilles com atribució-gencat" no d'"usar la plantilla atribució-gencat".

Vriullop (discussiócontribucions)

L'atribució gencat i {{atribució IPAC}} són dos models que poden servir per altres casos. Totes dues són versions simplificades de ref-web adaptades als requeriments d'atribució específics. Tenen algun paràmetre obligatori quan a ref-web són opcionals. Es poden usar en format de referències per indicar els paràgrafs importats.

KRLS (discussiócontribucions)

Llavors, el debat és si per complir el "citar la font" és suficient amb la recomanació actual de Viquiprojecte:Viquirepte/Enciclopèdia de les Arts Escèniques Catalanes o cal afegir un afegitó. Personalment, penso que l'atribució actual és suficient (enllaç a l'avís legal de la font). Els articles de la Viquipèdia són vius i el que ara sembla que el 100% de l'article prové de la font, aquest evolucionarà (reescriurà/ampliarà) i podria induir a confusió als futurs lectors. També seria un error eliminar les cites, perquè probablement acabaria l'article amb un {{MR}}. Si més no, si tots ho veieu diferent, no m'oposaré a afegir un afegitó.

Vriullop (discussiócontribucions)

Per exemplificar, Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears d'entrada és un plagi. Cal fer investigació per trobar que la font ho permet amb condicions, que no es compleixen. Es pot arreglar, però si cal un model de ref-web per fer-ho bé és el mateix que crear una plantilla d'atribució.

KRLS (discussiócontribucions)

D'acord, aquest cas és clar. Tanmateix, un cas com aquest Joan Abellan i Mula on a més a més, s'ha bastit d'altres fonts, em sembla prou atribució.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Segurament hi haurà casos on s'ha copiat text (i necessiten l'atribució) i casos en que no, però cal veure quants n'hi ha de cada. Un cop tinguem preparada la plantilla (o la solució equivalent) serà cosa de mirar d'aplicar automàticament la solució del cas més freqüent i a mà l'altra.

Resposta a «Alfons Rovira: copyvio»
Dvdgmz (discussiócontribucions)

Hola! M'agradaria molt que poguessis participar a la Viquimarató 125anysCoopBDN el dissabte 1 de juliol (diada internacional del cooperativisme). Si pot ser presencialment a Badalona i si no remotament. Estem recollint fonts bibliogràfiques en un pad i també treballant per tenir-ne físicament aquell dia al Conservatori de música, on es farà. Mira't la pàgina de la Viquimarató per si hi ha articles que et vindrà de gust editar o millorar. Si hi ha persones que creus que els pot interessar participar, si us plau, diga'ls-ho.

Resposta a «Viquimarató: 125anysCoopBDN»
Trebol6 (discussiócontribucions)

Hola,

Soc professor de secundària i estic ensenyant a fer edicions a la Viquipèdia. Has bloquejat la nostra IP: 85.119.196.253. Què puc fer per que puguin tornar a treballar?

Resposta a «Edició des de la IP del Institut»
Capsot (discussiócontribucions)

Espere que et vaja tot molt bé i moltes gràcies per totes les teues contribucions! Potser ja ho saps, però organitzem gràcies a Frank/Flamenc i membres d'Amical (que es farà càrrec de les despeses de transport i àpat), una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI). Espere que pugues venir-hi, ens faria goig poder comptar amb la teua presència!:) Ja ens ho comentaràs, molt bona setmana i tant de bo continues editant molt de temps! Una abraçada! Fins ben prompte! Claudi/Capsot

Resposta a «Bon dia Jey!»
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Hola!

Heu rebut aquest missatge perquè sou administrador en algun wiki de Wikimedia.

Actualment, quan algú fa una edició en algun wiki de Wikimedia sense entrar al compte d'usuari, mostrem la seva adreça IP. És possible que en un futur no puguem fer-ho. Aquesta decisió la prendrà el departament legal de la Fundació Wikimedia, perquè les normes i regulacions sobre la privades a Internet han canviat amb els anys.

En comptes de l'adreça IP mostrarem una identitat ofuscada. Els administradors encara sereu capaços d'accedir a l'adreça IP. També es crearà un nou rol d'usuaris amb permisos per a veure les adreces IP dels usuaris no registrats, amb la finalitat de lluitar millor contra el vandalisme i el spam sense la necessitat de ser administradors. Els usuaris amb drets de patrulla també veuran part de la IP fins i tot sense aquest rol. També estem treballant en millors eines per ajudar-hi.

Si no ho heu vist ja, podeu llegir-ne més a Meta. Per a assegurar-vos de no perdre cap dels canvis tècnics als wikis de Wikimedia, us podeu subscriure al newsletter tècnic setmanal.

Tenim dues propostes sobre com pot funcionar aquest identificador. Us agrairem qualsevol comentari sobre com creieu que pot funcionar millor per a vós i per al vostre wiki, ara i en el futur. Ens ho podeu fer saber a la pàgina de discussió. Es permet escriure directament en el vostre idioma. Les propostes actuals es van publicar el mes d'octubre i es prendrà una decisió després del 17 de gener.

Moltes gràcies. /Johan (WMF)

19:10, 4 gen 2022 (CET)

Resposta a «How we will see unregistered users»
Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Jey. Veig que estàs refent Shelley Winters, que era un copyvio. Molt bona feina.

En acabar, recorda d'ocultar les revisions que tenen copyvio.

Bon any!

Jey (discussiócontribucions)

Bon any! No m'havia plantejat mai haver d'ocultar expressament edicions per copyvio. Només ho he vist quan es fan atacs personals o es divulga informació privada. Si creus que s'han d'ocultar, potser seria millor esborrar de nou la pàgina i restaurar només les edicions anteriors (fins agost de 2020 entenc). Salut!

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo diria que s'han d'ocultar aquestes edicions perquè cada revisió no deixa de ser una pàgina web que infringeix el copyright i que està a l'abast de tothom a través de l'historial. Això sí, no fa falta esborrar-la. Basta seleccionar i deseleccionar les edicions a ocultar (que és molt senzill) i ja està.

Jey (discussiócontribucions)
Resposta a «Shelley Winters»

Proposta d'esborrament de la pàgina «Llista de colònies europees»

1
Alzinous (discussiócontribucions)

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Llista de colònies europees», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Resposta a «Proposta d'esborrament de la pàgina «Llista de colònies europees»»