Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquesta política explica com i quan es produiran les baixes per inactivitat d'administradors i buròcrates.

  1. El període de temps màxim d'inactivitat administrativa pels administradors i buròcrates hauria de ser d'un any.
  2. La inactivitat administrativa es defineix com a zero accions administratives a la Viquipèdia en català. S'entenen per accions administratives: els registres d'esborrar/restaurar, blocar/desblocar, protegir/desprotegir, assignar drets d'usuaris i d'altres només disponibles per a administradors.
  3. Es farà una auditoria periòdica dels nivells d'activitat dels titulars de drets avançats i es posarà en coneixement dels buròcrates actius.
  4. A continuació s'especifica el procediment per a contactar els titulars inactius de drets, la resposta demanada d'aquests titulars i el procés de retirada de drets.
    1. Els buròcrates notificaran aquells titulars de drets avançats que hagin excedit el període màxim de temps d'inactivitat administrativa. Aquesta notificació (avís de límit d'inactivitat) serà enviada en un missatge a la pàgina de discussió de l'usuari. Es recomana també enviar un missatge personalitzat per correu electrònic, si el tenen activat.
    2. Si els usuaris notificats amb l'avís de límit d'inactivitat responen que volen conservar els seus permisos, podran conservar-los amb un període màxim d'inactivitat de sis mesos. En qualsevol moment durant els dos anys següents que es produeixin 6 mesos d'inactivitat, posteriors al primer avís, es revocaran els seus permisos d'administrador sense necessitat de més avisos previs.
    3. En canvi, si els usuaris notificats amb l'avís de límit d'inactivitat responen que no volen conservar els seus permisos o si no donen resposta adequada després d'un mes, els buròcrates demanaran als stewards la revocació dels seus permisos (els buròcrates no ho poden fer ells mateixos, però comprovaran que el procés hagi estat el correcte).
  5. Revocar els drets d'un usuari a causa d'inactivitat és una actuació d'ofici sense cap altra consideració negativa a la seva col·laboració amb el projecte. Tanmateix, si en el futur vol recuperar els drets d'administrador haurà de seguir el procediment habitual descrit a Viquipèdia:Candidatura a administrador.

Notes:

Vegeu també[modifica]