Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Jey

Jmrebes (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Jmrebes i Jey. Ara he vist aquest fil. Podria ser que es pogués reutilitzar? No he trobat la llicència exacta, però sí que he trobat això.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Es pot reutilitzar, però no tinc molt clar si incloure una referència per algunes de les informacions (1.0 a 1.5) és suficient o si caldria fer una referència més literal, de l'estil d'"Aquesta pàgina prové de la pàgina XXX de l'Institut del Teatre" i no indicar tants punts de referència al llarg de l'article, amb un ja en seria prou. Potser m'he excedit amb la plantilla de copyvio.

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Addicionalment a la llicència, tenim Viquipèdia:Autoritzacions/Museu d'Arts Escèniques de Barcelona, que no tinc clar què permet exactament.

Durant molts anys hem atribuït el text importat de llicències lliures amb només una referència però crec que tenim alguna conversa per algun lloc on ens plantejàvem que potser hauríem de fer alguna cosa més. No en recordo la conclusió, però segur que la conclusió no era esborrar tots els articles antics que importessin text d'una font lliure posada com a referència.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Notifico en @KRLS que va escriure Viquiprojecte:Viquirepte/Enciclopèdia de les Arts Escèniques Catalanes i en particular l'apartat de reutilització, que a l'article Alfons Rovira s'ha seguit al peu de la lletra.

En qualsevol cas, tenir un administrador posant plantilles que amenacen amb esborrar en una setmana tots els articles que hagin seguit les instruccions donades explícitament per un altre administrador en un viquiprojecte fa un any no em sembla una situació gens raonable. Per això demanaria a en @Jmrebes que tregui la plantilla mentre discutim el tema a la Taverna i, si cal fer-hi alguna cosa, adoptem una solució global.

Vriullop (discussiócontribucions)

Havíem parlat d'usar plantilles com {{atribució gencat}} per complir amb els requisits assumibles d'atribució. Usant ref-web queda indefinit si el redactat és propi i com ho poder reutilitzar terceres parts.

Jmrebes (discussiócontribucions)

L'Institut del Teatre, i amb l'Enciclopèdia de les Arts Escèniques Catalanes, no formen part estrictament de la Generalitat de Catalunya, sinó de la Diputació de Barcelona. No crec que la plantilla "atribució gencat" sigui d'aplicació.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No és això. Entenc que el que volia dir en @Vriullop (i si no que em corregeixi) és que la llicència de la Generalitat és molt semblant a la de l'Enciclopèdia de les Arts Escèniques i que per tant la solució que hem d'adoptar amb els textos reutilitzats d'aquesta font és la mateixa solució que hem aplicat amb els de la Generalitat.

O sigui, la plantilla atribució gencat és una adaptació de ref-web que inclou l'atribució a la Generalitat. Caldria una adaptació de ref-web que inclogui l'atribució a l'Enciclopèdia de les Arts Escèniques o l'Institut del Teatre.

I de fet aquesta solució l'hauríem d'anar adaptant a totes les fonts lliures que estiguem reaprofitant i que requereixin atribució, que són la majoria de les de l'administració.

És a dir, en Vriullop parlava d'usar "plantilles com atribució-gencat" no d'"usar la plantilla atribució-gencat".

Vriullop (discussiócontribucions)

L'atribució gencat i {{atribució IPAC}} són dos models que poden servir per altres casos. Totes dues són versions simplificades de ref-web adaptades als requeriments d'atribució específics. Tenen algun paràmetre obligatori quan a ref-web són opcionals. Es poden usar en format de referències per indicar els paràgrafs importats.

KRLS (discussiócontribucions)

Llavors, el debat és si per complir el "citar la font" és suficient amb la recomanació actual de Viquiprojecte:Viquirepte/Enciclopèdia de les Arts Escèniques Catalanes o cal afegir un afegitó. Personalment, penso que l'atribució actual és suficient (enllaç a l'avís legal de la font). Els articles de la Viquipèdia són vius i el que ara sembla que el 100% de l'article prové de la font, aquest evolucionarà (reescriurà/ampliarà) i podria induir a confusió als futurs lectors. També seria un error eliminar les cites, perquè probablement acabaria l'article amb un {{MR}}. Si més no, si tots ho veieu diferent, no m'oposaré a afegir un afegitó.

Vriullop (discussiócontribucions)

Per exemplificar, Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears d'entrada és un plagi. Cal fer investigació per trobar que la font ho permet amb condicions, que no es compleixen. Es pot arreglar, però si cal un model de ref-web per fer-ho bé és el mateix que crear una plantilla d'atribució.

KRLS (discussiócontribucions)

D'acord, aquest cas és clar. Tanmateix, un cas com aquest Joan Abellan i Mula on a més a més, s'ha bastit d'altres fonts, em sembla prou atribució.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Segurament hi haurà casos on s'ha copiat text (i necessiten l'atribució) i casos en que no, però cal veure quants n'hi ha de cada. Un cop tinguem preparada la plantilla (o la solució equivalent) serà cosa de mirar d'aplicar automàticament la solució del cas més freqüent i a mà l'altra.

Resposta a «Alfons Rovira: copyvio»