Plantilla:Portada600k/ús

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Circle-icons-megaphone.svg
Ei, que la portada no es veu bé!

L'error probablement es deu a l'article del dia o a les efemèrides. Per solucionar-ho, cal anar a Plantilla:Portada600k/article agost 15 o a Plantilla:Portada600k/efemèride agost 15, comparar el codi amb el del dia anterior i fer el canvi corresponent.

Descripció[modifica]

Portada pels 600.000 articles. Conté quatre grans seccions:

 • Plantilla:Portada600k/carruselmésllegits. És el segon carrusel, que té els articles més llegits. En JoRobot els actualitza semi-automàticament. Per modificar el text o la imatge, cal anar a la pantalla de gestió de la portada.
 • Plantilla:Portada600k/actualitat.
  • Està muntada en dos "macroblocs". En el primer hi ha les notícies i la imatge que s'hi relaciona. En el segon les defuncions recents.
  • Per a cada notícia hi ha dos paràmetres, "diax" i "noticiax", essent x una xifra, no repetida, de 1 a 4. En afegir una notícia, cal eliminar les que sobrepassin quatre i renumerar el conjunt, normalment incrementant les xifres dels paràmetres de les successives notícies. A continuació del text, dins del paràmetre "noticiax", hauria de figurar-hi sempre, com a comentari, l'enllaç extern a la notícia o notícies de referència, donant prioritat a les redactades en català, complementades amb altres si cal. Les quatre notícies es distribueixen en dos blocs paral·lels, el primer amb les notícies "1" i "2", el segon amb les "3" i "4", independentment de l'ordre que tinguin dins la plantilla.
  • Per a la imatge —sempre n'hi hauria d'haver una, relacionada directament amb una de les quatre notícies— hi ha els dos paràmetres "imatge" i "peu".
  • En l'apartat de "defuncions recents" hi poden anar 4 enllaços a articles de persones recentment desaparegudes, ordenats en seqüència cronològica inversa (la més recent al principi). De fet "n'hi han d'anar" quatre.[a] Si n'hi a més, a partir del cinquè s'ignoren. A efectes de control de vigència, a continuació de cada enllaç ha de figurar, com a comentari i dins l'espai del paràmetre, la data de defunció en format "DD/MM". Això també permet verificar que s'estan considerant les dates correctes.[b]

Sintaxi[modifica]

Notes[modifica]

 1. Si no es canvia a sintaxi condicional, el fet de no tenir quatre paràmetres genera una aparició anòmala del punts intermedis.
 2. Sovint s'hi ha trobat la data en la que se'n publica la defunció, que pot haver succeït un o més dies abans, cosa que potser n'altera l'ordre o fa que desaparegui per ser anterior a "les quatre darreres".

Vegeu també[modifica]