Usuari Discussió:Llumeureka

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Fils arxivats: 2013-2014 - 2015-2017

Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Moltes gràcies Llumeureka (Ramón de nom, no?) per les teves correcions i aportacions, hi ha coses que encara no domino gaire del programa. Veig que algú ha afegit a la infotaula que la ocupació era escriptora. Error, la Ramona Soldevila NO ERA ESCRIPTORA, en absolut!!, era distribuïdora de premsa i ocasionalment va col.laborar de corresponsal a la Vanguardia, però no és correcte la definició de escriptora com a ocupació....Ho pots modificar si et plau? gràcies

Llumeureka (discussiócontribucions)
Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Gràcies, no sé com es fa perquè quedin "en blau" els enllaços a la infotaula...(em queda molt per aprendre de la tècnica de l'edició, i llegir les instruccions després de la feinada d'investigació de l'artícle, m'atabala...algún dia ho haure de fer!!!

Resposta a «Ramona Soldevila Cirés»

No modifiqueu articles recent creats (minuts de vidaǃ) en fase de ser polits

2
Davdde (discussiócontribucions)

Et prego que no modifiquis articles de recent creació que estan sent editats en aquest moment. Estàs "aixafant" les meves addicions. Espera almenys 15 minuts després de la creació. Merci.

Llumeureka (discussiócontribucions)

Benvolgut company @Davdde, per aquests casos i perquè la resta de companys sapiguen que estas treballant en un article és una bona idea inserir la plantilla "editant"ː


En qualsevol cas, sento haver-te dificultat la teva addició. Ah, i felicitats per la teva tasca a la Viquipèdiaǃ

Resposta a «No modifiqueu articles recent creats (minuts de vidaǃ) en fase de ser polits»
Annparval (discussiócontribucions)

Bon dia Ramon,

He vist la modificació que has fet en l'article d'Alba G. Corral. El seu nom artístic pel qual és coneguda és amb G. no amb García.

S'adscriuria a aquesta norma:

"Si una persona és més coneguda pel seu nom artístic o de ploma, o un pseudònim, cal utilitzar aquest per anomenar l'article."

Llumeureka (discussiócontribucions)

D'acord Anna. El nom de naixement complet l'he fet notar a la Infotaula.

També podria haber començat l'encapçalament amb la frase "Alba Garcia Corral", coneguda artísticament com a "Anna G. Corral", però també està correcte així.

Moltes felicitats per la teva incorporació al projecte de la Viquipèdiaǃ

Annparval (discussiócontribucions)

Gràcies, Ramon!

Resposta a «Alba G. Corral»
Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Ja fa uns quants dies que vaig publicar aquesta biografia del músic català-andorrà, que tu em vas acabar de pulir (molt agraïda) veig que ha tingut més de 98 visites, però no ho apareix al google, com és? com ho troba la gent? Encara que fa uns quants anys que edito, la veritat és que ignoro moltes coses....De mica en mica...

Llumeureka (discussiócontribucions)

Hola @Anna maria batallaǃ

He inclós els elements definitoris de la persona (ocupació, any de naix. lloc de naix., etc..) a Wikidata. I els he eliminat del cos de l'article. Continuen apareixnet a la Infotaula.

El que dius de google, ho he detectat fa unes setmanes, no en aquest article, sinó en altres també. Crec que és un tema de Google que ha canviat el algoritme de preferències en la cerca. Però no ho sé de cert.

Felicitats per la teva tasca a la Viquipèdiaǃ

Ramon

Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la teva ajuda, és veritat, abans els articles publicats a viquipèdia apareixien quasi immediatament, ara trigan molts dies, suposo que un dia o altre sortiràn, no? esperarem....

Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Arribaràn a apareixer mai al cercador aquests artícles que no surten de seguida? com es poden saber els critèris de selecció del google? No m'havia passat mai, això que he publicat biografies de personatges molt desconeguts i oblidats amb referències d'arxius, llibres i diaris antics. Hi ha algún tipus de preferència o selecció previa? Algú ho sap ? Gràcies

Llumeureka (discussiócontribucions)

Els algoritmes de Google son canviants en el temps. No en sé més. No són transparents. Potser algú altre en sap més...

Resposta a «Josep Maria Escribano i Casaldàliga»

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

1
193.147.222.242 (discussiócontribucions)

Bon dia Ramón,


Des de IISPV volíem donar-te les gràcies per crear l'entrada de la nostra institució a Viquipèdia. La feina que feu és d'un valor incalculable.


Com que no en sabem de crear i modificar articles, ens permetràs que si veiem una correcció o ampliació t'ho fem saber?


Moltíssimes gràcies.

Resposta a «Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)»
Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

Hola, et volia fer una consulta en referència a les infotaules, ja que estic en procés d’aprenentatge.

Quan tens la data concreta de naixement o de traspàs d'un personatge, però no les dues, és pot fer servir en una de les dues el format "segle" i en l'altre el format "any"? És el que m'ha passat a l'entrada d'Antoni Elias i Pagès.

Gràcies per la teva ajuda i salutacions.

Llumeureka (discussiócontribucions)

Hola Àngel@Àngel Monasterio Garciaǃ Felicitatsǃ Estas aprenent molt ràpid.

Si estas segur del segle, pots fer servir ambdós formats. Si no estas segur, d'una de les dates, també pots posar un interrogant.

Salutacionsǃ

Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

Hola, de nou,

Moltes gràcies! T'ho preguntava perquè en aquesta entrada ha passat això. Havia posat a la data de naixement el format "abans de 1795" (que és la primera data que hi ha notícies), i 1823 a la data de traspàs (de la qual hi ha registre). Però ha canviat a s. XVIII i s. XIX en la taula resultant del wikidata.

D'altra banda, a l'entrada de Pere Antoni Compta Batllés, la infotaula resultant del wikidata mostra a la data de naixement "valor desconegut", és normal? Ja que en aquest cas, com a l'anterior, es podria posar s. XVIII

Gràcies!

Llumeureka (discussiócontribucions)

Ja ho he canviat per què coincideixi. De totes maneres, totes dues formes serien vàlides.

Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

D'acord, moltes gràcies!

No t'ho he preguntat abans, però hauria d'aprendre a fer la infotaula al wikidata?

Moltes gràcies per la teva ajuda.

Llumeureka (discussiócontribucions)

No corre pressa, però si vols, podries activar la visualització de "wikidata", anant a dalt de tot a "Preferencies", i després clicar el botò "Ginys" i després activar l'opcióː "WikidataInfo: mostra un subtítol amb informació de Wikidata", marcant sobre la casella.

Després d'això, cada vegada que vagis a una pàgina de Viquipèdia, t'apareixerà a sota un simbol alfanumèric amb la lletra "Q" seguida d'uns números. Si cliques sobre aquet símbol podras visualitzar l'element de Wikidata al qual va associada la pàgina. I aleshores, sota les versions dels altres idiomes, cliques sobre "modifica" i afegeixes "ca"ː i el nom de l'element de viquipèdia en català, que has creat. Llavors al posar la plantilla "Infotaula persona" aquesta s'omplirà automàticament, sense que hagis d'afegir tu res a l'article nou de Viquipèdia.

Si encara no està associat a cap element sortiràː "No s'ha trobat l'element de Wikidata." i aleshores podries crear el nou element. Però, "és MOLT IMPORTANT assegurar-se de que no existeix ja previament l'element a wikidata. Només caldria anar a la finestreta de wikidata, i cercar el nom, per assegurar-se de que no existeix, ni tant sols amb altres variants. Llavors, si és així, i no existeix encara l'element, es crea un de nou, clicant sobre "CREA", i s'omplen les "declaracions corresponents, començant perː "és instancia de" "esser humà" u "organització", o el que sigui; i seguint amb la resta de dades.

Si no ho has fet abans sembla una mica complicat, però és molt útil, i un cop agafes la pràctica, no és gens difícil. Un cop has ompler la fitxa de wikidata amb tots els elements que facin falta (si és una personaː "Instància de"ː esser humà, "Sexe"ː home o dona, "Ocupació"ː la seva feina, Data de naix., lloc de naix, data de defunció, lloc de defunció, etc....) aleshores al posar la plantilla "Infotaula persona", i màgicament apareixen tots els elements, que fins ara afegies tu directament a Viquipedia.

No t'amuinis si no ho aconsegueixes ara i et costa. Fa falta algun temps d'aprenentatge. Molts editors amb una certa experiència, encara no ho dominen.

Si et puc ajudar en qualsevol cosa, tu mateix.

Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

Hola de nou,

estic preparant material per a poder fer diverses entrades i ho provaré! La veritat és que en abstracte tot sembla més complicat, però una vegada vas fent es simplifica, i si t'ho expliquen tan bé, encara més. Si no me'n surto et consultaré.

Moltíssimes gràcies per la teva ajuda!

Anem parlant.

Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

Bona tarda,

et volia fer una consulta en referència a com insertar imatges a les entrades. Si la imatge pertany a un llibre de 1914, es podria fer servir? S'hauria d'introduir al wikimedia commons, no? I com s'hauria de citar?

Gràcies per endavant i salutacions,

Llumeureka (discussiócontribucions)

Hola @Àngel Monasterio Garciaǃ

El tema dels drets de les imatges no els domino suficient. Efectivament, caldria inserir-ho a través de Wikimedia commons. Aleshores et dona dues opcions, si és obra teva o sino ho és, que seria el cas. Aquesta altra opció no l'he fet servir cap vegada. Només he introduït imatges fetes per mi. Quan són imatges alienes, aleshores és una mica més complexe. Caldria saber qui té els drets de la imatge, i si és desconegut, si té més de setanta anys, com és el cas. En aquest tema dels drets potser podria ajudar-te millor en @KRLS. Crec que ell domina més aquest tema.

Si la imatge la pots incloure, perquè és lliure de drets, aleshores podries fer-la servir de diverses maneres. Bé introduint-la a Wikidata, si forma part d'una infotaula, o bé com a imatge que ilustra un article determinat a través d'una plantilla similar a aquesta, per exempleː [[Fitxer:Viquitrobada 2019 Cervera 8381.jpg|500px|thumb|Viquitrobada 2019]] on en la primera part, després de "Fitxerː", entre dos corchetes, inclous la entrada de l'arxiu de la imatge que et dona wikimedia commons, i després d'una barra "|" inclous també la descripció de la imatge que vulguis.

Potser, per començar podries intentar incloure una imatge feta per tu, que serveixi per il·lustrar un article. Seria més fàcil, i segueixes el model.

Em sap greu no poder ajudar-te més, amb el tema dels drets.

Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Ho intento a veure què tal, i faré la consulta a @KRLS.

Una altra pregunta, quan es crea la infotaula al wikidata, si al camp gènere artístic vull afegir quelcom que no m'ofereix el sistema, com ho puc fer? Per exemple, per afegir "Cançons escolars".


Gràcies!

KRLS (discussiócontribucions)

La pregunta clau és qui és l'autor de la fotografia? Els drets d'autors són vigents fins 80 anys després de la mort del fotògraf si aquest és de nacionalitat espanyola i mort abans de 1987.

Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

Bon dia i gràcies per la teva resposta.

Què passaria si no tens aquesta informació?


Salutacions,

Llumeureka (discussiócontribucions)

Hola @Àngel Monasterio Garcia,

Seria millor només incloure elements que puguin afegir-se a Wikidata.

De totes maneres, si consideresis relevant un element que no et permetés afegir wikidata podries afegir-lo directament a la plantilla d'Infotaula de persona. Per exemple, afegintː | genere = cançons infantils

a la Infotaula de persona {{ Infotaula persona | genere = cançons infantils }} i et quedaria aixíː

Vzjl8ycglz9witpe
Activitat
Gènerecançons infantils
Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

Moltes gràcies de nou!!

Ho provo ara mateix.


Salutacions,

Àngel Monasterio Garcia (discussiócontribucions)

Hola de nou,

Voldria afegir el nom de les cònjuges d'un compositor, Ramon Currià i Caelles, així com el nom de les seves filles. Des de la infotaula, al wikidata, no sóc capaç, no em deixa publicar. No sé si és perquè elles no tenen entrada a la Wiki. Ho he intentat afegir manualment a la infotaula, cosa que m'ha funcionat amb els pares i el gènere (artístic) però no em funciona.


Gràcies per la teva ajuda.


Salutacions,

Llumeureka (discussiócontribucions)

Prova-ho afegintː | conjuge =

Resposta a «Antoni Elias i Pagès»
Capsot (discussiócontribucions)

Tot esperant que estigues bé en aquest període complicat i que et vaja tot bé, t'envie salutacions i una abraçada des de la Catalunya del Nord. Gràcies per tot el que fas! Fins ben prompte! Claudi/Capsot

Llumeureka (discussiócontribucions)

Salutacions Claudi @Capsotǃ Una abraçada a tu tambéǃ Que et vagi molt béǃ Ramon / Llumeureka

Resposta a «Bon dia!»
Anna maria batalla (discussiócontribucions)

T'agraeixo molt que hagis completat la infotaula de la biografia de la Núria Pi i Sunyer i Cuberta, encara em costa una mica fer-ho i de vegades no tinc prou temps. Pel que fa a la categoria de professor de secundaria que heu afegit, en realitat la Núria Pi-Sunyer i Cuberta era professora universitària a Caracas, l'UPEL Instituto Pedagogico, és el nom de la Universitat de Caracas, ella era professora de literatura anglesa, especialitzada en el renaixement i en Shakespeare, i també traductora .Està tot especificat en el seu llibre de memòries "L'Exili manllevat" (molt interessant per cert)

Llumeureka (discussiócontribucions)
Anna maria batalla (discussiócontribucions)

Moltes gràcies a tu, de mica en mica en vaig aprenent, tot i que em falta molt per dominar la part tècnica del programa, però ja us aniré demanant consell...

Llumeureka (discussiócontribucions)

Cap problema. Qualsevol dubte si puc t'ajudo.

Resposta a «Núria Pi-Sunyer i Cuberta»
Farsite281 (discussiócontribucions)
Llumeureka (discussiócontribucions)

Hola @Farsite281,

Si s'insereix la data a la base de dades 'wikidata' apareix directament a Viquipèdia, sese que calgui editar la plantilla Iniciːbio, que recull les dades directament de Wikidata.

Felicitats per animar-te a contribuir a la Viquipèdiaǃ

Per cert, seria bo que fessis la presentació a la teva pàgina d'usuari.

Salutǃ

Ramon

Resposta a «Cercant un mentor»
Capsot (discussiócontribucions)

Bon dia Ramon,

Espere que et vaja tot molt bé. Probablement ja ho saps però s'està gestant un vi'deo amb molts viquipedistes i trobe que hi has de formar part, ets una persona essencial per a la Viquipèdia. T'agraïria molti'ssim la teua participacio'. Et deixe les pautes més importants que va posar en Sorenike a la Taverna:

"Si esteu interessats a participar-hi, heu de gravar-vos durant uns 10 o 15 segons màxim, explicant molt breument què significa, què en penseu o per què és important per a vosaltres la Viquipèdia i desitjar-li un feliç aniversari, un per molts anys, etc. És important que el vídeo que feu estigui en format horitzontal; pel que fa a la qualitat, no és un requisit indispensable, però és un valor afegit que en tingui un mínim.

Una vegada tingueu el vídeo, el podeu enviar a viquipedia@wikimedia.cat, on el rebrà la persona encarregada de l’edició."

Es pot enviar fins al 28 de febrer.

Espere poder comptar amb tu. Gràcies per endavant! Molt bona setmana! Fins ben prompte! Claudi/Capsot

Llumeureka (discussiócontribucions)

Gràcies @Capsotǃ Miro si m'en surto i ho envio. Salutǃ

Capsot (discussiócontribucions)

Ho faràs molt bé, no tinc cap dubte! :)

Resposta a «Bon dia!»