Usuari Discussió:Llumeureka/Arxiu 2013/Arxiu 2014

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Hola, Llumeureka/Arxiu 2013! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Crystal Clear app Startup Wizard.png Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
L Aprenent.svg Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Nuvola apps kdmconfig.png Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Crystal Clear app kedit green-pencil.svg Proves
La teva pàgina de proves
Gnome-help-faq-dark.svg Don't speak Catalan?

Salutacions cordials, --Judesba (digues...) 18:17, 19 oct 2013 (CEST)

Recordatori d'admissibilitat de: Corredors.cat[modifica]

Hola Llumeureka/Arxiu 2013/Arxiu 2014,

Entre tots volem fer la millor enciclopèdia possible. Per això, és important que els articles aportin referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article i, d'aquesta manera, complir amb els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»).

Si no s'aporten referències de terceres parts independents, l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament per no seguir els criteris de la Viquipèdia esmentats. Si tens algun dubte, pots deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la Taverna o directament al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Corredors.cat. --Bestiasonica: enraonem? 20:50, 11 gen 2014 (CET)


Proposta d'esborrament de la pàgina Corredors.cat[modifica]

Hola Llumeureka/Arxiu 2013/Arxiu 2014,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Corredors.cat», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 16:12, 24 gen 2014 (CET)

Bones, atès que afirmes que hi ha articles d'associacions molt menys importants que Corredors.cat, amb molt menys criteris d'admissibilitat, i menys referenciades, t'agrairia que em diguis quines son les que has localitzat per revisar els articles i veure si s'han de fer propostes al respecte. Moltes gràcies per avançat. --Panotxa (disc.) 21:54, 26 gen 2014 (CET)

Un debut difícil[modifica]

Benvolgut Llumeureka

1. No tens molta sort amb el teu primer article. Sempre és difícil - i un risc - de començar escriure sobre un tema amb el qual ets molt vinculat personalment, sembles un aficionat de l'associació però així és possible que no tens prou distància del teu subjecte.

2. He corregit el redactat de dues referències, aixó no serà prou per a mantenir l'article, però tendràs una idea com s'ha d'escriure'ls.

3. A l'article es troba tota mena d'informacions que no són pertinents per a una enciclopèdia, però que sí, són bones per a la pàgina web de l'associació: per exemple objectius i principis de l'associació caldria text. També el paràgraf Constitució és superflu: és fa així per a cada associació. L'únic fet interessant és que vau ser 53 em 2007 que sou 900 avui, tot i que caldria una font. També el que s'escriu sota organització no porta informació, així funcionen totes les associacions. No sé si en la seva forma actual serà possible «salvar» l'entrada. La millor cosa seria que la poses a la teva pàgina d'usuari (si vols ajudo, t'explicaré), i et podré ajudar per a millorar el redactat - a condició de trobar fonts significatiues. Així no serà perdut.

4. Finalment, que hi ha altres associacions que tenen pàgines a la viqui febles, és un fet. N'hi ha que copien i empasten la seva pàgina web. El projecte de la viqui és fet per voluntaris, no tenim servei d'inspecció i de control sistemàtic de tots els articles. Hi ha associacions (i professors d'universitat, i artistes ecc) que confonen la viquipèdia amb un lloc web personal, per exemple.

Doncs si vols ajuda per escriure més a la viqui, només has de demanar-me. --Flamenc (disc.) 00:45, 3 feb 2014 (CET)

Bon dia, he fet unes correccions de format a l'article. Quan cites un document, sempre cal posar el títol original a la referència, i el nom de l'autor o del periodista, si el tinguis, i la data. Si compares les versions a l'historial de l'article, veuràs els canvis que he fet. Un article o un capítol d'un llibre s'escriu entre « », el títol de la revista o del llibre en cursiva. Doncs aixó no:

Article al 9 Esportiu sobre els 24 hores d'atletisme, aixó que que si:

«24 hores d'atletisme», El 9 Esportiu, 18 de desembre de 2012, pàgina 20

Per al paràgraf sobre la història, manquen encara unes referències (que han de ser independents del subjecte - el web propi d'una associació només pot citar-se i amb parcimònia, per fets completament objectius (com la data de creació etc.). Per al reste, la cursiva s'utilitza principalment per citacions en llengües diferents de la de l'article, o rarament, per a accentuar un element. Jo només tinc accés a fonts a internet - visc a Hamburg, i les biblioteques d'aquí no tenen gaire documentació sobre Catalunya. Però com ets més a prop que pots trobar documents, o que hi ha un petit arxiu a la mateixa associació.

I per a signar una contribució a una pàgina de discussió, posis el codi ~~~~ (quatre titlles) que el sistema transformarà automaticàment en el teu nom d'usuari i l'hora de la contribució.

Ja saps de qué vols escriure el teu segon article?--Flamenc (disc.) 13:34, 5 feb 2014 (CET)

Moltes gràcies Flamenc! T'agraeixo molt i molt la teva implicació. Veig que has incorporat informació valuosa que jo no vaig saber trobar, malgrat que conec molt bé les fonts i els autors personalment. Per altra banda, hi alguna infomació que és difícil de referenciar més enllà de les dades que es troben a la mateixa web, com és, per exemple, el nombre d'usuaris registrats, que jo havia afegit i ja m'han eliminat. O, per exemple, el nombre de socis fundadors, que, que jo sapigui, només es troba en els mateixos estatuts. I també, com saber el número de socis, sino és a través de la mateixa entitat, a no ser que es vagi als registres de la Generalitat de Catalunya, que no es poden citar. Pel que fa a la forma i a la metodologia estic molt d'acord amb les vostres rectificacions. Aquí es nota molt que sóc un "novato" i he tingut i tinc moltes errades. Pel que fa als criteris d'admisió d'una entitat important i rellevant (i no és una valoració personal subjectiva), comparativament amb d'altres -moltes altres- que es troben a la Viquipèdia, amb molta menys rellevància i referències, no entenc els criteris. Es pot dir -i els que coneixem el món de l'atletisme i la seva presència a Internet ho sabem- que Corredors.cat és la associació esportiva de caràcter virtual més important i significativa a casa nostra, amb una gran influència en tots els organitzadors de competicions esportives. I aixó no és propaganda ni publicitat, és una realitat, independentment de que jo sigui soci o no. Gràcies també pels consells i les indicacions. Em seran de molta utilitat. I, si aconsegueixo mantenir aquest article, potser intenti crear-ne algun de nou, carregat de referències -aixó segur- :-) ..... Si no et fa res, m'agradaria poder consultar-te dubtes d'edició davant de noves possibles intervencions a la viquipèdia. El meu correu és: ramonllum@hotmail.com Molt cordialment, Llumeureka (disc.) 18:11, 5 feb 2014 (CET) Ramon

Queixes[modifica]

Ja van dues vegades que uses el ventilador i després tires la pedra i amagues la mà. Si veus problemes en articles, arregla'ls o marca els defectes que vegis, com fem altres, cosa que farà millorar la viquipèdia, però deixa de queixar-te de l'actitud dels demés quan els problemes els has creat tu, aquesta manera de fer no és gaire positiva. --Panotxa (disc.) 06:26, 6 feb 2014 (CET)

Les discussions no es poden esborrar. --Panotxa (disc.) 21:54, 7 feb 2014 (CET)

Sempre tinc, o intento, tindre una actitud positiva, i constructiva! De moment he tret tots els paràgrafs on es demanaven referències i no es podien donar més enllà de la pròpia web de l'associació, com per exemple pel que fa al nombre d'usuaris registrats a la web. Gràcies per la teva col·laboració. Llumeureka (disc.) 22:34, 6 feb 2014 (CET)