Discussió:Portada/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Portada/1)

Important: Esta pàgina és per a discutir sobre la Portada. Si voleu una pàgina de discussió general, visiteu Viquipèdia:La taverna.

Other languages: Please, visit our embassy, Viquipèdia:Ambaixada.

TRÀGICA MALA NOTÍCIA=

El projecte ha perdut la majoria d'articles que havia acumulat. Ja només n'hi queden 15 i escaig.

Més canals RSS

Es podrien crear canals RSS per a les efemèrides i la pàgina d'actualitat?

  • Què és un RSS? Llull 12:30 21 nov, 2004 (UTC)
    • Fixa't a "Canvis recents" que hi diu: "Feed: rss". Doncs és un archiu que en el qual s'hi genera un codi que permet a algú que hagi indicat la direcció d'aquest arxiu al seu lector de notícies que pugui saber quan i quins han estat els canvis. La idea de l'RSS de les efemèrides es que cada dia prewsentés les que hi ha als diferents lectors de notícies.
Ho sento, no et puc ajudar pel mer fet de no haver entès encara què és un RSS. Llull 18:50 30 nov, 2004 (UTC)
Hem sembla que això s'hauria de plantejar al projecte media-wiki de sf.net, però bé... si vols info, www.sindicacion.net


L'Enginy de les Wikipedies catalana i espanyola reconegut en el certamen Blasillo d'Hosca 2004

Acabo de leer esta noticia aquí:

«Por unanimidad, los miembros del jurado han destacado especialmente el ingenio de la página Minid.net, y el de los equipos español y catalán de la Wikipedia, que han obtenido una alta puntuación en las votaciones.»

Això hauria d'estar escrit en català, però em fa mandra traduir-ho: "Qué pena no haber ganado, nos habrían dado 6.000 euros y entonces tendríamos dinero para hacernos las tan ansiadas camisetas ;P Saludos a todos. Enhorabuena por vuestro trabajo y a seguir así. --Javier Carro 12:32 2 gen, 2005 (UTC)"

Proposta de canvi en la portada

S'ha de canviar l'enllaç cap a Meta-wiki, ara dirigix cap a la portada castellana. m:Plana principal

Peleguer 15:31 28 gen, 2005 (UTC)

Hola Micru, jo de moment no sóc ni favorable ni contrari a canviar la portada, tot dependrà de com es vulgui canviar... Quins canvis hi voldries/voldrieu fer? Afegir-hi més color? Canviar-ne alguns continguts? A mi m'agrada força l'apartat "Did you know..." (Sabíes que...) de la portada anglesa, però fa pinta de ser una feinada... joanjoc 17:18 28 gen, 2005 (UTC)
Exacte, ara mateix no donem l'abast per al calendari. Llull 20:11 28 gen, 2005 (UTC)
Abans, enlloc de la portada d'ara teníem aquesta altra. Com que no m'agradava gens vaig crear aquesta pàgina: Usuari:Llull/Laboratori:Portada on vaig estar fent proves fins aconseguir el que volia i després vaig demanar de posar-ho en portada. Si creus que pots millorar el que hi ha fes el mateix, crea una pàgina alternativa i en acabat podem votar si es queda la nova o l'antiga. A mi però m'agrada més el format del que hi ha ara (copiat de l'antic format de la versió en anglès) que les pàgines que has mostrat. Qüestió de gustos suposo. Llull 20:11 28 gen, 2005 (UTC)
No deia d'afegir més contingut, sols de canviar l'esquema de colors. Faré el que ha dit Llull a veure el que ix.--Micru 22:40 28 gen, 2005 (UTC)

per què no es col•loca en la portada un article diferent per dia o alguna cosa similar, com en la versió en anglès?

Estamos trabajando en ello, que deia aquell. Jo ja he començat posant-hi anècdotes. Algú altre podria posar-se a redactar resums d'articles enllaçant cap als articles de debó més llargs. Rata de Biblioteca 20:19 29 abr, 2005 (UTC)

Un audio book lliure en català

Estem fent el primer audio llibre en català i amb llicència Creartive Commons a http://memoriaprohibida.blogspot.com/ És una novel•la que es diu Memòria Prohibida. És la primera novel•la en català en Copyleft.

Tenim una dificultat aper que cada lector pugi els seus arxius. L'espai ilimitat amb el que comptem és the http://archive.org i cal ftp. Per a llegir i gravar un capítol només cal saber llegir en català i no saber ftp. Seria possible comptar amb la wikipèdia per que tothom pugués pujar els arxius sense haver de conèixer l'ftp?

Nota: No he vist a Vikillibre ni a Vikicommons una secció per als audio llibres. La puc crear jo? l'ha de crear un administrador? Paco 11:17 30 gen, 2005 (UTC)

No ho sé si a Viquillibres es poden crear audiollibres. No ho he vist enlloc. Crec que primer te n'hauries d'assabentar preguntant per algun lloc de la versió en anglès. Llull 20:40 30 gen, 2005 (UTC)

Doncs si no ho saps tu... a veure què esbrino! ja et dirè alguna cosa. --Paco 09:33 1 feb, 2005 (UTC)

Be crec que una novela it does not belong to "Wikibooks is an instructional resource. The site should primarily be used for developing textbooks, textbook-like books, and supporting book-based instructional materials (such as the annotated Works of Shakespeare, for example, or extensive book summaries). In particular, discussions on talk pages should be directed at improving modules." (Trobat a http://en.wikibooks.org/wiki/Wikibooks:Policies_and_guidelines)

Miraré Vikicommons: Em sembla que aquí sí que es pot fer: "What materials can I upload?

Anything that can be used in the Wikimedia projects (other than fair
use), which is a very broad range, since the projects themselves are
very broad. You have to put it under some allowed license (see 
Commons:Licensing). Examples of allowed licenses are GNU/FDL, 
CC-BY/SA/BY-SA and Public domain." (Trobat a: 
http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:FAQ) Mentre es respecting 
les llicències i les linies generals es pot fer.

Vaig a pujar els dos primers capítols. M'agradaria saber la teva opinió. Paco 10:00 1 feb, 2005 (UTC)

Crec que entra de plè a l'idea del projecte, mira: (a http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikisound) diu:

"Wikisound is a proposed project to provide spoken versions of pages from Wikipedia and its sister projects.

"As well as appealing to blind or partially sighted users, a spoken wiki project could benefit people with reading difficulties and those who prefer listening to material to reading it.

"This idea does not include only Wikipedia. It could be particularly viable for Wikisource. For example, the poems (http://wikisource.org/wiki/Wikisource:Poetry) in Wikisource would be prime candidates for recording as they are short, often meant to be read aloud, and usually in the public domain so you know there are no copyright issues."

Doncs si no ho sé jo... et torno a dir que millor que els ho demanis a els. La veritat és que no trobo cap lloc adient per a això. A Viquillibres el que s'hi posa és manuals, llibres de text, d'aprenentatge... però mai novel•les. Que jo sàpiga, vaja. A wikisource s'hi posa llibres antics, càssics, ja fets per altres, i no noves creacions. A commons s'hi pot penjar material auditiu, però només aquell que es farà servir per un motiu o altre en un altre projecte de Wikimedia. On queda el vostre projecte? Que jo sàpiga enlloc, però el millor serà que aneu preguntant al lloc central d'informació de cada un dels projectes (això és al a versió en anglès) a veure què us responen. Llull 19:01 1 feb, 2005 (UTC)



Buscant un CMS (MediaWiki?)

Salut! Soc un usuari d'una viquipedia que s'ha usat per a una assignatura, i tinc previst fer un editor col•laboratiu sobre un portal web: és a dir, quelcom que la gent pugui anar editant simultàniament (id. d'usuari probable, però no imprescindible). Suposo que podria basar-me en MediaWiki en tant és open source, però després de buscar pèr la xarxa veig que en el fons les propietats són les d'un CMS (Content Management System), què és el que és MediaWiki de fet.

He vist que aquests sis semblen bastant bons/usats:

-Plone -Silva -Mambo -OpenPHPNuke -OpenCMS -i Mediawiki, és clar

Algú coneix algun d'aquests o la questió CMS en profunditat? Sabeu si hi ha algun problema per basar-m'hi en algun d'ells per fer el meu (són open source tots ells)?

Gràcies per endavant i espero no haver posat això on no tocava ;)

Jordi

Hola Jordi ! Nosaltres a la Intranet de la feina, tenim un Mediawiki instal•lat, i ens va molt bé  ! Vàrem provar més d'un wiki (però cap dels altres que cites) i ens va semblar que era un dels millorets... Només hi trobem a faltar la gestió de diferents nivells de permisos per a diferents seccions, crec que està previst per la versió 1.5 del Mediawiki... joanjoc 18:55 8 feb, 2005 (UTC)
Gràcies Joan, em sembla que certament el que necessito es una wiki; suposo que ara el que faré es buscar diferents implementacions, tot i que la MediaWiki sembla bona i usada (i veig que la interfície està traduïda al català...)

Jordi

Hola de nou, una cosa, el codi font esta dins del paquet de sourceforge de download 1.3.11??? Perque es diu que el codi està al CVS... No si es refereix al de l'ultima versió, o el que hi ha a la descarrega no es tan codi font com arxius de config (a mi nomes m'interessa el codi font de l'ultima estable). Gràcies. Jordi

Translations needed for fund drive

Hello - Please forgive the English -

On Friday 18 February 2005 a three-week long fundraising drive will start. We are seeking US$75,000 and will need help from every wiki that Wikimedia hosts in order to be successful. Below are the details and links.

  • (actual donation page | Extremely important, name it whatever is closest to "fundraising" in your language)

http://meta.wikimedia.org/wiki/Translation_requests/WMF/Fundraising/En:

  • Form-xx (used to translate donation forms | Very important)

http://meta.wikimedia.org/wiki/Template:DonationForm-xx

  • Help-xx (help for donors)

http://meta.wikimedia.org/wiki/Template:DonateHelp-xx

  • Onetime-xx (a message about one time donations)

http://meta.wikimedia.org/wiki/Template:DonateOnetime-xx

  • Option-xx (used for navigation between forms)

http://meta.wikimedia.org/wiki/Template:DonateOption-xx

-- Maveric149 05:59 10 feb, 2005 (UTC)

Viquipèdia o Wiquipèdia? També: polèmica amb els valencians pel català

Per què no han respectat el terme original Wikipèdia i li han posat una v y no W? Si no hi hagués motiu justificat els administradors ho haurien de canviar. Em penso que un simple anònim no ho pot fer, no? I una altra cosa: No són molt pocs els administradors? No han de treballar per guanyarse els calers? D'on treuen aleshores el temps? No seria millor si n'hi haguessin més? O per contra es convertiria en un caos? Reflexions profundes sobre la base existencial de la Wikipèdia. Visca el Barça i visca Catalunya! Ah, i un apunt final: No va se Jaume I que va conquerir València i hi va portar el català? Pregunto. I a Xile no parlen Xilè, oi? Ni a Colòmbia Colombià, oi? Etc. A tot arreu parlen Castellà, oi? I no van ser els espanyols que van portar el castellà a Sudamèrica, al igual que feren els catalans amb el català a València? Pregunto. Quina llengua té dos noms? Cap.

Pel que fa al tema de "viquipèdia" ja s'ha discutit més d'una volta ací. Pel que fa al nombre d'administradors, es va augmentar el nombre recentment. Fa dos mesos sí que n'eren pocs! Crec que el nombre actual de'administradors està funcionant bé. Els administradors i els viquipedistes ho fan per amor a l'art i és també ben clar que difícilment una persona pot dedicar-se exclusivament a la viquipèdia. Sobre el tema del nom de la llengua, com a valencià, crec que ací és precisament el lloc on el teu discurset és més estèril, perquè els viquipedistes ho tenim tots clar, en especial els valencians que hi col•laborem: és evident que tots parlem la mateixa llengua, i que la llengua és originària de Catalunya, des de més enllà del segle XII, quan va diferenciar-se de l'occità, del que inicialment era un dialecte més. El nom científic (i per tant enciclopèdic) de la llengua és català, i és el que apareix a la portada, independentment del nom que cadascú gaste a sa casa per a referir-s'hi, o s'haja passat de pares a fills. Sobre quina llengua té dos noms, tu n'has posat l'exemple: castellà i espanyol. Molt bon dia i amunt el Massamagrell Club de Futbol.--Arnadí 11:13 16 feb, 2005 (UTC)

Encara no queda clar, malgrat tot, per què NOMÉS EN CATALÀ ens hem donat aquesta llibertat de canviar la W per la V. És que potser "Viki" respòn a un mot més català que no pas "Wiki"? És que sempre hem d'anar destacant per voler ser extrany@s i intransigents? Yoques

Es va canviar en el seu moment per adaptar-ho a la pronuncia catalana. Hi ha moltes altres llengues que ho han fet, no te res d'especial ni d'estrany. 82.41.75.25 18:06 20 mar, 2005 (UTC)

Contactar amb els administradors. No veig com puc fer-ho. Hi ha un esborrany sobre Sant Andreu de Palomar que es proposa per ser esborrat. No hi estic d'acord i voldria argumentar-ho. Fins ara només he trobat aquest espai per a fer-ho, no n'estic segur que sigui l'adequat. Podria un administrador fer-me un correu-e a: xagori (arroba) sant-andreu (punt) com?

Ves a la plana de discussio del propi article. 82.41.75.25
Si et registres com a usuari i signes les teves col•laboracions amb Ctrl-Alt i quatre 4, tothom sabrà qui ha fet l'aportació i tendràs una plana d'usuari amb la que podràs comunicar-te amb els altres viquipedistes. 80.58.40.235 06:44 7 mai, 2005 (UTC)

Hola. El nombre cientifico de la lengua será aquel que le den los que la hablen, no el que decidan los «cientificos». Como todo el mundo sabe una teoría cientifica es aceptada hasta que no hay otra mejor. En este caso lo que ha habido y hay es presión sobre todo politica y nacionalista sobre este tema, por eso se ha establecido la denominación de Catalana, pero esto no es en absoluto definitivo. Como en el caso que citas del Castellano y Español, cuando una lengua se expande ocurre que cambia de denominación (y más cosas). De todas formas, comparar la evolución de estas lenguas es complicado, ya que hay todo un oceano de por medio. NOTA: soy de Valencia. Castellano-parlante y bilingüe. Un saludo.

Jo penso que per a prendre la decisió de què "viqui" és més català que "wiki", cal anar a buscar de què dimonis ve originalment la paraula "wiki" i sobmetre les raons a això. Perquè si a l'alfabet català ja existeix la lletra "W" sembla un absurd esquivar-la. I si és per raons fonètiques, potser seria millor "Bikipèdia" i així ningú no es confondria amb la pronunciació de cap part de la paraula. --libero 15:07 22 ago, 2005 (UTC)

Nombre d'articles

Dues coses, no massa importants, però que si algun adiministrador pot remenar i/o respondre agraïria:

  • Com és que ara el nombre d'articles que tenim surt amb coma per separar els milers? (en contra del que jo creia que era un consens a què s'havia arribat a la taverna...)
  • No comença a ser hora de refer la llista d'altres llengües que apareix al final de la portada? Almenys pel què fa al nombre d'articles de les altres llengües: que tinguem el rus o l'ucraïnès com a "llengües d'entre 1.000 i 10.000 articles és força vergonyós, especialment considertant que ja fa temps que tenen més articles que la viqui catalana (que ja passa saludablament dels 13.000...). De fet, segons [[1]], ja n'hi ha 23, de llengües amb més de 10.000 articles, i potser seria convenient de jerarquitzar-les una mica més: més de 100.000 (o 50.000), més de 10.000, etc...

I res més. Gràcies per l'interès (o la paciència).80.58.35.237 16:22 9 abr, 2005 (UTC)


Could you put sr: on your 1000 articles section? Thank you. :) Pokrajac

Could you advise which language "sr:" is ? We are not very good at reading the cyrillic alphabet ;-)
es tracta del serbi (vegeu la llista completa) --ArinArin 11:14 15 abr, 2005 (UTC)
sr es serbi (10747) --Gorann Andjelkovic 10:30 30 abr, 2005 (UTC)

Altres llengües

L'enllaç "altres llengües" que hi ha a la dreta del primer paràgraf ja no porta a cap lloc. --Peleguer 18:51 11 mai, 2005 (UTC)

Arreglat :-) Joanjoc (discussió) 16:50 22 mai, 2005 (UTC)

Príncep de Girona

La portada de les efemèrides del dia 22 de maig, parla del Príncep de Girona com el Príncep d'Astúries, que per cert, ni té entrada!--Paco 10:52 22 mai, 2005 (UTC)

Sóc força nou en això d'editar pàgines, però amb 16 anys encara sóc jove per aprendre'n ;). Respecte a la categoria de "ciències naturals" que hi ha a portada, suggereixo que es substitueixi per "ciències experimentals", que realment respon al significat que se li vol donar. Ja he fet les pertinents correccions a l'article Ciències Naturals

A la pàgina inicial d'altres llengües apareix al primer paràgraf el nom de la llengua, amb un enllaç a l'article sobre la llengua. Podríeu afegir l'enllaç a:

 La versió en català va començar el març del 2001, i actualment...


Efemèrides del 5 de juliol

"1811 – Veneçuela és el primer país de Sud-Amèrica que es declara independent d'Espanya". Això no és correcte. Argentina, Xile, i Colòmbia, van declarar-ne la independència el 1810.

Què hi fa açò, ací?
Perquè aquesta informació errada va sortir a la portada avui 5 de juliol. Crec que és molt important que la informació que surt a la portada sigui verificada, és la pàgina més important de l'enciclopèdia, la primera que es llegeix.

pasteur té la cara verda

perdó per la broma tonta. ara de debó: deu haver algun tipus d'error al codi de la portada, que fa que l'atribut alt de la imatge que acompanya les efemèrides sigui sempre "Louis Pasteur" hi hagi la imatge que hi hagi. passeu el ratolí per sobre de la targeta sanitària (avui dia 8.7.05, demà hi haurà una altra imatge) i ho veureu. perdó si ho he dit on no devia, mai no sé si aquestes coses toca penjar-les a les discussions o a la taverna. salut! --Guillem() 08:43 8 jul, 2005 (UTC)

arreglat! només era un "desliz" heretat de les efemèrides del 6 de juliol a les del 7 i el 8 per algun copipaste --Guillem() 11:59 8 jul, 2005 (UTC)

Sobre la tràgica mala notícia

No sé qui va esciure això, però té raó: perquè hi ha una coma al nombre dels articles (15,370)? --Alonso 17:10 9 jul, 2005 (UTC)

L'enllaç a la taverna

No sé si ja s'ha parlat sobre aquest tema. Algú em podria dir perquè l'enllaç que està a la portada i que diu "visiteu la nostra taverna" et duu ací, i no pas a la taverna? --Alonso 16:27 17 jul, 2005 (UTC)

Alfred Dreyfus

Quan va ser rehabilitat el 21 de juliol de 1906, ho va ser amb el grau de "chef d'escadron" o sigui comandant. A la Portada del 21 de juliol surt que ho va ser com a capità. Ho haurieu de rectificar. --Joan 08:33 21 jul, 2005 (UTC)

canviat. gràcies --Guillem() 08:47 21 jul, 2005 (UTC)

Suggerència

Crec que en alguna part del la portada deuria haver algun accès directe més. Propose crear una secció que se'n ocupe de una forma semblant a la següent:

Ajudi a la Viquidèdia
    • Articles amb problemes:
      • Esborranys
      • Demanats*
      • Requerits**
      • Per fusionar
      • Per millorar
      • Per traduir
      • No neutrals
      • Elements a eliminar
    • Exploració
      • Pàgines noves
      • Canvis recents***
      • Pàgina aleatòria***
      • Totes les pàgines


Notes:

*Que algú està interessat en que s'edite alguna cosa

**Enllaços rojos

***Aquests, més que res són per omplir una mica el contingut.

Crec que és important que es vegi des d'un primer cop.

ludor 15:46 23 jul, 2005 (UTC)

Cal?

Realment cal posar el número d'arxius multimèdia a la portada? Jo crec que amb el número d'articles ja n'hi ha prou. -- Gangleri2001

És una nova funcionalitat del programari i crec que fa patxoca, tot i que no té en compte els arxius de la commons que s'estan utilitzant... --Joanjoc (discussió) 22:07 23 jul, 2005 (UTC)

Errors ortogràfics, gramaticals i tipogràfics en aquesta pàgina

Hola. Vos pas la llista d'errors detectats en aquesta pàgina, perquè corregiu aquells en els quals estigueu d'acord:

  • propis .
propis.
  • va arribar als 15.000
va arribar a 15.000
  • entorn la Viquipèdia
entorn de la Viquipèdia
  • Descarregueu-vos-la al vostre ordinador
Descarregueu-vos-la a l’ordinador
(o Descarregueu-la al vostre ordinador)
  • Origami
(en cursiva)
  • enllaços en color roig
enllaços de color roig
  • anar a l’Agenda on trobareu
anar a l’Agenda, on trobareu
  • nous. (pot ser que abans vulgueu saber com s’edita)
nous. (Pot ser que abans vulgueu saber com s’edita.)
  • complert
complet
  • hostetjament
hostatjament
  • Articles a millorar
Articles per millorar

Vicent Tur i Serra 10:44 28 jul, 2005 (UTC)

cal corregir complert

Feu el favor de corregir el text "Llistat complert de Viquipèdies". No és el mateix complet (relacionat amb completar) que complert (de complir). Perique des Palottes 12:18 17 ago, 2005 (UTC)

Ho anava a escriure jo també això. A veure si diferenciem completo de cumplido! --Pau 14:22 6 set, 2005 (UTC)

Mitjans de comunicació --> Medis de comunicació


Error flagrant a la portada del 20 de setembre

Apareix això a la portada del dia 20 de setembre, sota les efemèrides:

"451 - Atila, rei dels Huns, envaeix la Gàl•lia, però és derrotat per Aetius amb l'ajuda del romà Foederati en la Batalla de Chalons"

Quin error! M'imagino (vaja, és evident) que això ha estat traduït directament de l'anglés, d'alguna cosa com:

"451, Attila the Hun invades Gaul, but is defeated by Aetius with the help of the Roman Foederati at the Battle of Chalons"

Foederati no és una persona, és el plural de"foederatus", és a dir, d'"aliat de Roma"! Roman Foederati no es tradueix per "el romà Foederati", sinó "els Foederati romans". Ara vaig a canviar-ne la plantilla, però jo no puc canviar la portada i si no volem que aquest error romangui, algú l'hauria de corregir. Leptictidium 09:08 20 set, 2005 (UTC)

Ja està, plantilla corregida. Ara només falta que algú que pugui faci la portada.
Ben vist! I ja que hi som es podria afegir que la batalla de Châlons també s'anomena dels Camps Catalàunics, nom potser més conegut aquí.el comentari anterior sense signar és fet per Jordicollcosta (disc.contr.) 15:52, 27 març 2009 (CET)[respon]