Plantilla Discussió:Portada600k/actualitat

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Foto d'arxiu com si fos actual[modifica]

A la portada hi tenim la notícia de la vaga de taxis actual amb una foto de la d'aquest estiu, sense cap avís. No m'acaba de semblar honest cara al lector.--Pere prlpz (disc.) 11:39, 26 gen 2019 (CET)

Pere, penso que tenies raó, he pensat posar-hi la foto "autèntica" del Tractat de l'Elisi signat fa 55 anys,el 22 de Gener de 1963--Mcapdevila (disc.) 13:22, 27 gen 2019 (CET)

Tractat de Prespa 17-juny-2018[modifica]

La frase "ratifiquen el nom d'aquesta última a «Macedònia del Nord» per mitjà del Tractat de Prespa" donava a entendre una cosa feta el dia 25-1-19--Mcapdevila (disc.) 14:12, 27 gen 2019 (CET)

La República de Macedònia no va haver de ratificar res.. va ser el Parlament de Grècia..--Mcapdevila (disc.) 14:31, 27 gen 2019 (CET)

En Esur[modifica]

Agrairia que algun expert en romanització de l'hebreu comprovés la transcripció d'עין אסור > En Esur.—Leptictidium (digui) 10:23, 9 oct 2019 (CEST)

Llargada excessiva dels titulars[modifica]

Torno a assenyalar el problema que tenim amb la llargada de certes notícies. A tall d'exemple, aquest matí la notícia sobre Junqueras tenia 39 paraules, mentre que els mitjans en català treien titulars de 10 (CCMA), 9 (Ara i El Punt Avui), 15 (El Nacional), 11 (RAC1 i El Món), 17 (VilaWeb) i 14 paraules (La Vanguàrdia). Entenc que som viquipedistes i que instintivament volem explicar-ho tot, tot, tot, però quan fins i tot el titular més llarg dels mitjans de referència no té ni la meitat de paraules que el nostre, em sembla clar que cal ser més concisos en les notícies de la portada.el comentari anterior sense signar és fet per Leptictidium (disc.contr.)

D'acord en la concisió, però la llargada dels titulars dels diaris pot no ser una bona referència, perquè expliquen la notícia a continuació i nosaltres no.--Pere prlpz (disc.) 21:37, 13 nov 2019 (CET)

La notícia és la publicació de la notícia?[modifica]

No discuteixo com datar la notícia, però aquí estem posant com a notícia que Nature ha publicat una notícia. Això seria una notícia si els diaris estiguessin informant que Nature ha publicat la notícia, però pels diaris la notícia és que s'ha trobat un tràgul i només esmenten Nature per donar la font. Aleshores proposo treure "La revista Nature publica" del titular de la notícia que s'han trobat tràguls del Vietnam.--Pere prlpz (disc.) 21:41, 13 nov 2019 (CET)

Epidèmia de coronavirus[modifica]

Hola, companys. He actualitzat les notícies amb la darrera informació rebuda: la petició de confinament de Catalunya. Llavors m'he adonat que ja són tres de quatre notícies al respecte. Què fem? Per una banda em sembla monotemàtic, però per una altra estem vivint una situació d'excepcionalitat. Com ho veieu? Gràcies per les vostres respostes. --Judesba (digues...) 21:43, 13 març 2020 (CET)