Usuari Discussió:Vriullop/2005

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvingut/da a la Viquipèdia i al Coneixement lliure. A la Portada, hi ha un apartat anomenat Viquipèdia on trobaràs informació per a un inici més fàcil :-)

Aquesta és la teva pàgina de discussió, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Per contestar, no ho has de fer a la teva pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit. A més, tens la teva pàgina d'usuari, on hi pots posar les teves dades, interessos, etc.

Disposes de la taverna, on posar-hi els teus dubtes, suggeriments o comentaris. Pots signar en les discussions amb el penúltim botó de dalt de la barra d'edició.

Categorització

Hola,

Ei, molt bé, posar-se a fer això. Jo aquest migdia he vist que hi havia categories sense crear i m'hi he pegat una volta creant les que creia que calia.

I sí a tot.

Si un article es troba a Polinèsia francesa no cal que estigui a Polinèsia (bé, no és que no calgui, és que no hi ha de ser) i si està a Polinèsia no ha de ser a Oceania.

--Viktor 19:01 3 ago, 2005 (UTC)

Gràcies

Hola!!

Bona tarda, sóc en Suricata, ja he fet el canvi de categoria. Moltes gràcies per avisar-me: no tenia molt clar si era l'Unió o la Unió.

Gràcies de nou, i fins aviat!

Europa

Hola Vriullop. Volia agrair-te el teu comentari a propòsit de la plantilla Template:Europa. A la pàgina de discussió de l'article (Template Discussió:Europa) que penjat els arguments pels quals considero que ha d'existir.

Atentament, --Xadaga 00:09 27 ago, 2005 (UTC)

Oceania

Hola de nou. Trobo molt encertats els comentaris que fas a Discussió:Oceania. Fes els canvis que creguis oportuns, tant al llistat de l'article principal com a la plantilla Template:Oceania. Per cert, això de les dependències oceàniques és una mica enrebassat, oi? Sort que els estats de ple dret no ofereixen dubtes!

A propòsit d'això, la viquipèdia espanyola tradueix les "United States Minor Outlying Islands" com a es:Islas ultramarinas de Estados Unidos. Potser estaria bé, doncs, dir-ne Illes d'ultramar dels Estats Units o una cosa així, què et sembla?--Xadaga 14:25 27 ago, 2005 (UTC)

Cristòfor Colom

M'alegre de llegir els canvis que has realitzat a l'article sobre C. Colom. Jo no savia com redactar-lo d'una manera neutra i simplement em vaig dedicar a demostrar el meu desacord (hi ha qui es pensa que només vull polemitzar i dur la contraria), no podia consentir que es diguera que ell fóu el descobridor d'Amèrica sense més, encara que no coneixia este altre article sobre el descobriment d'Amèrica, cosa que també t'agraïsc que l'hages afegit!
Ludor (respon aquí) 19:10 29 ago, 2005 (UTC)

esborrat de la taverna

Sí, vaig esborrar unes quantes perquè pesava molt, no ho faré més però si us plau arxiveu les més antigues--barcelona 18:38 2 set, 2005 (UTC)

Normalització de noms dels reis

Hola Vriullop. Veig que estàs normalitzant el noms dels reis. Em pots explicar un poc el criteri que estàs usant? M'he perdut alguna discussió? Gràcies. --Makinal 23:20 5 set, 2005 (UTC)

explica-ho a la taverna, que així quan creem articles ja ho farem amb els noms correctes. Bona feina--barcelona 15:17 8 set, 2005 (UTC)

Modificació d'articles

hola, m'agradaria saber perquè has modificat els articles de Estadis de Portugal. jo els he ficat en la categoria Estadis perquè una persona que sap el nom d'un estadi, però no sap com s'escriu i no sap la seva localització el pugi trobar en la categoria Estadis sense tenir que esta navegant per totes les sub-categories

En definitiva he fet dos categories la especifica i la general

--Pcmarch

Correcció article Apollo 11

T'agraeixo els teus suggeriments! Soc bastant nou i m'havia fixat que en algunes correccions en anglès afegien a la discussió les correccions realitzades. M'he limitat a imitar-los, jejeje. Em comentes també que utilitzi la casella "resum de l'edició". Si t'he de ser sincer, no sé que és! Em faries un gran favor si em donessis un cop de mà. Gràcies! --Bryar 14:22 26 set, 2005 (UTC)

Correcció article John Coltrane

Hola!! Sóc nou en això. No sabia com fer allò de la taula de continguts. Per això l'he deixada feta un xurro. La veritat és que no sé com va tot plegat. M'hi vaig apuntar (es pot dir així?) farà un munt de mesos, però és la primera pàgina que faig. Em podries dir si he fet res que estiga malament? Una altra cosa. La pàgina només és una traducció de la pàgina de la vikipèdia anglesa. Es pot fer això? Traduir i prou? Bé, supose que hauré batut el rècord mundial de preguntes idiotes. Una salutació. --Ferran

Moltes gràcies pels aclariments. La veritat és que em feien falta.

Una pregunta. Com faig per posar imatges? --Ferran 21:50 4 oct, 2005 (UTC)

Una vegada més moltes gràcies pels aclariments i per la paciència. Com puc ser pesat amb altra gent i no només amb tu? --Ferran 20:20 5 oct, 2005 (UTC)

Articles amb discussions

Discussió:Usatges de Barcelona i Discussió:Diputació Fet. --Paco 18:34 8 oct, 2005 (UTC)

Plantilla de monedes

Hola, Vicenç, com anem? No em sembla gens malament això de la plantilla per a les monedes, l'únic que pot passar és que la informació de la plantilla sigui redundant amb la que ja surt a dins l'article, ja que totes aquestes dades jo ja les hi acostumo a incloure, però potser tant se val. Els epígrafs per omplir serien, doncs (tal com jo els posaria): Estat o territori - Fracció - Codi ISO 4217 - Abreviació - Taxa de canvi. Potser el més difícil de trobar serà l'abreviació (o símbol) de les monedes, ja que actualment no s'utilitza tant com el codi estàndard, ja ho veuríem... Per tant, si et ve de gust, endavant les atxes! --Enric 17:59 14 oct, 2005 (UTC)

Em sembla la mar de bé. L'únic que, quan ja hi hagi alguna imatge a l'article, on la posem? A sota de la plantilla? I si coincideix amb la de la plantilla sí que caldria treure-la, no? Per la resta, perfecte. --Enric 23:22 14 oct, 2005 (UTC)

Eliminar Objectiu comunicació??? I El Terrat???

Benvolgut Vriullop,

M'he quedat molt sorprès de veure que proposaves eliminar l'entrada d'Objectiu Comunicació. Què passa que a Wikipèdia només hi ha lloc per als grans?

Em sembla molt bé la teva proposta però he buscat informació sobre d'altres productores audiovisuals i he vist que, El Terrat, per exemple, està inclosa a la Viki i que ningú s'ha molestat en proposar-la perquè "abandoni la casa".

Ja sé que a aquests d'Objectiu Comunicació no els coneix gaire gent i que El Terrat és tot un símbol a Catalunya però, no ens ho hauríem de fer mirar això? Em sembla que si totes dues entrades fan referència a dues empreses que es dediquen a produir audiovisuals, hauríem d'actuar en conseqüència i tractar-les d'igual manera.

La meva proposta: si elimines Objectiu Comunicació, s'ha de fer el mateix amb El Terrat i si deixes El Terrat, per què no tractar d'igual manera els d'Objectiu Comunicació?

Salut.

--Lafact

Pàgines per esborrar

Hola Vriullop, gràcies pels comentaris, ja ho faré així a partir d'ara. El que passa és que a vegades tinc por de "prendre'm massa llibertats" pel meu compte. Per cert, no sé si has vist el nou usuari El Rei, no sé si tenim una nova croada vandàlica a la vista... i deu ser la primera vegada que em qualifiquen de "vándalo catalán extremista"! ;-) Si no fa més animalades millor deixar-ho estar, no? --Oersted 18:45 20 oct, 2005 (UTC)

Hola

Los enlaces del artículo de espanyolisme presentan un contenido claramente racista. Yo no hablo de antiespanyolismo, cada uno puede tener la opinión que quiera siempre que respete la de los demás, sino de racismo. No creo que sea oportuno mantenerlos. Lo de borrarme mi página personal sí es claramente un acto vandálico. Un saludo, --El Rei 19:15 20 oct, 2005 (UTC)

Categories de plantilles

Hauria estat bé adonar-se'n abans de que posés el noinclude a les plantilles... Jo ja miraré de treure el return a les que em sembli que pot anar bé. Gràcies! --Glm 23:23 27 oct, 2005 (UTC)

He vist que volieu eliminar l'article castanya per la seva falta de qualitat (i longitud) i he decidit fer-ne un de nou, adaptant-lo de l'article anglès. Mira't-ho i digua'm que en penses, d'acord? --Bryar 15:34 31 oct, 2005 (UTC)

Castanya

He vist que volieu eliminar l'article castanya per la seva falta de qualitat (i longitud) i hi estic completament d'acord, però per no deixar-no en blanc, he decidit fer-ne un de nou, adaptant-lo de l'article anglès. Mira't-ho i digua'm que en penses, d'acord? --Bryar 15:35 31 oct, 2005 (UTC)

Viquiprojecte Cat Nord

Bé, et contesto en aquí perquè no sé com fer-ho a la discusió de la meva plana :( Quin seria el objectiu més inmediat del projecte? Suposo que es tracta de primer intentar fer un esboç amb les dades del quadre i poc més de tots els municipis i posteriorment ja començar a ampliar els que es refereixin a localitats més importants, començant per les capitals de comarca i seguint per aquells que tenen algun passat històric. Jo la veritat és que tampoc hi podré dedicar molt temps, però m'agradaria ajudar. Jo conec millor tot el que es refereix a l'Alta Cerdanya, el Capcir i el Conflent, però com em sembla que a tu et passa el mateix no em faria res fer aportacions del Rosselló, el Vallespir o la Felleda.

Ei! Com va això? He llegit el missatge que m'has escrit, i trobo molt bé això de poder-te ajudar amb el tema de Hawaii, doncs conec força la seva cultura i llengua. Qualsevol cosa que pugui aportar, algun article, informació, o el que sigui ;) digueme-la i l'escric. A reveure Vriullop!

Hawaià

Ei! Com va això? He llegit el missatge que m'has escrit, i trobo molt bé això de poder-te ajudar amb el tema de Hawaii, doncs conec força la seva cultura i llengua. Qualsevol cosa que pugui aportar, algun article, informació, o el que sigui ;) digueme-la i l'escric. A reveure Vriullop!

Babel i M'agrada

Ja he traduit el nom del template a Magrada, i de pas dir que el babel per a l'idioma hawaià l'acabo de crear, és babel-ha, que correspon al nivell bàsic ( si sen necessiten més ja posaré ha-1), però no sé posar-lo a la pàgina de babel, allà on apareixen les llengues disponibles. Aviam si i pots fer alguna cosa. Ens veiem!

He llevat la imatge de l'article

Sobre els furs de València. Realment no sé si hi té o no a veure. Hauriau de mirar si a Commons hi ha qualque imatge, que hi tengui a veure, o fer-la voltros mateixos.

Plàcid Pérez Bru 14:41, 12 novembre 2005 (UTC)

Va de columnes

Doncs ara sí que veig una columna al costat de l'altra. Perfecte! Enric, 17:22, 14 nov 2005

Perdona, m'he llegit abans el teu missatge personal que la discussió de l'article. Doncs sí, efectivament, Tuamotu ho veig igual de malament, amb una columna esquerra primer i la de la dreta després. Ara bé, a Rosselló hi veig tres columnes paral·leles. Quins misteris... Enric, 17:42, 14 nov 2005

Votació imminent sobre el nom de la llengua.

Ja he acabat de redactar tant la recapitulació del debat com del procediment de les votacions. Quant a les normes, són la meua proposta a hores d'ara, i per això he posat que l'inici de la votació fos dins d'un dia, per si algú creu que s'hauria de modificar, treure, o afegir alguna norma o forma de participació. Podries fer-hi una ullada, a vore si ho trobes tot conforme?. No em respongues a la meua pàgina de discussió, sinò a la presa de decisions, per favor. Gràcies. --Joanot Martorell 12:22, 17 nov 2005 (UTC)

Traductio frances catala i catla frances

moltes gracias per la teva ajuda entenc bastan be el catala pero no el escrivo banstan be per escriur en catala si tinc un altre article referin a catalunya tel dire. i pudriam col-laborar yo traduin al frances i tu al catala crec que

por ejemplo cree los modelos :

si te interesa -- discutir con ZA sobre fr 81.242.166.203 12:59, 22 nov 2005 (UTC)

Terra dels Estats

Hola Vicenç!
Les meves lloançes, aquest cop, per la feina a Nova Zelanda. Hi ha però un petit detall que no m'acaba d'encaixar: Statenlandt. Aquesta "t" darrera, si la paraula és neerlandesa, no em sona gaire normal. Potser és neerlandès antic, i com que "land" és un mot neutre, en determinat era het landt, jo què sé (però tot això m'ho invento perquè el neerlandès actual ja em té prou atrefegat com per dedicar-me a l'antic). He buscat si apareixia Statenlandt a la wiki neerlandesa i no. Per contra Statenland sí que apareix a nl:Abel Tasman. La versió anglesa, però, cita Staten Landt (així, separat). En resum, tot un embolic per una miserable t, però ara tinc realment curiositat com és que apareix: si per arcaïsme lingüístic, per error, per costum, o per què. En saps res? Quines van ser les teves fonts? Mercès.--Jahecaigut 12:44, 23 nov 2005 (UTC)

Gràcies pels enllaços i la informació (molt interessant aquest diari original d'en Le Marie). Certament, hi ha un bon poti-poti d'Statenlands, Statenlandts, Staten Landts i fins State Landts.--Jahecaigut 10:00, 24 nov 2005 (UTC)

Sobre el nom dakota-sioux

Vejam: els sioux (nom d'origen iroquès) fa referència a una confederació de tribus del mateix grup lingüístic, que responen al nom genèric de dakota (en sioux, vol dir aliat). Aquest grup es divideix en set grups (focs) que parlen tres llengües, anomenades pels especialistes dakota, nakota i lakota. Així, doncs, el més correcte és el de sioux. He intentat penjar l'article en sioux, però he vist que em redirigia a lakota o bé a dakota, on hi havia articles parcials referents al grup. Com que sóc un xic reaci a tocar articles escrits per altres, sinó és per a afegir coses, i com que no sabia com arreglar-ho, se m'ha acudit aquest genèric, potser perquè el grup sioux agrupa més tribus i parles que no pas els dakota (per exemple, els assiniboine, osage, kansa, catawba, hidatsa, mandan, quapaw i altres). Si s'us acudeix una altra solució, me la feu saber. Però cal tenir en compte que:

  • lakota és el nom de la llengua d'un grup dels dakota (teton)
  • dakota pot ser alhora el nom genèric del grup i de la parla d'un dels grups (santee)
  • Sioux pot ser el genèric del grup (tot i no ser el seu nom propi) però alhora és el nom del grup lingüístic que engloba llengües i ètnies que no són del grup dakota.

Feu-me'n cinc cèntims (Walden69) Salutacions. Entre tots farem una bona feina


Ajuda: sobre les imatges

Hola, sóc el Walden69, encara em faig embolics amb l'edició de la wiki, potser perquè estic fent altres coses alhora. Vull fer-te una consulta: com m'ho puc fer per a afegir imatges procedens de la wikipedia en anglès sense que el sistema les rebutgi ? Ho he intentat mitjançant el vell sistema de copiar i enganxar i no em deixa visualitzar-les. Potser he de fer quelcom més ? Una altra. He afegit imatges de banderes al wikicommons. Qué he d'afegir com a possible copiright ? la pàgina web de procedència ? Si és així, digue-m'ho

Principat

No em faria res admetre que estic equivocat, però es que no he entés la teva opinió.--Paco 13:32, 28 nov 2005 (UTC)

Doncs segueixo a dues vel·les, i a més no estic d'acord en que el Príncep de Girona és un títol honorífic sense sobirania territorial això és el que volen els borbons, mai cap constitució, i menys la Constitució catalana ho ha admés. (Jo la tinc a casa, i és la que surt escanejada)--Paco 17:03, 28 nov 2005 (UTC)
El títol de Príncep de Girona (per cert l'article és meu, però ningú no l'ha discutit encara) vé del Ducat de Girona i és per tan territorial, (Duc de Girona, el qual abraçava territoris dels comtats de Girona, Besalú, Empúries i Osona.) i s'en parla ja l'any 1351, el rei Pere el Cerimoniós, va nomenar al seu hereu i li va atorgar el títol de Duc de Girona. I va ser El 19 de febrer del 1416, el rei Ferran I, el d'Antequera, va considerar que el títol de duc era insuficient, i el va enaltir erigint el Principat de Girona. De quan és això del Principat? Segons el que jo havia llegit de Joan Fuster és molt posterior, i era per no dir Catalunya, quan no es podia dir, (1750...) però potser també s'en parlava abans... I què vol dir que el príncep (en minúscula) de Catalanya és el rei? quin rei? --Paco 17:44, 28 nov 2005 (UTC)
Referències:
1) Capitols de Cort fets sobre lo redres del General y Casa de la Diputacio del principat de Cathalunya, en la sisena Cort general, convocada per la sacra sesarea catholica y real majestat del emperador ... don Carles...y per lo serenissimo... Catalunya Corts (1547 : Montsó) (http://www.upf.edu/cgi-bin/vtls.web.gateway?bib=0066-12060&conf=080000++++++++++++++)
2) En Francesc Vidal i Descamps, de Perpinyà, va obtenir de Felip II el títol de cavaller del principat de Catalunya a Poblet, el 15 d'abril de 1.585. (http://www.surnames.org/cognoms/vidal.htm)
3) Si en algún capitol, estatut ú ordenació de les Constitucions s'hagués de donar interpretació alguna, una junta composta de cuatre individuos de cada estament baix la presidencia del Princep, i assessorada per cuatre savis en lleis —jurisconsults— fará la aclaració demanada. Si fós necessaria queIcuna esmena en el text de les lleis, la junta ho posará á la deliberació de la Cort General de Catalunya, allavors primerament esdevenidora.-Cort de Barcelona, any 1299.(http://blocs.mesvilaweb.com/node/viewComm/10719) --Paco 17:53, 28 nov 2005 (UTC)
Comprova qui ha pujat les imatges: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:ConstCATMonso1535.png (per cert no massa ben escanejades) les frases de l'article Príncep de Girona les hi vaig trobar allà, i vaig pujar les pàgines com a referència. Quin espanyolista pota ara negar-ho sense mentir?--Paco 19:56, 28 nov 2005 (UTC)
Per cert, he posat interwikis a l'article per veure el que diuen altre llengües. Però, escolta, ets tu qui ha esborrat el meu article?--Paco 20:50, 28 nov 2005 (UTC)
D'acord amb el títol de príncep pel rei. 1) Què en penses del Principat i les meves referències? 2) Has estat tu? 3) Jo soc informatic i tinc ganes de rendir-me aquí :)--Paco 22:06, 28 nov 2005 (UTC)

Vandalismes.

Per favor, cada vegada que trobes un acte que consideres vandalisme, notifica-ho a Observatori del vandalisme. D'aquesta manera, amb un històric de dades del vandalisme, en un futur podem combatre-ho millor. No sé si coneixes eixa pàgina, per això t'ho dic. --Joanot Martorell 19:44, 29 nov 2005 (UTC)

Perdona'm, he anat amb un poc de presses, i t'hi he implicat només perque he vist a l'historial contribuciosn teues sense examinar-les. Quant a allò d'entrar-hi, és clar que sí, participa-hi, que com més gent el·laborem l'article millor hi eixirà. Salutacions!. --Joanot Martorell 10:06, 2 des 2005 (UTC)

Podries opinar sobre els canvis que m'estan fent reiteradament en aquest article si et plau?--Paco 15:14, 4 des 2005 (UTC)

Gràcies pel teu comentari. He intentat fer una proposta constructiva, recollint el màxim de consens i suggerències, hi podries opinar?--Paco 18:11, 4 des 2005 (UTC)
Gràcies pel teu suport. Em sap greu tornar a remoure l'assumpte, però la frase El Dret català actual és fonamenta en els drets històrics que el Principat de Catalunya va tenir en els temps de la Corona d'Aragó i es veuen plasmats en les reclamacions del Memorial de Greuges, les Bases de Manresa i els darrers Estatuts d'autonomia. que he acceptat amb el millor ànim de concòrdia i evitar mal rotllos, em sembla molt capada ja que és indiscutible que les reclamacions actuals es fonamenten a les reclamacions de tots els Països Catalans (des del Correllengua, la Bressola, la Universitat Catalana d'Estiu, la Franja de Ponent, el casal català de l'Alguer o l'insubmissió lingüística de Lluís Maria Xirinacs, per posar només uns exemples, que res tenen a veure amb la Corona d'Aragó, que és el que hem escrit finalment, per contentar a un senyor que ni tan sols es digna a signar les seves botifleries!--Paco 22:16, 5 des 2005 (UTC)
En referència a la llengua, parlava només de la seva situació jurídica, prohibicions, oficialitat, etc.--Paco 07:26, 8 des 2005 (UTC)

Votació de proposta de política sobre noms de la llengua.

Hola! T'envie aquest missatge perquè vas participar al sondeig sobre els noms de la llengua. Seguint diverses interpretacions del sondeig, s'ha fet una proposta de política sobre els criteris d'ús dels noms de la llengua que se sotmetrà a votació, en principi, a partir del dilluns dia 12 de desembre, i duraria el termini obert fins el dia 23 de desembre (12 dies). Vos pregue perquè, si en voleu, hi féu una ullada i, si cal, suggeriu alguna correcció o modificació del requisit de participació, de les normes del vot i d'aprovació, així com del mètode de recompte.

Resumidament, a diferència del sondeig anterior, aquesta vegada els vots possibles seràn "a favor", "en contra", o "blanc", i caldrà una majoria de 75% a favor per a aprovar-lo, o una majoria del 50%+1 en contra per a rebutjar íntegrament la proposta, i fer-ne una altra nova a partir de zero. Si no s'aprova amb percentatge suficient la proposta, es discutirà quins canvis calen, i es torna a sotmetre a votació la proposta modificada. També, per a reduir possibles manipulacions per part d'usuaris "fantasma", el requisit per a poder participar és tenir un compte d'usuari registrat a la Viquipèdia dos mesos abans de l'inici de la votació, i amb un mínim de 50 contribucions reals.

Finalment, només em queda encoratjar-vos perquè hi participeu a partir del dilluns. Gràcies. --Joanot Martorell 10:50, 7 des 2005 (UTC)

Bona nit, m'agradaria que m'expliquessin com redirigir d'una pàgina a una altra, que no sé com fer-ho. gràcies. WALDEN 69

Històries

Perfecte, pots esperar-te una estona, que tregui el rètol d'inacabat.--Paco 17:48, 12 des 2005 (UTC)

Quan vulguis, em pots avisar quan acabis?--Paco 20:32, 12 des 2005 (UTC)
Telefònica: No problemo. T'has ocupat de les redireccions?--Paco 21:57, 12 des 2005 (UTC)

CR Sant Cugat

Gràcies. Salut

Constitucions_catalanes

He proposat aquest article, el voldries valorar?--Paco 11:29, 13 des 2005 (UTC)

De cara a revisar-lo, com creus que el podriem completar? i fer-lo més neutral?--Paco 21:12, 15 des 2005 (UTC)

Sí que hi és la referència. [[1]] hi ha un problema amb els enllaços massa llargs, mira la categoria :Català, a veure si ho pots arreglar!. La del Parlament és per que hi han altres Constitucions--Paco 22:58, 17 des 2005 (UTC)
He posat alguns exemples, per completar l'article, i en especial la que justifica la il·legalitat dels Decrets de Nova Planta, però hi han centenars, i ja no dono per més. Espero que algun lletrat ho completi, jo són enginyer i no dono per més!--Paco 23:20, 18 des 2005 (UTC)
Si, si, doncs afegeixe-ho! em sembla molt oportú!--Paco 17:59, 19 des 2005 (UTC)
He estructurat una mica els exemples, però ara que ho veig, què et sembla si els exemples els posem després de l'apartat Promesa de restauració no et sembla que tindria més sentit? Què en penses?--Paco 19:37, 19 des 2005 (UTC)
és còpia (Taula_d'estat)

Acabe de comprobar com s'interpreta la preposició i l'espai, i siga amb &nbsp; o <nowiki> </nowiki> o amb _ el resultat és el mateix, per tant crec que la solució òptima és la que ens porposa Vriullop, i pot ser que açò hauria de constar al la discussió de la plantilla.

Pasqual Remolar | ¿? 18:07, 15 des 2005 (UTC)


Vejam...

Conclusió: Tenies raó, i la de Pmmollet pareixia també un bon remei, encara que certament més pesat, per tant, per raons d'estalvi la teua solució és la millor.

--Pasqual Remolar | ¿? 18:57, 15 des 2005 (UTC)


Missatge també enviat a Pasqual

Pel que dedueixo, l'opció <nowiki> </nowiki> és bona, no? Ho he fet perquè al posar el ratolí sobre la imatge de la bandera trobo que queda millor veure l'etiqueta Bandera del Líban que Bandera del_Líban. Què en dieu? (PD:Encara que sigui més pesat a mi no em fa res fer-ho) Bandera del Líban Bandera del_Líban Pere Martínez i Mollet(Parlem-ne) 21:03, 15 des 2005 (UTC)

Viquiprojecte Cat-N

Què et sembla el que he posat a Viquipèdia_Discussió:Viquiprojecte_Municipis_de_la_Catalunya_Nord#Esborrany???--SMP (missatges) 20:38, 17 des 2005 (UTC)

D'acord, ja ho he fet però estic dubtant entre dos. Et pots passar per la plana de la dicussió (el link de dalt) per a veure-ho?--SMP (missatges) 23:30, 17 des 2005 (UTC)

He proposat aquest article, al que vas contribuir, per la seva avaluació, i voldria convidar-te a participar a la seva avaluació i millora.--Paco 06:19, 20 des 2005 (UTC)

Aquest article forma part d'una sèrie d'articles sobre el paper que han jugat a Catalunya els 300 anys d'intents de dominació espanyola:

En curs:

Història de l'economia a Catalunya Història de la indústria a Catalunya Història militar de Catalunya Història de l'automobilisme a Catalunya

La idea es que tinguin una introducció i una sèrie de fets, referències i enllaços que l'avalin, i que pugui servir de base per que tothom pugui afegir i completar dades o ampliar amb nous camps en els que aquests anys han determinat la història del país. També podria servir per fer l'article Catalunya 1714-2014, 300 anys d'intents de dominació espanyola, del que cada un d'aquests en seria l'article principal.

Tracta de recollir moltes dades que estàn repartides a la wikipèdia en molts articles, i donar una visió sintètica des d'un aspecte de la evolució històrica.--Paco 02:42, 22 des 2005 (UTC)

Receptes

Ara ho enteng. Gràcies.

..Geck 20:45, 22 des 2005 (UTC)

Circumnavegació

He llegit el teu nou i interessant article sobre la circumnavegació al veure l'enllaç des del que vaig escriure sobre el Concorde. M'ha semblat correcte afegir-hi la circumnavegació que va realitzar Steve Fossett amb el GlobalFlyer, la primera circumnavegació d'un avió sense repostatges ni parades de cap mena. Mira't-ho a veure que et sembla, d'acord? --Bryar 21:43, 23 des 2005 (UTC)

Interwikis

Hola :-) Veig que estàs afegint interwikis a algunes pàgines, si vols que el teu treball encara sigui més úil, pots afegir també l'interwiki a la pàgina en l'altre idioma cap a la viqui catalana. Quan els robots que passen per la Viqui troben una correspondència doble d'interwikis entre el mateix article en dues viquipèdies diferents, ja s'encarregaran per sempre més de tenir els interwikis actualitzats :-) Bones festes ! --Joanjoc (discussió) 12:04, 25 des 2005 (UTC)

Tens raó, és un pel complicat :-) jo faria la principal com en els altres idiomes;
I les altres, un joc a tres bandes;
--Joanjoc (discussió) 10:00, 26 des 2005 (UTC)

Saint-Martin / Sint Maarten

La meva opinió és que no hauríem d'inventar-nos un topònim que no és tracional com "illa de Sant Martí" per arreglar aquest maldecap d'illa amb dues administracions que utilitzen llengües diferents. Igual com no diem "Sant Vicenç" per Saint Vincent, "Santa Llúcia" per Saint Lucia o "Sant Cristòfol" per Saint Kitts, no veig per què en aquest cas ha de ser diferent. En les diverses Wikis que es fan i es desfan, o bé ho posen en la seva llengua pròpia per referir-se a l'illa sencera: Saint Martin en anglès, Saint-Martin en francès, Sint Maarten en neerlandès, San Martín en espanyol, o bé agafen el nom francès com a base. És tan senzill com això: "Saint-Martin (nom francès; en neerlandès Sint Maarten) és una illa de les Antilles...", és a dir, nom principal de l'article Saint-Martin i redirecció des de Sint Maarten. Ara bé, tal com està ara l'article de Sint Maarten és difícil de fer-ho així, ja que caldria fer una taula també per a la part francesa, o bé treure aquesta taula directament i posar les dades en un apartat interior de l'article, quan parlés de la part administrativament neerlandesa. Si et sembla adient es pot traslladar aquest text també a la Discussió:Sint Maarten --Enric 17:12, 26 des 2005 (UTC)

Jacob Roggeveen

Me l'he mirat i tots els noms neerlandesos m'han semblat bé (dins de l'ortografia arcaica de l'època: Afrikaansche Galey avui en dia seria segurament Afrikaanse Galei, per exemple). Hi he fet quatre retocs d'estil que són perfectament discutibles. La raó per la qual he tret "Companyia" davant de VOC i WIC és que a aquests acrònims la C ja vol dir companyia. Per cert, posatn-me maliciós, m'ha semblat que allà no acabaves de respectar la convenció de no cometes que tu vas proposar...per mi sempre ha estat "feixuga" (les cometes ja són al teclat), però si toca, estic disposat a seguir-la (va ser fa temps i no en vaig seguir tota la discussió, potser hi ha altres disposicions). Bona tarda! (i felicitats per l'article).--Jahecaigut (parlem-ne) 19:46, 28 des 2005 (UTC)

Coses sobre aquests dos noms, així com d'altres que potser podrien tenir alguna altra interpretació:

  • Bedriegelijk--->Enganyadora, fraudulent, mentidera (Carlshoff no sembla neerlandès. Més aviat (alt-)alemany)
  • Schadelijk--->Perniciosa, però també «feridora, perjudicial, nociva» (bé, al cap i a la fi tot són sinònims)
  • Verkwikking---> Alleujament, consol (això de «recreació» no ho he trobat enlloc. Però pot molt ben ser. Els meus diccionaris no són gaire bons, i diria que no és la paraula típica que els no neerlandòfons aprenen al començament!...)
  • Meersorgh---> No ho sé. Com a tal no apareix (ni amb possibles variants: Meersorch, Meersorg). Potser avui podria ser Meerzorg, on «meer» val dir llac (o estany, llacuna...) i «zorg» vol dir tant «preocupació, maldecap» com «compte, cura». El verb «zorgen» és «cuidar». I jo, deixant volar la imaginació, ja me'ls he imaginat arribant-hi enmig d'una gran tempesta... fins que trobaren recer a la llacuna, a la que agrairien les atencions de no tenir gaire onades tot batejant l'illa com a «llacuna acollidora»... però repeteixo que tot això és imaginació meva. Ho hauria de consultar amb algú de la nl:wikipedia. Aviam si ho faig (però ja veus que sóc lent, en això de la col·laboració wikipedienca, dissortadament).
  • Vuyle: Curiós que sigui l'Illa dels Ocells. En neerlandès seria Vogel Eiland, i potser sí que a base de contraure es podria arribar a quelcom semblant a Vuyle. Però ni idea. Aquí no hi cites res, és a dir, que potser no prové del nl, oi?
  • Bouman (tot i ser un cognom) --->Constructor (avui en dia seria «Bouwman»)

Sí, el «parlem-ne» fa més nostrat, oi, que una vulgar «Discussió»? I sobre la fr:wikipedia...doncs no ho sé. No sé si és que hi regna un estat més «policial» (tot està perfectament uniformitzat, i amb un bon ordre), o és potser atribuible al fet que allà tenen una altra mena de teclats, on « i » siguin més fàcils d'escriure (però això també ho aventuro sense cap mena de fonament més enllà de saber que el seu teclat és substanciament diferent del... nostre, del neerlandès, del noruec, de l'anglès, etc.). Bon any nou, --Jahecaigut (parlem-ne) 22:13, 31 des 2005 (UTC)