Usuari Discussió:Vriullop/Arxiu 7

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bloquejats

Ho haureu de solucionar vosaltres, jo m'he retirat de la viquipèdia.--Lohen11 (disc.) 14:57, 18 nov 2011 (CET)

Vull dir que per treballar de franc com a mínim has de tenir la recompensa de trobar-t'hi a gust.--Lohen11 (disc.) 17:25, 19 nov 2011 (CET)

Abusefilter

Hi Vriullop, I'd need to set-up an abusefilter on ca.wiki, the filter will work in log-only mode but will help us (stewards) to fight a serious crosswiki vandal, how can I do it? I can create it by myself but I don't want to override local consensus so please let me know, have a nice day! --Vituzzu (disc.) 16:58, 20 nov 2011 (CET)

Currently I am the only abusefilter editor on ca.wiki and there has not been much discussion about creating new filters. So feel free to create it as I am advised. --V.Riullop (parlem-ne) 17:07, 20 nov 2011 (CET)
Done, thank you :)
--Vituzzu (disc.) 17:11, 20 nov 2011 (CET)

WLM

A tu no cal convidar-te, n'ets l'estrella! --barcelona (disc.) 10:29, 23 nov 2011 (CET)

Canvi de mida de la imatge Fitxer:Super-Mario-3D-Land-3DS.jpg

He vist que també has reduit la mida de la imatge Fitxer:Super-Mario-3D-Land-3DS.jpg. La necessito més gran perquè després a l'article em surt "borrossa". Si ho pots solucionar, moltes gràcies.--Jvjordi1 (disc.) 09:21, 26 nov 2011 (CET)

L'he posat a 300px d'amplada i 72ppp de resolució. Millor ara? Refresca el navegador. --V.Riullop (parlem-ne) 11:24, 26 nov 2011 (CET)

Article provisional

Hola. Perdona si insisteixo, però fa dies que l'article Usuari:PeioR/Grup d'Investigació per una Infància Distinta és en estat provisional sense que hi hagi cap avanç i a peticions als administradors no em responeu. Ja heu pres cap decisió al respecte? M'agradaria que decidíssiu ja si es queda o no per poder continuar amb altres tasques. Gràcies.--PeioR (disc.) 02:32, 27 nov 2011 (CET)

Contestat a Viquipèdia:Petició als administradors#Recuperar un article eliminat. --V.Riullop (parlem-ne) 16:11, 27 nov 2011 (CET)

Regions of Niger

Hi! I am wondering if you could help me with a confusing issue.

A few years ago, a user that you later blocked created the article Diffa (departament), and presumably articles about other departments of Niger. However, the Niger changed the terminology from "department" to "region" around 2006 -- and in addition to that, they changed the terminology for the level below that from "arrondissement" to "department"! When the current regions and departments have the same names (e.g. en:Diffa Region and en:Diffa Department) things get very confusing, especially for those of us running interwiki bots trying to solve conflicts.

So what I am asking from you is to move the articles on the regions of Niger from "X (departament)" to "X (region)" (or whatever the word for "region" is in Catalan), so that it gets less confusing. Could you please help with that? Jon Harald Søby (disc.) 06:41, 24 nov 2011 (CET)

Thanks for pointing it out. It is really confusing. Articles, templates and categories should be moved and its wording should be fixed. I'll check it tomorrow. --V.Riullop (parlem-ne) 11:58, 24 nov 2011 (CET)
Done. --V.Riullop (parlem-ne) 22:15, 25 nov 2011 (CET)
Great, thank you! :-) Jon Harald Søby (disc.) 17:04, 1 des 2011 (CET)

Gràcies per tornar-me a l'existència

Hola Vriullop! Gràcies, mooooltes gràcies per tornar-me a l'existència com a catgirl :))))))))). Eternament agraïda! --Catgirl (disc.) 22:13, 24 nov 2011 (CET)

hòsti hòsti (ups, de nou el filtre! glups), acabo de rebre el teu missatge només ARA!!! estrany i impressionant alhora... Gràcies de nou, i gràcies també per tota la informació!--Cata-girl (disc.) 16:59, 2 des 2011 (CET)

Ehem... ups! M'ha tornat a passar... no realment, però quan m'he donat d'alta a la viqui española per fer un canvi de no res... se m'ha "menjat" el catgirl de nou. Ho he solucionat sortint de la viqui en castellà, però ara resulta que no tinc accés al teu missatge, tan ple de bones instruccions... (ara entenc perquè no m'apareixia... està en un "cíber no-espai"...). Tampoc apareix al "Cata-girl" que uso en anglès... Em podries fer un favor i copiar-me el teu missatge a la meva plana de discussió de Catgirl, així tindré la info? MOLTES GRÀCIES de nou!!!--Catgirl (disc.) 17:09, 2 des 2011 (CET)

Ideal! :) --Catgirl (disc.) 17:25, 2 des 2011 (CET)

Castells

L'autorització rebuda dels Castells permet copiar parts d'un llibre? Aquí, hi diu: Nota: extret del volum Pallars Sobirà de la Catalunya Romànica d’Editorial Pòrtic, abril de 2000. Jordi Gironès Vilardebò / maig de 2009 Malgrat l'autorització, segueix essent un copyvio, no? Pau Cabot · Discussió 20:13, 1 des 2011 (CET)

És possible, com qualsevol referència treta d'un llibre que caldria comprovar. On m'hi he fixat és en el últims articles, els que surten en portada de la web, on diu "per fer aquest escrit he recollit la major part de la informació històrica del Volum III..." Aquí no diu "extret" sinó que interpreto que indica la referència, no necessàriament copiada. En el següent, diu "Informació extreta del web [1]" i es pot comprovar que no és una còpia. --V.Riullop (parlem-ne) 20:56, 1 des 2011 (CET)
Ok, idò. Pau Cabot · Discussió 21:03, 2 des 2011 (CET)

Consell regulador Mongeta del Ganxet

Hola Vriullop,

Acabo de fer una pregunta a en Pau Cabot i m'ha derivat cap a tu. Estic començant l'article Mongeta del ganxet i crec que seria interessant usar el logo del Consell regulador Mongeta del Ganxet que fou aprovat per la Generalitat, però tinc dubtes si el podria carregar com a lliure de drets, ja que crec que la Generalitat va autoritzar a usar totes les seves imatges, oi?, però tampoc tinc clar si aquesta és concretament de la Generalitat.....Podries ajudar-me? Gràcies!!!--Pere Serafi (disc.) 23:28, 4 des 2011 (CET)

Hi ha diferents qüestions. La Generalitat no aprova el logo, aprova la Denominació d'Origen Protegida i el reglament del Consell Regulador. El logo és una marca del Consell Regulador. De totes formes no tenim autorització per utilitzar imatges de la Generalitat de forma lliure. El logo només seria lliure si ho digués explícitament, cosa gens habitual ja que a més dels drets d'autor i hi ha implicats els drets de marca. L'ús de logos no lliures a la Viquipèdia en català és dels pocs casos explicats i admesos: Viquipèdia:Logotips. De totes formes, personalment estic en contra d'utilitzar cap imatge no lliure per una qüestió de principi i racionalitat. --V.Riullop (parlem-ne) 09:50, 5 des 2011 (CET)

Plantilla:Enllaç AB

Crec que la plantilla {{Enllaç AB}} no funciona; per exemple, a tramvia de Sóller s'hauria de mostrar l'estrelleta gris al costat de l'interwiki en castellà i no surt. Ídem a Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (somriure) amb el francès. Aquest problema ja el vam tenir fa un any o així i t'ho vaig preguntar a tu mateix (i ho vas resoldre).--Arnaugir 20:04, 1 nov 2011 (CET)

[m'hi afegeixo sense permís] I tampoc a Batalla de Watling Street. --Davidpar (disc.) 20:41, 1 nov 2011 (CET)
És curiós. Estàvem utilitzant inexplicablement una estrelleta de la Viquipèdia en francès. Havia deixat de funcionar el 30 de setembre quan la van passar a Commons. --V.Riullop (parlem-ne) 20:34, 3 nov 2011 (CET)
Jo encara no la veig, i he refrescat la memòria cau i tot. Gràcies per l'ajuda.--Arnaugir 13:34, 4 nov 2011 (CET)
Et faig un toc perquè no potser no has vist el meu darrer comentari. Encara no veig l'estrelleta, no sembla que estigui resolt.--Arnaugir 14:41, 9 nov 2011 (CET)
Ups, no t'havia vist, quan hi ha més d'un missatge vaig a l'últim. Jo veig l'estrelleta. Amb l'última versió del MediaWiki utilitzen una caché del javascript molt punyetera que costa de refrescar. Si encara no et surt mira't en:WP:REFRESH a veure si aconsegueixes netejar del tot la caché. --V.Riullop (parlem-ne) 20:31, 9 nov 2011 (CET)
Canviant de navegador sí que la veig així que gairebé segur que deu ser cosa de la memòria cau (punyetera, sempre donant problemes...). Gràcies com sempre!--Arnaugir 23:08, 9 nov 2011 (CET)

No voldria molestar-te gaire més però amb el Chrome encara no veig l'estrelleta de l'article bo. Al Firefox sí. I ara ja no crec que sigui problema de la memòria cau... d'altra banda, t'he deixat una sol·licitud a l'Ajuda de La taverna pel tema dels interlineats. Gràcies per l'atenció--Arnaugir 13:05, 19 nov 2011 (CET)

Elimina la definició d'estrelletes que tens a Usuari:Arnaugir/vector.css. Tens una còpia vella de Mediawiki:vector.css que està matxacant els canvis que s'hi han fet. --V.Riullop (parlem-ne) 17:47, 19 nov 2011 (CET)
Estàs en tot... va, i una última: saps per què a Usuari:Arnaugir la paraula màgica NOEDITSECTION no funciona?--Arnaugir 15:39, 20 nov 2011 (CET)
No m'has contestat però ja està solucionat, endevino que has tingut quelcom a veure... gràcies. Ja no molesto més! :-) --Arnaugir 00:30, 8 des 2011 (CET)
Doncs... me n'havia oblidat. Ho vaig estar mirant sense entendre per què no funcionava a la teva pàgina i no vaig aconseguir reproduir-ho en una altra. No sé què ha canviat ara. --V.Riullop (parlem-ne) 10:26, 8 des 2011 (CET)

Citació

No esperava més de tú. Salut. --Josep Xicota (disc.) 00:17, 8 des 2011 (CET)

Gràcies, ho prefereixo així, sense crear grans expectatives. --V.Riullop (parlem-ne) 16:26, 8 des 2011 (CET)
Si vols que la gent es trobi a gust i s'integri hauries de ser més clar. Què cony vols dir (VP:FF). La veritat és que en tot plegat no hi ha un bri de bona fe per part vostre. --Josep Xicota (disc.) 16:19, 9 des 2011 (CET)
M'oblidava de contestar a la teva interrupció... palesa clarament la teva animadverió i la teva estupidesa mental encers la meva persona. És evident que no em puc refiar de qui m'ha putejat de mala manera, sense escrupuls i sense raó. Només calia preguntar o cercar les fonts dels articles que he fet. --Josep Xicota (disc.) 16:24, 9 des 2011 (CET)
Cony!!!!!!!! GRANS EXPECTATIVES? Què vols dir amb aquesta frase sense massa sentit? Res de bó, venint de tú segur! --Josep Xicota (disc.) 16:27, 9 des 2011 (CET)

Proves

Perquè no m'acaba de quedar bé la plantilla Usuari:Hinox/proves.--KRLS , (disc.) 02:23, 11 des 2011 (CET)

Suposo que és una pregunta. A banda de codi superflu, bàsicament:
  1. Teníem una definició errònia de "table.wikitable caption" a Mediawiki:Common.css que posava un marge a la dreta de la barra de caption.
  2. Sempre cal posar el noinclude en l'última línia sense afegir cap salt. Això feia que l'última imatge sortís sempre amb una línia en blanc a sota.
  3. El format de la capçalera de la taula cal que sigui estàndard per a que surti bé la class sortable. No he aconseguit fer una taula ordenada canviant el color de fons de la capçalera.
--V.Riullop (parlem-ne) 13:31, 11 des 2011 (CET)

Foto de maqueta

Respecte al monestir de Santes Creus no tinc cap objecció amb que esborris la foto de la maqueta, però compte amb la afirmació "una foto d'una maqueta no aporta res". Hi ha casos en que no tenim una imatge aèria real de l'edifici, i en aquests casos la maqueta ens aporta una visió de conjunt interessant.Jordiferrer (disc.) 13:07, 12 des 2011 (CET)

D'acord, el comentari no és afortunat. Volia dir que en aquest cas ja tenim moltes fotos per triar. Per cert, tinc els meus dubtes sobre les fotos de Catalunya en Miniatura. Les maquetes són una obra derivada i no és una via pública on sigui aplicable la llibertat de panorama. --V.Riullop (parlem-ne) 13:19, 12 des 2011 (CET)
Be, ja veurem si ells posen objeccions en el futur, i quines normes tenen respecte les fotos. Crec que les imatges els donen promoció, mes que perjudicis, pero això es un altre tema. La mateixa questió podria ferse de imatges fetes a llocs on es paga entrada (dins de parcs d'atraccions, estadis de futbol, museus, etc)--Jordiferrer (disc.) 14:26, 12 des 2011 (CET)
Sí, tenim una queixa pendent per commons:Category:Interior of Casa Batlló, però no és el mateix si són fotos d'obres amb drets d'autor o bé un incompliment de les condicions d'entrada en un lloc privat, es pagui entrada o no. --V.Riullop (parlem-ne) 14:57, 12 des 2011 (CET)

AWB authorization

Hola Vriullop, sorry for writing in english: my spanish is not very good. I work mainly in the english wikipedia[2] on uruguayan topics and sometimes I need to correct things in other wikipedias, like updating external links, adding census data, etc. My problem is that I am using AWB and I have no authorization for it in the catalan wikipedia. I asked Góngora for help and he told me to contact you. Can you please authorize my AWB here? Thank you. Hoverfish (disc.) 13:03, 13 des 2011 (CET)

I have filled a request for you at Viquipèdia Discussió:AutoWikiBrowser/CheckPage. If there is no response in a few days, please remind it to me. In the meantime I'll hit Góngora for not solving this himself :-) --V.Riullop (parlem-ne) 15:39, 13 des 2011 (CET)
Thank you, I appreciate. Hoverfish (disc.) 18:25, 13 des 2011 (CET)

Art Nouveau

Gràcies per l'avís! Ara em miraré l'exposició, pinta bé. Si l'Amador no hagués acaparat tot el modernisme n'hauria pogut fer més hehehe. Per cert, he enviat un comentari a la segona de les meves fotos, perquè l'han col·locada com si fos de València, i en realitat és de Barcelona, del carrer València fa l'ullet --Enric (discussió) 17:09, 15 des 2011 (CET)

Per cert, me n'hi han col·locat alguna més, com l'antiga casa Figueras, ara pastisseria Escrivà. No sé si n'hi deu haver més... --Enric (discussió) 17:40, 15 des 2011 (CET) + la Rotonda
Gràcies! I bon cap de setmana... --Enric (discussió) 11:22, 16 des 2011 (CET)

llista de quadres

Vicenç, Haig de fer la llista de quadres de Memling i estava mirant mostres de formats que tenim a la VP. A la llista que vas fer de Gauguin, perquè vas fer que la mida fos variable ?. Creus que respectar les proporcions reals és millor que veure l'obra més àmpliament ?. Bé, només volia saber si era un experiment de joventut o una raó de pes que no esbrino a descobrir. Salut !. --amador (disc.) 09:53, 17 des 2011 (CET)

Experiments de joventut? :-D Crec que mostrar la proporció real és il·lustratiu per veure el conjunt d'obres tal com les va pensar l'artista, tal com es veurien en una exposició. Normalment els pintors fan grans formats pel temes que pensen que s'ho val. En el cas de Gauguin, una de les obres més representatives, per voluntat seva, és el quadre gran (D'on venim?...) que mostrat a la mateixa mida que els altres no reflexa el que volia transmetre. En d'altres casos va fer variacions del mateix motiu a diferents mides que vist en conjunt és més informatiu proporcional a la mida real. Per la llista d'Isidre Nonell també ho vaig fer proporcional. En canvi per Marià Fortuny ja ho vaig desestimar perquè les variacions són massa grans, però aquí vaig mantenir la mida tant per alçada com amplada (150x150px) sinó els quadres verticals queden desproporcionats. --V.Riullop (parlem-ne) 12:50, 17 des 2011 (CET)
Bé, és una bona raó. En tot cas la mida mínima hauria de ser prou gran per a veure-ho bé. Merci, per la info. --amador (disc.) 23:38, 17 des 2011 (CET)

plantilla:sarsuela

Hola Vicenç. No sé si està relacionat amb aquells mateixos canvis, però la plantilla:sarsuela també fa el burro si no porta imatge. Mira:Bohemios (correcte) i Cançó d'amor i de guerra. Jo no tinc temps de ficar-m'hi.--Lohen11 (disc.) 19:03, 18 des 2011 (CET)

Arreglat. Fallo meu de quan vaig substituir la class hiddenstructure, deixava una línia en blanc. --V.Riullop (parlem-ne) 20:37, 18 des 2011 (CET)

Dígit de control

Ui no havia vist el teu missatge, és el problema d'editar com a anònim. El càlcul del DC2 no està especificat enlloc i no és directe de deduir. Aquí hi ha la llista de tots els codis per Catalunya, però com que és un PDF no crec que sigui senzill de carregar-ho. Em sembla que el millor que podem fer és buscar algun e-mail de municat per preguntar-los la fórmula. --SMP​ (+ disc. xat) 13:05, 19 des 2011 (CET)

Bones festes

Bon Nadal!! --MarisaLR (disc.) 15:49, 23 des 2011 (CET)

Traducció imatge

Sobre Plantilla:Traducció imatge, has indicat que s'ha de posar la plantilla a l'article, però jo crec que és al fitxer, no? Per exemple Fitxer:Antibody.svg, si vas a modifica la plantilla està allà i no pas a l'article. Bones festes--Arnaugir 16:54, 23 des 2011 (CET)

El fitxer és a Commons. El que tocaria és posar les plantilles de manteniment a Commons, en aquest cas commons:Template:Translation possible. El que no està bé és crear una pàgina sense fitxer només per categoritzar en local una imatge de Commons. En tot cas podria ser la pàgina de discussió. Però penso que el problema no és del fitxer sinó de l'ús en els articles. Les imatges en els articles es poden canviar, potser per una altra més adequada, i llavors no té sentit mantenir la petició de traducció d'una imatge de Commons que no s'utilitzi. A la llarga s'hauran d'esborrar totes, es tradueixin o no. --V.Riullop (parlem-ne) 17:17, 23 des 2011 (CET)

Bones Festes

Bones Festes!!

--Beusson (disc.) 19:00, 24 des 2011 (CET)

Xpo

Com ho veus? Pau Cabot · Discussió 12:10, 26 des 2011 (CET)

Es desqualifica tot sol. Mentre no se sobrepassin certs límits, penso que la discussió ja està prou enredada com per intervenir-hi. --V.Riullop (parlem-ne) 12:20, 26 des 2011 (CET)
Es que precisament jo trobava que ja havia traspassat els límits, però vaja, potser tens raó que potser seria pitjor el remei que la malaltia ... Pau Cabot · Discussió 13:00, 26 des 2011 (CET)

Monuments

Hola, posant infotaules d'església m'he trobat amb alguns casos d'esglésies portugueses que també són Monument (p.ex. Santa Maria dels Àngels de Valença) i parlant-ho amb en Amadalvarez veig que és millor posar la plantilla de Patrimoni cultural que has creat tu. S'hi podria afegir Portugal ? D'altra banda no he sabut trobar si ja hi ha una categoria amb els monuments de Portugal. Bon any 2012 ! --Viaranyestelat (disc.) 16:01, 31 des 2011 (CET)

No tenim articles que defineixin pt:Classificação do património em Portugal, en:Monuments of Portugal, en:IGESPAR o les llistes pt:Anexo:Lista de património edificado em Portugal. Però he definit una designació a {{Designació}} per incloure els Monuments Nacionals de Portugal a {{Infotaula patrimoni cultural}}. --V.Riullop (parlem-ne) 16:37, 31 des 2011 (CET)
Molt agraït ! Miraré a veure quantes de les esglésies portugueses són monument per si n'hi ha prou per fer una categoria. --Viaranyestelat (disc.) 16:52, 31 des 2011 (CET)

Text personalitzat en disc.

Hola Vriullop, com va? Aviam, fa un temps em vas dir com canviar el text aquest que surt quan deixo un missatge a la teva discussió (i ho vaig fer a la meva)... ara un company m'ha demanat que com es fa i no hi ha manera de trobar-ho, he regirat totes les pàgines que comencen per "MediaWiki", he regirat els teus arxius i els meus... i no ho trobo. Fes-me memòria! Gràcies--Arnaugir 15:37, 3 gen 2012 (CET)

És un editnotice. He afegit les instruccions a MediaWiki Discussió:Editnotice-3. --V.Riullop (parlem-ne) 15:50, 3 gen 2012 (CET)

Plantilla Dies mes

Ei, d'on ho has tret això del "#time:t", que m'interessa per veure quines opcions hi ha ? Per cert, molt bé les plantilles de "segona llegida" i la dels avisos múltiples. Rapidesa i efectivitat ;) --Viaranyestelat (disc.) 19:30, 3 gen 2012 (CET)

Són funcions parser del MediWiki: mw:Help:Extension:ParserFunctions. La time té moltes possibilitats. --V.Riullop (parlem-ne) 19:45, 3 gen 2012 (CET)
Gràcies ! Hi ha moltes opcions i, com dius, possibilitats. M'ho aniré mirant. D'altra banda, la plantilla del patrimoni i les opcions de Portugal han anat molt bé per les esglésies portugueses. Aniré omplint de tant en tant monuments dels Països Catalans, que hi ha molta feina i el tema és interessant. ;) --Viaranyestelat (disc.) 22:40, 3 gen 2012 (CET)

Plantilla:Dictadors romans

Tinc un problema amb la Plantilla:Dictadors romans. Resulta que la plantilla lligada Plantilla:DiR2 teòricament ha de crear una categoria per a l'article que la dugui, però no ho fa. Pots mirar d'arreglar-ho? Ho veig massa complicat i no m'hi veig amb cor. Gràcies! --Panotxa (disc.) 12:04, 8 gen 2012 (CET)

A la Plantilla:DiR5 hi havia un salt de línia al final. El noinclude al final del codi ha d'anar sempre a l'última línia per evitar que introdueixi un salt de línia que provoca errors. A Marc Valeri Volús estava generant:
[[Categoria:Dictadors romans dels segles VI i V aC
]]
provocant l'error. De totes formes, no és una bona pràctica generar categories automàticament, fora de les categories de manteniment. Es fa difícil editar-les. --V.Riullop (parlem-ne) 12:27, 8 gen 2012 (CET)

Vernet

Ho sento... l'he pifiat amb Vernet..per cert podries reanomenar Batalla de Lepant (desambiguació) cap a Batalla de Lepant?..Siau..--Mcapdevila (disc.) 21:05, 8 gen 2012 (CET)

No passa res, ja tinc posat com a recordatori a la meva pàgina "Si pots fer-ho, intenta-ho". Sense llançar-s'hi és més difícil avançar... encara que a vegades calgui recular. Ja he arreglat l'historial de Lepant. Si trobes d'altres casos similars pots demanar-ho a VP:PA.--V.Riullop (parlem-ne) 21:23, 8 gen 2012 (CET) P.D. Per cert, tens una pàgina de discussió de 356.166 octets. La recomanació és no passar de 100k. Si t'interessa un arxivat automàtic pots veure diferents configuracions a Usuari:VriuBot/Arxivador. --V.Riullop (parlem-ne) 21:25, 8 gen 2012 (CET)

Merci..mira aquesta si l'he fet bé..Plomall..--Mcapdevila (disc.) 21:37, 8 gen 2012 (CET)

fusionar citar web i citar publicació

Vicenç, He vist un comentari teu dient de fusionar-les. Fantàstic perquè jo sempre m'embolico. Alguns suggeriments per si els vols incloure. Que tingui també els paràmetres en versió anglesa i que accepti els paràmetres en minúscules i amb majúscula la inicial. També hauria d'acceptar en majúscula el ISBN. El paràmetre pàgina (o pàgines) hauria d'incloure "p." o "pàg." (com més t'agradi) davant, ja que quan es genera la referència no queda clar que és el volum i que la pàgina. També tenim pendent (tot i que ara no em venen exemples al cap) homogeneïtzar noms de paràmetres que són comuns (nom, cognom, títol, data, etc....) si em trobo algun, t'ho vaig dient. Res més per ara. Estàs bé ?. Fi del missatge. --amador (disc.) 12:45, 12 nov 2011 (CET)

Desprès de la feina que veig que portarà aquest tema, l'última pregunta sobre si estic bé no sé com interpretar-la :-) Ho tindré present, però de moment haurà d'esperar. --V.Riullop (parlem-ne) 14:31, 12 nov 2011 (CET)
No hi havia segona intenció. Era una pregunta de cordialitat social. Per cert, em preocupa el malestar d'en Lohen. Creus que puc fer alguna cosa ?. --amador (disc.) 20:06, 19 nov 2011 (CET)
Bé, avui m'he decidit a fer {{Citar ref}}. Encara no he tingut en compte cap dels teus suggeriments. M'espero primer a les proves i que em diguis alguna cosa. --V.Riullop (parlem-ne) 14:39, 9 gen 2012 (CET)
He retocat les instruccions per afegir llengua i url com a habituals, perquè habitualment es fan servir. Les recomanacions anaven en la línia de reduir les denominacions diferents per una mateixa cosa: llengua/idioma, consulta/accés, etc. Certament en aquest cas ja hi havia una certa homogeneïtat. L'altra tema era tenir certs marges en la forma estricta d'escriure: isbn/ISBN, cognom/Cognom/cognom1, títol/titol, etc. Alguns com el cognom1 ja els has contemplat, o de majúscula la primera vs tot minúscules o amb-sense accent, són temes menys importants. Vaig tenir una temporada que feia copy-paste del google books i m'era molt necessari, però des de que faig servir la tool que des del google construeix un {{cite book}}, ja ho endreça millor. Tal com ho has montat com una prèvia que prepara i després invoca serà molt fàcil afegir els casos que ens puguin anar apareixent. Et felicito. Quan acabis tinc una feina per tu. Ja m'avisaràs.--amador (disc.) 20:28, 10 gen 2012 (CET)
Hi he afegit els paràmetres sense accents i el paràmetre pàg que afegeix l'abreviatura p.. Els paràmetres amb majúscula inicial no ho tinc clar ja que hauria de ser normal general que tots vagin amb minúscula. Millor acostumar-s'hi. De moment ho deixo així. La idea és tenir una única plantilla més fàcil de recordar i no haver d'anar saltant d'una a una altra que acaben sent similars. Té prou flexibilitat per anar afegint casos. Digue'm quina feina tens pensada. M'encanten els reptes, però si no hi veig clar ja et diré que no :-) --V.Riullop (parlem-ne) 22:30, 10 gen 2012 (CET)

Seria molt demanar que entengui els paràmetres en anglès ?. Si, si, ja sé que els hem de traduir, però la tool de recuperar des de Google és tant útil!. Clar que si vols acceptar el repte de contactar amb l'autor per a que ho converteixi en multilingüe, hi guanyaríem molt, ja que cada cop que la faig servir haig de canviar el format de dates, separar nom de cognom i afegir-li el ref=. Bé, no és un tema urgent, sempre puc seguir fent servir el cite book i esperar que el bot del Joancreus passi per allà. Una altra encàrrec: he començat a fer servir la {{sfn}}, molt útil per cert. La referència que genera és "REFER+cognom+cognom2,...+data" que, al {{ref-llibre}} es genera automàticament, si li poses ref=harv. Ho podries fer extensiu al {{citar publicació}} ?. Merci, --amador (disc.) 09:24, 14 gen 2012 (CET)

Sobre els paràmetres en anglès, si no es tradueixen quasi que és més fàcil deixar "cite book" i traduir-ho tot a posteriori amb bot. Si les incloc en la nova plantilla es poden quedar sense traduir si no es modifica el bot. Vam estar parlant amb el Toniher de fer una eina adaptada en català per generar referències. Amb la nova plantilla unificada serà més fàcil, però tot això porta feina. He afegit l'àncora per a ref=harv a citar publicació. --V.Riullop (parlem-ne) 11:48, 14 gen 2012 (CET)
Aixó era urgent, la resta ja tindrem oportunitat. Merci, --amador (disc.) 12:12, 14 gen 2012 (CET)

Obragran

Penso que és fàcil per a tu, però com que a mi em sembla impossible, em quedaré embadalit com si veies un truc de prestidigitador, quan acabis. A veure, vaig fer {{obragran}} per documentar obres amples (habitualment retaules). El paràmetre "imatge", seguint l'estil habitual, només demana el nom de la imatge i afegeix els claudators, mida, etc. Ara m'he trobat que em cal poder tenir llibertat per ajustar mida, posar més d'una imatge una al costat de l'altre, etc. i m'interessa poder escriure la sintaxi directament. Com que no he sabut fer el "if" adequat per saber quan el paràmetre té un nom d'imatge o quan té una sintaxi wiki, he optat per fer {{obragran-v}} per sortir del pas. El repte consisteix en fusionar aquesta en obragran. Si vols veure mostres reals del seu ús les trobaràs a Llista_de_quadres_de_Hans_Memling. Veuràs que a vegades comencen per [[ i d'altres per {{ (per a fer-ho més difícil....Salut !--amador (disc.) 22:52, 10 gen 2012 (CET)

Fet. El truc està en detectar si el paràmetre imatge1 comença per [. En aquest cas se suposa que és la sintaxi completa, en cas contrari la genera. Hi he afegit també si comença pel caràcter < perquè és el primer que genera la plantilla {{quadre d'imatges}}. Si s'utilitzen altres plantilles en el paràmetre imatge1 caldrà veure quin és el primer caràcter generat. No serveix { perquè el substitueix. Per detectar els primers caràcters hi ha un segon truc que és la funció padleft, per exemple {{padleft:|3|string}} dóna str. Per cert, com que tinc un PC tant vell com la Viquipèdia, he hagut de reduir la mida de la lletra per veure correctament les imatges a Llista de quadres de Hans Memling ja que la meitat em salten de línia perquè no hi caben. --V.Riullop (parlem-ne) 10:25, 11 gen 2012 (CET)
No entenc si em demanes que redueixi la mida de la imatge o que et compri un PC modern. Pel que fa al canvi, ho he mirat i em continua semblant màgia pura. Ja veig que em faig vell i la fractura digital em passa factura. Moltíssimes gràcies.--amador (disc.) 12:50, 11 gen 2012 (CET)

Revisió d'usurpació

Idò jo tampoc no ho veig clar. D'una banda és un usuari registrat amb edicions, però de l'altra, fa set anys ... On hauríem de posar el límit d'inactivitat i/o d'edicions? Pau Cabot · Discussió 18:35, 11 gen 2012 (CET)

Seguesc sense tenir-ho clar. Potser, en cas de dubte, no usurparia ... Pau Cabot · Discussió 06:35, 12 gen 2012 (CET)

Sobre Coordenades

Hola, Vicens: He llegit molt atentament els teus suggerimets sobre coordenades. M'ha agradat el paràmetre dim (més que scale). Ja no he sustituit més el type:mountain i he afegit el dim quan he volgut que en el mapa resultant hi mostri el topònim de que es tracti. Per exemple Parc Natural del Cadí-Moixeró.

  • Per localitzar coord. incorrectes, he utilitzat aquesta aplicació GEOGRAFIA DE VALLFOGONA DE RIPOLLES i veient si hi sortía alguna senyal fòra del seu límit per fer les correccions oportunes. Ho he fet comarca per comarca. He pogut comprovar que si els decimals dels segons en les coordenades es separaven amb una coma ó si el format era XX.XXXXXX, la fletxa anava al golf de Guinea: (long.0|lat.0), junt amb altres que teníen errors més importants. Una es solapava sobre l'altra.
  • Si mires el Maps anterior, veuràs que hi han sis pàgines. Si vas a Categoria:Geografia de Vallfogona de Ripollès, n'hi han deu. La diferència son les quatre que porten el format XX.XXXXXX i han anat a parar al Golf. Per això vaig canviar comes per punts i, en alguns cassos vaig posar el format XX|XX|XX.
  • Soleu dir ,al final, bona feina. Jo et dic fantàstica feina!!--Isidre blanc (disc.) 23:13, 11 gen 2012 (CET)
Arreglat!! Ja no surt res al Golf. Ets genial--Isidre blanc (disc.) 00:09, 12 gen 2012 (CET)
Vicenç, podem parlar-ho al xat? És que la votació és molt liosa i s'hauria de refer.--KRLS , (disc.) 15:07, 17 gen 2012 (CET)

Llibres

Aquesta nova resolució és pitjor que una puntada de peu a l'entrecuix. Pel que has explicat i he entès, els llibres següents hauran de ser esborrats malgrat estar en domini públic a Espanya:

No cal que digui que em sembla indignant.--KRLS , (disc.) 15:25, 19 gen 2012 (CET)

Doncs sí. Tenen copyright als EUA, per absurd que sembli. Per que he entès, és una mesura de compensació als titulars perquè abans del 1996 no tenien cap protecció als EUA. A Commons s'ha estat fent vista grossa amb la confiança que acabaria ser inconstitucional, però el Tribunal Suprem l'ha confirmat. De moment aquests fitxers no estan marcats, però perillen. Es podria discutir a Wikisource si és acceptable tenir-los en local. --V.Riullop (parlem-ne) 15:52, 19 gen 2012 (CET)

Us posso aquesta enllaç http://www.copyright.gov/title17/92chap3.pdf Secció 303  · Duration of copyright: Works created but not published or copyrighted before January 1, 1978 5 (a) Copyright in a work created before January 1, 1978, but not theretofore in the public domain or copyrighted, subsists from January 1, 1978, and endures for the term provided by section 302. In no case, however, shall the term of copyright in such a work expire before December 31, 2002; and, if the work is published on or before December 31, 2002, the term of copyright shall not expire before December 31, 2047.

Secció 302 (a) In General.—Copyright in a work created on or after January 1, 1978, subsists from its creation and, except as provided by the following subsections, endures for a term consisting of the life of the author and 70 years after the author’s death. (b) Joint Works.—In the case of a joint work prepared by two or more au- thors who did not work for hire, the copyright endures for a term consisting of the life of the last surviving author and 70 years after such last surviving author’s death. (c) Anonymous Works, Pseudonymous Works, and Works Made for Hire.—In the case of an anonymous work, a pseudonymous work, or a work made for hire, the copyright endures for a term of 95 years from the year of its first publication, or a term of 120 years from the year of its creation, whichever expires first. If, before the end of such term, the identity of one or more of the authors of an anonymous or pseudonymous work is revealed in the records of --Cameta (disc.) 18:04, 19 gen 2012 (CET)

El cas que ens afecta és per obres publicades fora dels EUA entre 1923 i 1977. No estaven protegides als EUA i el 1996 es va restablir el copyright amb un termini diferent al país d'origen. Està explicat a commons:Wikipedia:Non-U.S. copyrights. --V.Riullop (parlem-ne) 18:25, 19 gen 2012 (CET)

Hola Vriullop, tens desgraciadament tota la raó, acabó de parlar amb un dels administradors de Commons i m'ha donat l'enllaç correcte. http://www.law.cornell.edu/uscode/html/uscode17/usc_sec_17_00000304----000-.html També hi ha aquesta taula molt interessant: http://www.copyright.cornell.edu/resources/publicdomain.cfm#Footnote_20 Pel vist hi ha el termini de 95 anys des de la publicació. Per sort sembla que de moment no han restaurat el copyright de El Quixot però només es questió de temps. Per cert JA PODEM TANCAR LA VIQUIPÈDIA, amb aquesta inseguretat jurídica en la qual es poden treure del Domini Públic les obres i tornar-les a possar sota copyright. --Cameta (disc.) 19:08, 19 gen 2012 (CET) I amb la SOPA ens poden tancar la Viqui, només cal que ens demandi la familia de Rusiñol. Cosa que no podria fer a Espanya. Mira per això posso aquí uns quants links de descarrega de llibres i que reventi tot. --Cameta (disc.) 19:12, 19 gen 2012 (CET)

El que es va fer va ser protegir també als EUA aquelles obres que ja estaven protegides al país d'origen. Aquest no és el problema, sinó que els terminis siguin diferents. --V.Riullop (parlem-ne) 19:28, 19 gen 2012 (CET)
Això es una mostra més de l'extensió dels copyrights i de la mort del Domini Públic. Per exemple ara han allargat a la UE el termini dels interprets de 50 a 70 anys. Però realment la major part de les obres i grabacions per molt termini que tinguin no són explotades. Es podreixen en un racó. L'objectiu d'aquestes lleis es privatitzar la cultura, quan abans era un patrimoni de la humanitat. --Cameta (disc.) 22:33, 19 gen 2012 (CET)

Dubtes

Hola Vriullop, veient el teu domini de temes legals et volia fer algunes consultes per quan tinguis un moment. Fa dies vaig estar mirant les imatges que hi ha hostatjades localment a la viquipèdia en català per intentar que es vagin movent cap a commons, i en aquest procés ha aparegut el dubte sobre quina llicència té una imatge feta a partir d'un calc (un mapa) i si hi pot haver una signatura i ser a la vegada lliure.

Canviant de tema, he vist alguns articles fets ahir sobre castells que són una còpia del blog castells catalans, i també he vist que a l'article "Castell d'Esparreguera" tu mateix vas posar una plantilla d'autorització perquè ja hi havia l'OTRS. Imagino que per la resta de castells només cal anar posant la plantilla a la pàgina de discussió (amb els detalls corresponents al castell) perquè serveixen per tots, no ?

Sobre la magnífica plantilla citar ref, he intentat fer una plantilla per a una obra de referència que la cridés ({{CastellsCatalansDalmau}}) però no he aconseguit que em funcionés el camp "volum", tot i que sembla que hauria de funcionar. Si en algun moment tens temps i ganes i pots fer-hi un cop d'ull, t'ho agraïria. De moment ho he "solucionat" fent servir el camp "id". --Viaranyestelat (disc.) 22:13, 19 gen 2012 (CET)

Que consti que no sóc expert en temes legals. Simplement porto un cert temps aquí i he llegit les pàgines d'ajuda:
  • Calc d'un mapa. Calcar és copiar, tècnicament és una obra derivada que manté els drets de la primera perquè no hi afegeix originalitat amb nous drets. Ara bé, depèn de cada cas com s'hagi fet: si és un calc d'un obra simple fàcilment reproduïble com a obra nova, si afegeix una certa elaboració, si és una obra nova prenent la primera només com a referència... Més info commons:Commons:Derivative works.
  • Signatura. El fet d'incloure una signatura o altres marques en una imatge no fa que deixi de ser lliure, però no és recomanable perquè dificulta la seva utilització. Si és lliure se'n pot fer una versió traient la signatura. A Commons hi ha tallers que s'hi dediquen, només cal posar la plantilla commons:Template:Watermark. Més info a commons:Commons:Watermarks.
  • Permís dels castells. Hi ha una autorització validada per utilitzar el contingut de castellscatalans.blogspot.com. En el seu moment vaig posar la plantilla OTRS als articles que hi havia creats. En el nous, i per evitar suspicàcies, millor posar una nota a la discussió que enllaci a Viquipèdia:Autoritzacions/Castells Catalans.
  • Volum de monografies. Ja ho he arreglat, no estava preparat el paràmetre volum en aquest cas. He completat algunes dades a la plantilla CastellsCatalansDalmau. En el nom de l'editorial cal suprimir la part genèrica no significativa (editor, editorial, edicions, publicacions...), excepte que sigui inseparable (Edicions 62). Només un detall tècnic: amb switch es poden agrupar resultats sense necessitat de repetir-los, per exemple #switch:valor | a | b = 1 | c = 2 és més fàcil que #switch:valor | a = 1 | b = 1 | c = 2
--V.Riullop (parlem-ne) 10:26, 20 gen 2012 (CET)
Això dels drets és una mica complicat, però amb els enllaços que has posat em sembla que ho tindré una mica més clar a partir d'ara :)
Pel que fa al permís, entenc que el que s'hauria de posar és la plantilla {{CCBYSAnomés|llocfont=[[Viquipèdia:Autoritzacions/Castells Catalans|Castells Catalans]]|urlfont=http://castellscatalans.blogspot.com}} amb els camps que corresponen a l'article. No ?
T'agraeixo que t'hagis mirat la plantilla dels castells catalans (i l'altra), i el detall tècnic, que simplifica la feina. Cada dia s'aprèn alguna cosa nova :)
--Viaranyestelat (disc.) 20:36, 20 gen 2012 (CET)
Per cert, hi ha una usuària nova que va posant els castells que fa a les categories de monuments històrics de la comarca corresponent, sense que apareguin a la llista de la comarca. Suposo que només seria correcte si aquests són elements protegits localment, de municipis on no es va incloure a la llista. No ? (Suposo que s'hauria de contrastar mirant el planejament municipal, ja sigui POUM o el que hi hagi). O s'hauria de treure la categoria ? --Viaranyestelat (disc.) 20:41, 20 gen 2012 (CET)
Aquesta plantilla està bé, pel permís i per la llicència.
Són monuments històrics els que digui patrimoni de gencat. Si no són a les llistes de monuments s'haurien de treure de la categoria. Possiblement ampliarem les llistes amb els monuments locals. Llavors ja s'afegiran a la categoria si és que correspon, però de moment cal ser coherent amb la informació que tenim. --V.Riullop (parlem-ne) 21:10, 20 gen 2012 (CET)
D'acord. Un darrer dubte i et deixo tranquil ;) El text de l'article Castell de Vicfred (de la mateixa usuària) és una còpia del bloc dels Castells Catalans, però també he vist que apareix idèntic al web castellsdelleida.com . Puc pensar que són aquests darrers els que han fet la còpia del bloc, però com que no he trobat cap data no ho puc saber del cert. Què es fa en aquests casos ? (Havia posat la plantilla de permís però l'he tret davant del fet que no puc estar 100% segur de qui ha copiat qui. Tinc una convicció però no una certesa). Agraït. --Viaranyestelat (disc.) 21:35, 20 gen 2012 (CET)
Ho explico a Discussió:Castell de Vicfred. --V.Riullop (parlem-ne) 16:32, 21 gen 2012 (CET)
D'acord. Molt bona idea això del webarchive ! Pel que veig s'ha "complicat" tot una mica. Desconec si hi ha algun canal "oficial" i centralitzat (per evitar dispersió -p.ex. autorització vilaweb) per demanar autoritzacions o intentar contrastar amb la font original què és el que ha passat. Seria bo que hi fos. A la taverna ja he deixat una pregunta sobre això al tema de l'autorització de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que vaig obrir. --Viaranyestelat (disc.) 12:53, 22 gen 2012 (CET)

Cita notícia

No sé què has fet a {{Cita notícia}}, però ara es veuen dos punts seguits. Mira aquesta exemple:[1]

  1. «Tribuna Mallorca es presenta en societat». VilaWeb, 30-09-2005 [Consulta: 23 gener 2012].

Mira-ho, a veure si es pot arreglar. --Davidpar (disc.) 22:54, 23 gen 2012 (CET)

Hi he afegit una potineria per a que accepti indistintament obra, agència o editor, o bé tot alhora. El problema és que aquesta plantilla no explica la utilització dels paràmetres, no queda clara la diferència entre aquests tres i s'estan usant indistintament. Jo entenc que Vilaweb és qui publica la notícia, és l'obra o publicació. L'editor seria Partal, o bé el grup Godó en el cas de La Vanguardia. Tal com diuen en la versió anglesa, el camp editor o editorial normalment no s'hauria d'usar aquí. Per altra banda, es pot utilitzar {{citar publicació}} quan és una notícia de diari o bé {{citar web}} quan és una notícia d'un mitjà digital. Aquesta plantilla no afegeix res especial als altres casos. --V.Riullop (parlem-ne) 09:56, 24 gen 2012 (CET)

Foto

Pot ser lliure aquesta foto?--Lohen11 (disc.) 18:51, 25 gen 2012 (CET)

La imatge és a Fototeca.cat, on solen registrar totes les dades, i no indica res de l'autor ni dels drets. Es pot assumir raonablement que és d'autor desconegut i per tant és de domini públic a Espanya ja que han passat 80 anys, donant per bona la data del 1931. Es pot carregar per exemple amb commons:Template:Anonymous-EU (diu 70 però no n'hi cap concreta de 80), però també amb commons:Template:Not-PD-US-URAA ja que no és de domini públic als EUA (són 95 anys), tema que està pendent de discussió. --V.Riullop (parlem-ne) 19:37, 25 gen 2012 (CET)

Monuments Abrera

Hola, he començat a mirar-me la llista de monuments d'Abrera. De moment he fet una unió (que no fusió) dels elements IPA/BCIN. Per fer la fusió voldria saber quina font té preferència pel nom ja que no sempre coincideix exactament. respecte les coordenades, ja faré després la comprovació de quines de les dues són les bones. També voldria saber d'on treus el codi IPA pel elements que no en tenen. Quan tinguis temps, hi fas un cop d'ull per veure si faig bé aquesta primera llista. --Viaranyestelat (disc.) 21:08, 27 gen 2012 (CET)

Les llistes noves les genero amb bot per ordre de codi. Canviar-les a ordre alfabètic és una feinada que no val la pena fer-ho amb totes. La taula ja té l'opció d'ordenar els camps. El criteri d'inclusió és que estiguin a IPA. La llista generada és de la base IPA i aquests són tots els que hi ha d'haver. Els que hi ha a Viquiprojecte:Monuments/llistes/Abrera - resta són els que vam treure de la Diputació de Barcelona, però n'inclou més que no són a IPA. He revertit els que has afegit. Potser has començat per un cas més complicat d'explicar :-) El codi IPA és l'identificador que surt en els dos enllaços bg i pm. El criteri és utilitzar id=RI-xxx, si en té, sinó id=IPA-xxx. Els dos BCIN que ja tenim d'Abrera a Llista de monuments del Baix Llobregat els he afegit a la llista nova: un amb id=RI-xxx i l'altre mantenint id=IPA-xxx i afegint idurl2=diba/08001/xxx. Se suposa que la resta de dades d'aquests dos ja estaven revisades i són bones. Per la resta cal anar comprovant si són a /llistes/Abrera-resta per afegir idurl2. Les coordenades de /llistes/Abrera-resta segur que són millors i es poden substituir directament. De la resta de dades només cal afegir estil, època i lloc, si no hi són o és més precís. Els dos punts pendents de fusió es tracta d'això. No sé si m'explico, ja porto un any amb això i potser està enredat per començar de zero, però pregunta tot el que calgui. --V.Riullop (parlem-ne) 21:48, 27 gen 2012 (CET)
Ara que m'hi fixo, el número que surt a "protecció" a Viquiprojecte:Monuments/llistes/Abrera - resta és el codi IPA. Això pot ajudar a identificar-los. --V.Riullop (parlem-ne) 21:55, 27 gen 2012 (CET)
Rectifico un punt. Cal traslladar idurl=diba/xxx de la llista "resta" a idurl2=diba/xxx en la nova. --V.Riullop (parlem-ne) 12:31, 28 gen 2012 (CET)
D'acord. --Viaranyestelat (disc.) 21:57, 30 gen 2012 (CET)

Filera BCIN i Val(l) d'Aran

He canviat el nom de la categoria commons:Category:Cultural heritage monuments in Val d'Aran a la forma occitana i he mirat d'arreglar {{Filera BCIN}} en conseqüència ( http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Plantilla%3AFilera_BCIN&action=historysubmit&diff=8838014&oldid=8817219 ), però no m'acaba de funcionar (em segueix categoritzant les imatges amb el nom antic). No sé si és que s'ha d'actualitzar alguna memòria cau o si m'he deixat alguna cosa més greu.--Pere prlpz (disc.) 14:22, 28 gen 2012 (CET)

Misteri de la tècnica amb el que he al·lucinat. Si poso {{PAGENAME}} em diu clarament "Vall d'Aran", però provant a Special:ExpandTemplates resulta que realment retorna "Vall d&#39;Aran", cosa que es mostra com un apòstrof. --V.Riullop (parlem-ne) 18:40, 28 gen 2012 (CET)

SVG

Vicenç. Saps perquè en comptes de veure els textos, veig objectes sòlids en aquesta imatge ?. He partit del PNG en blanc, l'he obert amb el Inkscape i he posat els textos. Ho carrego a commons i no veig el text. Si fas servir l'eina de canviar texts de SVGs veuràs que estan bé. Misteri o cagada meva ??. --amador (disc.) 00:03, 8 feb 2012 (CET)

Albert Compte

Arreglat. Estava malament a l'article del Raspall i també la casa Ambrós (al costat). Són el 45 (Compte) i 47 (Ambrós). He afegit un parell de fotos i enllaços. Ja m'aniré passant per ampliar-lo. De fet, moltes fotos estan al Raspall. Salut !.--amador (disc.) 00:27, 8 feb 2012 (CET)

Cals i cans

Doncs sí, tant cal com can s'apostrofen davant vocal: Ca n'Anglada, Ca n'Ametller, Ca l'Enric, etc. No és el mateix cas que el Son, perquè aquesta és una forma fossilitzada (prové de çò + en; com que no escrivim çon sinó la forma evolucionada son, sempre s'escriu contret. Quan formen part d'un topònim o es refereixen a noms de masos i edificis diversos, van amb majúscula. Si parles de can Riullop o cal Riullop no, perquè és el mateix que dir: "la casa d'en Riullop". Pel que fa al "carrer de Can Pau Vila", el can hauria d'anar amb majúscules, ja que tots els integrants dels noms de carrers, places, avingudes, etc. (excepte articles i preposicions) s'escriuen amb majúscula: "carrer del Periodista Grané", "plaça del Doctor Robert", "avinguda del Mas Torrents", etc. A Terrassa, per exemple, hi ha l'avinguda de Can Boada del Pi, el camí de Ca n'Amat, la plaça de Ca n'Anglada, la plaça de Can Bosc de Basea, l'avinguda de Can Jofresa, etc. --Enric (discussió) 15:55, 8 feb 2012 (CET)

Re: Càlcul per quarts

Jo no hi esmerçaria gaire temps a dissenyar indicadors de progrés a menys que sapiguem que hi ha algú que realment els està fent servir com a guia per afegir coordenades.

Ara bé, posar percentatges estaria bé però distreu de les imatges. Truncar també estaria bé perquè permet distingir els complets dels gairebé complets, tot i que alguns dels que no estan complets són els que mai ho estaran, perquè queden els monuments introbables. Fer servir una expressió del tipus de {{#expr:0.92*x/y*4round0}} també funcionaria perquè no distingeix els gairebé complets dels complets, però sí que distingeix quan falten uns quants monuments (el 0.92 es pot ajustar segons què entenguem per "uns quants"; amb 0.92 el límit està cap al 96%). A més, aquesta expressió no penalitza gaire el primer quart, i comença a marcar un quart amb el 14%.--Pere prlpz (disc.) 01:20, 10 feb 2012 (CET)

Enviar missatge als col·laboradors

Quan acabi de passar els monuments de la llista de Barcelona (els no conflictius) pensava enviar un missatges als que s'han apuntat al viquiprojecte, per si algú vol fer feina i no sap quina. Viquiprojecte_Discussió:Monuments#Col.C2.B7laboraci.C3.B3 vindria a ser-ne l'esborrany. Pots mirar si hi afegiries (o en trauries) alguna cosa?

A més, pensava enviar missatges als editors habitualment interessats en temes locals (Solde, Claudefa, Ermengol Patalín, Isidre Blanc, etc.) quan s'hagi de revisar les llistes de les seves comarques.--Pere prlpz (disc.) 12:39, 10 feb 2012 (CET)

Dubtes sobre la IP

Primer de tot, gràcies per la teva ràpida resposta a la meva petició als administradors. La meva consulta sobre que s'ha mostrat la meva IP en comptes del meu nom d'usuari (a l'article "hamburguesa") no és tant perquè se m'atribueixi l'autoria de les millores (això no és important per a mi) com el fet que es mostri la meva IP per una pura qüestió de privacitat. Desconec si fer pública la IP pot tenir algun efecte indesitjat per qüestions de privacitat, que algú en faci mal ús, etc. Aquest era l'únic motiu pel qual preferia que aparegués el meu nom d'ususari. Potser tu em podràs aclarir si no hi ha problema perquè es mostri públicament la IP o què. Gràcies de nou. --Lapsus (disc.) 18:48, 10 feb 2012 (CET)

Hi ha dos tipus d'IP, estàtiques on tens assignada una IP pròpia i dinàmiques on compareixes un rang d'IP amb d'altres i s'assigna una diferent en cada sessió. En aquest cas no he sabut veure si és estàtica o dinàmica. En el primer cas sí que és una identificació pròpia. En el segon cas és molt complicat seguir el rastre. Com que són les úniques edicions, l'he ocultat de l'historial de l'article i només els administradors ho poden veure. Per a que no et torni a passar fixa't que no surti el missatge MediaWiki:Anoneditwarning dalt de la caixa d'edició. --V.Riullop (parlem-ne) 19:14, 10 feb 2012 (CET)
Gràcies per la informació i pel canvi. Com hauràs comprovat, sóc un novell a la Viquipèdia però, seguint-ne la filosofia, intento aportar el meu granet de sorra. Salutacions.

Atenció, pregunta...

Hola, Vicenç. Dissabte passat vaig pujar a Mollet i vaig fotografiar tot el patrimoni (escàs) de la ciutat, a excepció de les quatre masies de Gallecs, perquè sense cotxe no hi podia arribar, i el que la llista en diu "Can Creus", actualment inexistent, o això o s'han equivocat amb l'adreça (al carrer Berenguer III núm. 120 hi ha un edifici de pisos nou, potser Can Creus és el que hi havia abans i va acabar caient de vell, cosa que tampoc m'estranyaria perquè alguns dels edificis protegits es troben en un estat lamentable). He trobat tot d'errades en els noms dels edificis o en la situació, que aniré comentant tal com les vagi pujant (per exemple, els carrers Espanya o Comtes, inexistents, o la carretera de Sabadell, també inexistent amb aquest nom, a part que algun dels edificis atorgats a aquesta "carretera" no és pas allà, com Cal Dibuixant). Com que no m'esperaré a pujar-les al commons fins que hi hagi el WLM perquè encara falta un bon tros, i tinc moltes fotos per carregar i no donaria l'abast, la meva pregunta és: cal carregar-hi també el codi de monument com vam fer amb les de l'any passat? (tipus {{Bien Catalogado|08019/826|link=ct|idurl=bcn/01/826}}), o ja ho afegirem després? I, si és així, quin és el codi que correspon en aquests casos incorporats de nou, com els monuments de Mollet? --Enric (discussió) 09:50, 9 feb 2012 (CET)

Per cert, tinc fetes també les fotos de gran part dels monuments de Terrassa, excepte les masies de fora la ciutat, també per problemes de motorització... Ho dic per si t'animes a pujar-ne també la llista hehehe. --Enric (discussió) 09:52, 9 feb 2012 (CET)
No hi ha pressa, pots esperar-te al setembre i potser aquest any aconseguim fer unes instruccions de Commonist per a no experts. Ajuda molt a fer càrregues massives. No sé si deixar Terrassa pel final per a que no l'omplis abans d'hora :-D De moment segueixo l'ordre de comarques que estaven més plenes suposant que és on hi ha hagut més interès.
Els codis haurien d'aparèixer en l'enllaç del portal, però per ara queda pendent de refer. Els hauríem d'anar afegint a totes les fotos noves identificades i anar creant categories que després ajuden molt durant el setembre per organitzar-ho tot. De moment, l'estructura de la plantilla és la mateixa que l'any passat. Per exemple, el primer de la llista de monuments de Mollet del Vallès és {{Bien Catalogado|IPA-17827|link=ct|idurl=17827}}, coincideix IPA i idurl. Tots els que no siguin BCIN van amb aquesta plantilla o la drecera {{BCIL}}. Cal pensar si la complicació de tenir dues plantilla, BIC i Bien Catalogado, es pot solucionar per exemple afegint un paràmetre {{BIC|type=IPA}}. Ja veurem.
En molts casos es nota que la informació a IPA no està actualitzada. Hi ha carrers que fa anys que van canviar de nom i no s'han actualitzat. També hi ha imprecisions en els números de casa. El que va bé es poder comprovar amb algun altre catàleg, si n'hi ha cap de l'ajuntament o si hi és a la Diputació. Però això ho deixo per una segona fase una vegada els tinguem tots.
El tema dels enderrocats ho haurem de parlar amb patrimoni, si hi ha ocasió i ganes. Simplement afegeixen la indicació en el títol. Com a inventari històric potser té sentit, però com a catàleg de béns protegits no en té cap. De totes formes sempre hi ha la possibilitat de trobar alguna foto vella que tindria un bon valor històric.
--V.Riullop (parlem-ne) 10:32, 9 feb 2012 (CET)
Quan vagi penjant les fotos molletanes al commons ja et diré si hi he tingut pegues... També comentaré a la pàgina de discussió les diferències que he trobat entre l'IPA i la situació actual, en la numeració del carrer, el mateix nom del carrer o bé el nom de l'edifici (per exemple, la «casa Pepe Mutge» [Mutgé ?], que a tot arreu està indicada com «Can Lledó», i que segons la descripció diu que «hi ha una edificació lateral, adossada a la façana i orientada a ponent amb respecta [sic] al cos centrat, de reduïdes dimensions», edifici adossat que avui dia no hi és, ja que en una restauració moderna es devia treure). Pel que fa als edificis desapareguts, és difícil que en trobem documentació gràfica antiga, però de tant en tant hi és. Recordo haver introduït a la llista de monuments de Molins de Rei una foto de l'antic pont... --Enric (discussió) 11:15, 9 feb 2012 (CET)
Com que IPA tenen el títol amb majúscules, sovint es mengen els accents. He trobat les fitxes del POUM que he enllaçat a la llista. Hi ha una Casa Mutgé, però és modernista. Creus que la descripció es correspon amb Can Lledó? --V.Riullop (parlem-ne) 11:43, 9 feb 2012 (CET)
No havia vist la teva intervenció a la conversa fins ara. Deia això de Mutgé precisament per la casa Mutgé de l'avinguda de Jaume I, pensant que podia ser de la mateixa família. Evidentment, pel que diu la descripció de l'IPA i la localització, la "Casa Pepe Mutge" correspon amb Can Lledó. Per cert, d'on surten les fitxes aquestes del POUM de Mollet? Per internet n'he trobat algunes d'escadusseres, però no sé com accedir a la llista completa. Vaig voler comprovar allò de Can Creus (c. Berenguer III, 120), però no hi va haver manera de trobar-ho... Per cert, dissabte vaig pujar a Sant Celoni i també em vaig trobar amb imprecisions i errors, per variar... --Enric (discussió) 10:33, 14 feb 2012 (CET)
Això em passa per anar atabalat i no llegir. Ja he vist que has penjat les llistes a la pàgina dels monuments de Mollet. No en facis cas... --Enric (discussió) 10:37, 14 feb 2012 (CET)
Ara que he vist la relació dels BCIL de Mollet, ja em va estranyar en el seu moment que no s'hi inclogués l'església de Santa Maria de Gallecs, havent-hi com hi ha tot de masies de Gallecs dins la llista. Creus que s'hi hauria d'incloure, encara que no sigui a l'IPA? --Enric (discussió) 10:42, 14 feb 2012 (CET)
:-) Veuràs que a banda de Can Pepe Mutgé i Can Creus n'hi ha un parell més que no he trobat al POUM. --V.Riullop (parlem-ne) 10:44, 14 feb 2012 (CET)

Castell de Conques

Hola, Vicens: probablement la foto que has posat a la pàgina senyalada correspon al castell de la Grevalosa de Castellfollit del Boix. Comproba-ho. Un saludo.--Isidre blanc (disc.) 23:58, 13 feb 2012 (CET)

Doncs no m'explico com vaig saltar d'un castell a un altre sense cap relació. Gràcies per l'avís. --V.Riullop (parlem-ne) 10:16, 14 feb 2012 (CET)

Més Mollet

Ja he vist que a part cal Pepe Mutgé (que és Can Lledó, sense cap mena de dubte) i Can Creus (on a l'adreça que diu hi ha un edifici nou ben "hermós", per tant deu haver passat a millor vida), falta la fitxa del POUM per a l'habitatge a Jaume I núm. 10 (està situat ben bé allà on diu, a Jaume I núm. 10, fent cantonada amb l'av. Rafael Casanova, i està gairebé ruïnosa, no sé si durarà gaire si no la restauren...), l'habitatge a la plaça Prat de la Riba núm. 20 (també és ben bé allà on diu, una casa estreta a la banda de baix de la plaça) i Cal Dibuixant (que no és pas a la "carretera de Sabadell" –és a dir l'avinguda Jaume I– com diu l'IPA, sinó també a la banda de baix de la plaça Prat de la Riba, és veïna de l'anterior, es troba justament al núm. 21, fent cantonada amb el carrer de la Pau; als baixos hi ha una merceria, em sembla...). A veure si algun dia tinc temps de pujar les maleïdes fotos... --Enric (discussió) 11:18, 14 feb 2012 (CET)

Havent llegit això, pots veure que Cal Dibuixant ha viatjat molt per Mollet, però no ha estat mai a la "carretera de Sabadell"... --Enric (discussió) 11:24, 14 feb 2012 (CET)
Els he anotat a Viquiprojecte:Monuments/Revisió del registre. Comprova si ho he explicat bé. --V.Riullop (parlem-ne) 12:51, 14 feb 2012 (CET)
Només he canviat una cosa, que des de l'article del Contrapunt podia semblar confús. L'edifici actual és al final mateix del carrer Barcelona, on comença la plaça Prat de la Riba i a la cantonada amb el carrer de la Pau, però forma part de la plaça, i és al número 21 de la plaça, no del carrer. Ja ho he esmenat. --Enric (discussió) 14:05, 14 feb 2012 (CET)

M'he estat mirant al Google Maps si una de les anteriors ubicacions de Cal Dibuixant podia ser l'edifici a què es refereix l'IPA, concretament el de la cantonada entre Jaume I (carretera de Sabadell) i Gaietà Vínzia, on ara hi ha una fleca –que d'altra banda és molt aparent, amb forjats i unes xemeneies de ceràmica vidriada–, però la definició de l'IPA ho desmenteix: «Edifici entre mitgeres. Consta de planta baixa i dos pisos, alineat a dos carrers. La coberta és a dues vessants. La planta baixa ha estat desfigurada pel comerç que s'ha establert a la mateixa cantonada». És entre mitgeres però només té un pis, no dos; sí que està alineat a dos carrers, però la coberta és plana. També és cert que el comerç de la cantonada no l'afavoreix, però tota la planta baixa en general és tirant a horrorosa, en aquest edifici, exceptuant-ne la columna de ferro colat de l'entrada. Diria, doncs, que es refereix a l'edifici de la plaça Prat de la Riba / c. de la Pau. Per cert, no creus que caldria afegir a la llista l'església de Santa Maria de Gallecs, que és considerada BCIL al catàleg de l'Ajuntament, encara que no figuri a l'IPA? --Enric (discussió) 09:37, 15 feb 2012 (CET)

Tal com expliquen a la intro de patmapa, l'actualització d'IPA és desigual. Només amb els BCIN ja he detectat alguns canvis respecte l'any passat, menors perquè els BCIN no apareixen o desapareixen fàcilment, però és símptoma que IPA és viu. Potser aquesta església està pendent d'incloure quan li toqui, no ho sé, ja he vist d'altres possibles BCIL que és estrany que no hi siguin. Però és millor que el criteri d'inclusió sigui senzill i clar, i evitar entrar en interpretacions. Només fem una excepció amb Barcelona per la seva peculiar situació d'inventaris. La coberta per aquest any ja serà prou àmplia i ja veurem com fem l'actualització pel 2013 on es poden preveure molts canvis d'un any a un altre. --V.Riullop (parlem-ne) 09:57, 15 feb 2012 (CET)

Hi sou?

Mestre ... necessito ajuda , podeu passar un moment pel xat ... (hi sou oi? )--Mafoso (Mani'm?) 10:12, 17 feb 2012 (CET)

PD

Amb el teu permís, t'he citat a Viquipèdia:Presa de decisions/2012/Requisits mínims d'un article#Arguments. Si ens pots ajudar a descabdellar el cabdell, t'ho agrairé profundament ... Pau Cabot · Discussió 21:25, 19 feb 2012 (CET)

Error a la llista de Rubí

Hola, Vicenç. Ahir vaig pujar a Rubí per al safari fotogràfic (només em falten algunes masies dels voltants, la resta ho he fotografiat tot; de fet ja tinc "safarietzats" Mollet, Sant Celoni i gran part de Terrassa, on queden alguns serrells, i les maleïdes masies, és clar...) i vaig veure una imprecisió important a la llista IPA, que d'altra banda està bastant bé pel que fa a dades, a diferència d'algunes altres. L'escola evangèlica, que a la llista té la mateixa adreça que l'església evangèlica (Colom, 4; bé, realment l'església és a Colom, 6), en realitat és a Poeta Virgili, 17 (es pot veure a Pobles de Catalunya o al Google Maps). Jo em vaig refiar de la llista i per tant me la vaig descuidar, i això que la tenia al carrer paral·lel del costat... Ara hauré de tornar algun dia expressament només per fer l'escola... Bé, ho dic per si cal deixar-ne constància a la revisió del registre... --Enric (discussió) 10:19, 20 feb 2012 (CET)

Corregit i anotat. --V.Riullop (parlem-ne) 10:43, 20 feb 2012 (CET)

Tinc una pregunta

Hola Vicenç, com va tot? M'agradaria fer-te una pregunta. Com es fa per aconseguir una imatge que no es compatible amb Commons per un article de la Viquipèdia. Per exemple, he trobat una imatge a la Viquipèdia en alemany que m'interessaria per la nostra per il·lustrar l'article 4 de 9 sense folre. Com ho hauria de fer? Moltes gràcies. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 18:06, 21 feb 2012 (CET)

Aquesta imatge es troba a la web de la Colla Vella. No sembla una foto sinó una recreació dibuixada. El millor és posar-se en contacte amb ells per saber més informació sobre l'origen i potser l'alliberen. --V.Riullop (parlem-ne) 21:05, 21 feb 2012 (CET)

Gràcies per l'ajuda en el canvi de nom!

He rebut el teu missatge i començaré el procés ben aviat. Gràcies per tota la informació. De fet només m'interessava el canvi de nom a commons, però per ser coherent i no deixar serrells intentaré canviar el nom a tot els llocs on he anat remenant.--Maltrobat (disc.) 10:14, 23 feb 2012 (CET)--81.39.246.21 (discussió) 09:42, 23 feb 2012 (CET)

Llista de monuments de Terrassa

Bon dia, llistaire major! He començat a col·locar coordenades a la llista de Terrassa, tal com m'ha aconsellat en Pere (jo em pensava que el tant per cent de completesa que surt a cadascuna de les llistes municipals i comarcals es referia al nombre de fotos que hi havia penjades, i no als elements que tenien les coordenades fixades), i he anat trobant algunes coses discutibles. El que són petites esmenes ja ho he fet directament (noms d'edificis, de carrers, etc.), però quan afectaven alguna dada com la numeració del carrer ho he posat directament a la discussió. Pots passar-hi per donar-hi el teu parer o integrar-ho directament a la revisió del registre? En realitat no he fet més que començar, però intentaré completar la llista de coordenades de la ciutat (veurem si amb les masies escampades pel terme també me'n surto...). --Enric (discussió) 15:12, 23 feb 2012 (CET)

En realitat s'ha de fer tot, així que tira per on et vingui més de gust. Jo m'he proposat com a primer objectiu completar les llistes i vaig deixant enrere feina pendent. Afegir les coordenades és una forma de revisar i corregir assegurant que estan ben identificats. --V.Riullop (parlem-ne) 18:47, 23 feb 2012 (CET)
Per cert, acabo de col·locar les coordenades també al lloc on hi havia el Monument als Caiguts (feixistes), que fou enderrocat, tal com diu la fitxa de Patrimoni. Ara bé, les dues escultures que el coronaven les van traslladar al cementiri, no sé si caldria fer-ne esment. Per cert, no sé si ho sabies, però popularment el monument es coneixia com "les Setrilleres", per la forma que tenia. --Enric (discussió) 11:43, 24 feb 2012 (CET)
Posats a demanar fotos serà millor de les escultures del cementiri. --V.Riullop (parlem-ne) 14:27, 24 feb 2012 (CET)

Hola, Vicenç. Pots mirar el que he deixat aquí sobre la casa Pere Roumens? --Enric (discussió) 13:11, 24 feb 2012 (CET)

Més coses. He afegit un comentari sobre la casa Travesa, que pertany a Sant Quirze i no a Terrassa, i he esmenat la part de la revisió del registre corresponent al conjunt d'habitatges de la carretera de Rubí. Quan jo hi vaig anar a fer fotos vaig agafar com a base documental la llista de patrimoni de l'Ajuntament, on numerava aquest conjunt 91-71, i amb sorpresa vaig veure que les cases no tenien res a veure entre elles. Sort que vaig pensar que "potser" els havia caigut un 1 del davant i vaig baixar fins al 171. Efectivament, les cases unifamiliars, totes igualetes, van del 171 al 191. He posat també la numeració correcta a la llista. Quan torni a pujar a Terrassa per fer les cases que em falten, que són unes quantes, vejam si pujo també al cementiri i faig els panteons i les dues escultures de les Setrilleres, si les trobo... --Enric (discussió) 15:15, 24 feb 2012 (CET)

He anat afegint coses a la discussió de la llista de monuments terrassencs que potser poden aprofitar per a la revisió del registre. Quan es tracta tan sols d'un canvi en la numeració faig l'esmena directament, si no afecta que l'edifici estigui en una banda de carrer o a l'altra, fins i tot si són uns quants números els afectats, com per exemple en el cas del celler del Sindicat Agrícola, que no és a Colom 105 sinó al número 97. --Enric (discussió) 02:24, 26 feb 2012 (CET)

Hola! Ja he enllestit Terrassa, pel que fa a coordenades i revisió d'adreces, noms, usos actuals dels edificis, existència o no dels edificis, etc. Només m'han quedat les diverses tombes del cementiri, que no sé pas com les marcarem. He estat buscant per internet algun plànol detallat del cementiri, però res. I de les vegades que hi he estat no he vist que hi hagi gaires indicacions allà dins... tot i que també és cert que quan l'he visitat ha estat sempre per motius luctuosos i no com a turista... Potser anant-hi i localitzant les tombes i panteons i llavors apuntant les coordenades amb el GPS es podria fer... però de GPS no en tinc fa l'ullet Bé, cabòries... Ah, ara aniré pujant fotos, perquè si m'espero que arribi el WLM no donaré l'abast. Bon diumenge! --Enric (discussió) 14:09, 26 feb 2012 (CET)
Els que han utilitzat Commonist diuen que va molt bé. Pots deixar-lo carregant fotos mentre en vas a fer més. Interessa que les carreguis el setembre, si no hi ha cap altre motiu, i segurament també t'interessarà esperar a veure si trobo algú que vulgui fer-ne unes instruccions senzilles. --V.Riullop (parlem-ne) 15:08, 26 feb 2012 (CET)

Dues preguntes per Viquidites

Hola Vriullop, què tal? vénen dues preguntes:

  • Mira la portada de Viquidites. La pestanya "portada" es veu diferent, a què pot ser degut? :-S
  • Com s'activen les extensions? M'agradaria poder activar el giny per editar ràpid les categories (HotCat) i el de "refresca" per refrescar la pàgina.

Gràcies per endavant--Arnaugir 17:37, 26 feb 2012 (CET)

  1. Això ja ens va passar aquí quan el canvi a l'aparença vector. La primera funció "Amagar el títol i la categoria a la portada i subportades" de q:Mediawiki:common.js es pot esborrar, és la que ja no funciona i provoca la cosa rara. El canvi del nom de l'etiqueta es fa creant MediaWiki:Mainpage-nstab. Per l'estil, amagar la categoria i altres coses sense sentit a la portada, cal afegir a Mediawiki:vector.css les definicions "Configuració de la Portada". Crec que això és tot.
  2. Els ginys s'activen posant-los a MediaWiki:Gadgets-definition i es poden gestionar a la pàgina Especial:Gadgets. Cada un té un missatge per a la definició i un js. Per exemple, per refrescar la pàgina tens MediaWiki:Gadget-purgetab i MediaWiki:Gadget-purgetab.js, pàgines que es poden trobar a la pàgina especial i que cal afegir a la llista Gadgets-definition. Suposo que quan n'hi hagi algun ja sortirà la pestanya a les preferències.
--V.Riullop (parlem-ne) 18:58, 26 feb 2012 (CET)