Usuari Discussió:Vriullop/Arxiu 8

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Editnotices

Segons en:Wikipedia:Editnotice un administrador ha de donar permís per a què les editnotices siguin actives. Podries activar aquesta?19:26, 28 feb 2012 (CET)

Gràcies. Ara si s'intenta editar una plantilla d'aquestes dóna instruccions de com fer-ho. Encara cal traduir-la. 193.153.226.66 (discussió) 20:30, 28 feb 2012 (CET)
A l'anglesa ho tenen molt desenvolupat i complicat, però he posat una drecera que crec que funciona igual. He anotat les instruccions a MediaWiki Discussió:Editnotice-10. --V.Riullop (parlem-ne) 20:50, 28 feb 2012 (CET)
Potser estic abusant de tu, però veig que controles molt la programació a la Viquipèdia. Has vist aquest missatge? Si s'arreglés això la plantilla seria del tot operativa, no només de cara el lector, sinó també del redactor. Només em faltaria traduir l'ajuda. 88.19.141.138 (discussió) 11:57, 29 feb 2012 (CET)

Fins on he arribat, la penúltima línia de {{Taxonomy list/list}} és {{taxonomy links|{{taxonomy/Gorillini|machine code=parent}}}} i retorna aquesta primera línia a {{Taxonomy/Gorilla}}. La mateixa instrucció a l'anglesa retorna:

| Subfamily:
| <span class="subfamily" style="white-space:nowrap;">[[Homininae]]</span> <span class="plainlinks" style="font-size:small; float:right">[[[Template:Taxonomy/Homininae|Taxonomy]]; [http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Template:Taxonomy/Homininae&action=edit edit]]</span>
|-

Això és perquè a l'anglesa existeix en:Template:taxonomy/Gorillini. Si provo la mateix instrucció a l'anglesa amb una plantilla inexistent, per exemple {{taxonomy links|{{taxonomy/Gogo|machine code=parent}}}}, llavors no retorna res. El problema deu ser que {{taxonomy links}} no detecta bé si la plantilla existeix o no. Ho deixo aquí de moment. --V.Riullop (parlem-ne) 15:00, 29 feb 2012 (CET)

Arreglat. Ho havia intuït abans, calia "Plantilla" en lloc de "Template", però no havia caigut en que en català té una lletra més. --V.Riullop (parlem-ne) 21:53, 29 feb 2012 (CET)
Gràcies! Ets un crack! Ja només cal que vagi traduint les pàgines d'ajuda per a l'editor que queden. 88.19.141.138 (discussió) 21:55, 29 feb 2012 (CET)

Copyvios no admissibles

Sí, tens tota la raó. Me sembla bé i he tengut un dejà vu ... fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 12:45, 3 març 2012 (CET)

Me sap greu no haver-t'ho recordat fa l'ullet. En quant a les polítiques i la dedicació, diga-m'ho a mi, que he intentat desencallar un tema i només me n'he enduit feina i patacades... Pau Cabot · Discussió 12:59, 3 març 2012 (CET)

Mestre Vicenç: tot patrullant articles nous m'he trobat aquest: Torre sobirana, crec que podria ser: [1] . Podeu donar-hi un cop d'ull ? mercès . --Mafoso (Mani'm?) 17:46, 5 març 2012 (CET)

See. --V.Riullop (parlem-ne) 17:58, 5 març 2012 (CET)

La Torre de Casanova

Fet Fet!. De moment patrimoni.gencat encara no m'ha respost. Salutacions--Georg-hessen (enraona'm) 10:42, 7 març 2012 (CET)

Cordenades

Hola, Vicens: Tinc una curiositat: estic omplint coordenades als monuments de les llistes i he observat que en molts d'ells ja hi estàn posades però amb l'observació afegida "coordenades de patmapa a ajustar". Jo les reviso i les ajusto ja que sempre resulten molt aproximades. M'agradaría saber d'on s'han extret les coordenades que mai resulten exactes. Em fa pensar en algún procès automàtic, ja que observo que són monuments que apareixen al Mapa de l'Inventari del Patrimoni. Es pura curiositat. Un saludo.--Isidre blanc (disc.) 00:36, 17 març 2012 (CET)

Primer de tot, enhorabona per la feina que estàs fent, tenim un gran volum i resulta una bona ajuda. Les coordenades de patmapa surten de la pàgina que està enllaçada a cada monument amb la indicació "pm". En algunes, no totes, incorporen un mapa del Google amb la localització i les coordenades surten llegint el codi font de la pàgina. El problema és que el sistema de coordenades oficial és UTM i la conversió a geogràfiques és complexa. Existeix una fórmula aproximada que dóna típicament la desviació que hauràs vist. Vam avisar a patrimoni.gencat d'aquest problema, ja que realment la localització que marquen en el mapa està desviada. La resposta és que ja els era conegut i que estan treballant en una nova versió totalment diferent del portal patmapa. Com que no podem esperar a que ho arreglin, hem tirat endavant amb el que tenim. --V.Riullop (parlem-ne) 10:26, 17 març 2012 (CET)

Cases Joan i Lluís Salvans

Hola, Vicenç. Ja fa dies que no et tocava el potet amb els monuments de Terrassa. Pots passar per la discussió de la llista i decidir què fem amb la casa Joan Salvans? De passada, la resta d'edificis de la discussió que no surten a la revisió del catàleg, cal posar-los-hi? --Enric (discussió) 10:21, 19 març 2012 (CET)

No, el Catàleg Muncunill no diu que sigui ni la 30 ni la 32, perquè només hi diu «carrer de Sant Antoni», però la foto que hi posa és l'edifici del número 32. Per la definició que en dóna, però («L'obra consistí en una reforma. S'inscriu clarament dins la tipologia dels edificis d'habitatges del final de la segona dècada del segle XX»), tant podria ser una casa com l'altra, o moltes més del mateix carrer. A l'article sobre en Muncunill que va fer l'Amador, la referència d'aquesta casa és el llibre de la Teresa Freixa i la Mireia Llordés, que no es pot consultar en línia. Suposo que el devia demanar a la biblioteca... De fet, la tipologia de la casa núm. 32, amb les llindes arrodonides, és molt típica d'en Muncunill. --Enric (discussió) 11:02, 19 març 2012 (CET)
Aps, m'he liat. Les descripcions es corresponen als números indicats, però les denominacions i notícies històriques estan intercanviades. Ho anoto a revisió, em semblen clares les referències. Sobre els que sembla que ja no existeixen, que encara són a IPA però no al catàleg de l'Ajuntament, no veig solució fàcil de moment. Per fer-ho KISS prefereixo un criteri d'inclusió clar: tot IPA. Em temo que com a inventari que inclou elements no protegits els interessa mantenir un inventari documental d'elements d'interès desapareguts i no els eliminaran, simplement afegeixen "enderrocat". És un problema entre administracions, per patrimoni.gencat tenen interès, per l'ajuntament no cal protegir-los. La millor solució seria que a IPA els classifiquessin correctament per tipus de protecció: BCIN, BCIL, BPU o documental, de forma que poguéssim filtrar. Que posin enderrocat tampoc em serveix ja que hi ha BCIN enderrocats que continuen protegits encara que només sigui el subsòl. Parlant amb els holandesos em deien que ells també tenen monuments que només són un dibuix a terra amb guix marcant on era. No veig cap solució clara. --V.Riullop (parlem-ne) 11:27, 19 març 2012 (CET)
T'he contestat (per error?) a la discussió de la llista de monuments. Veuries bé que reanomeni la foto a Commons? --Enric (discussió) 12:18, 19 març 2012 (CET)
D'allò de l'original i la reforma, ja ho havia rectificat a la revisió del registre, suposo que te n'has adonat. Sí, el que hi ha és un ball de noms, vés a saber qui té raó (tot i que se suposa que els de l'Ajuntament deuen saber més de què parlen, com a mínim hi són més propers, i en aquest cas el catàleg de Patrimoni de la Generalitat diu el mateix...). --Enric (discussió) 15:53, 19 març 2012 (CET)
Un bon embolic en el que jo mateix m'hi he enredat, però crec que al final té sentit. --V.Riullop (parlem-ne) 18:05, 19 març 2012 (CET)

4 de 9 sense folre

Hola Vicenç, No sé si recordes que fa uns dies vaig demanar ajuda sobre crear una "petita pestanya desplegable" a l'article del 4 de 9 sense folre, i tu em vas recomanar que "és millor que estigui tot a la vista". He fet una prova d'això que em vas dir però no m'acaba de convèncer (ho pots veure a Usuari:Catalaalatac/Pàgina de proves#Nombre de vegades que s'ha fet; i si et serveix mira't 4 de 9 sense folre#Nombre de vegades que s'ha fet d'exemple). Podries donar-me un cop de mà o algun consell per millorar-ho, siusplau? Fixa't, per exemple, que els números de les caselles queda més gran que la llista i no queda bé. Gràcies. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 12:07, 19 març 2012 (CET)

Jo crec que dóna per fer a banda una "Llista de castells 4 de 9 sense folre" i així no sobrecarregar l'article amb dades. A més de les taules de resum estadístic hi posaria una llista cronològica:
  • Colla
  • Bastiment (D/C/I/ID)
  • Plaça (entès com a població en la terminologia castellera)
  • Diada i lloc
  • Data
Amb una taula desprès es pot ordenar per colla, per plaça o per tipus de bastiment. --V.Riullop (parlem-ne) 15:29, 19 març 2012 (CET)

BCIN

El castell de Torres és BCIN, com molts altres que no surten a la carta arqueològica i que aniré afegint. Si tens accés a la carta arqueològica, veuràs com apareix. L'has de demanar expressament a través de l'eGIPCI, jo ho estic remenant per temes de feina i per això m'he proposat actualitzar-ho. Si de totes maneres no ho voleu, doncs ho traiem. Salut --CRPU Mascançà (disc.) 18:28, 21 març 2012 (CET)

MAS SOLDEVILA DUPLICAT

Boina nit, Vicens: Posant coordenades (i fotos) a la llista de Pinós (Solsonès), vaig veure que hi figurava SOLDEVILA IPA-17557, una masía que conec prou bé perque la meva ruta boiletaire hi passa a frec, i que sé que és del terme de Torà (jo soc de Torà). Ho vaig comentar amb PATRIMONI i m'han contestat així: "En el cas de la fitxa de la masia Soldevila ens hem trobat que la teníem fitxada dues vegades, a Torà i a Pinós. La fitxa de Pinós s’ha suprimit". Caldría tembé suprimir-la a la nostra llista de Pinós. La foto ja l'he tret. T'adonaràs que tú acabes de fer la llista de Torà i jo ja he penjat les coordenades. Et felicito i em trec el barret per la labor que fas.--Isidre blanc (disc.) 23:06, 23 març 2012 (CET)

Bé, la labor és gràcies a l'ajuda d'un bot per extraure les dades :-) No sé què volen dir amb que l'han suprimit, encara hi és. L'he anotat a Viquiprojecte:Monuments/Revisió del registre, al Solsonès. Ens estem trobant moltes errades i se centralitzen en aquesta pàgina que va dirigida a patrimoni i ja la coneixen, i també ens serveix per tenir constància de les diferències de les llistes amb la font. Ho trec conseqüentment de la llista de Pinós. --V.Riullop (parlem-ne) 00:03, 24 març 2012 (CET)

Llista de monuments de Vilanova i la Geltrú

Hola Vicenç, Gràcies per les teves instruccions de com s'han de afegir fotos a la llista de monuments. Ara ja m'en surto millor. Una pregunta. Si disposo d'una imatge millor que la que hi ha a la llista, puc substituïr-la per la meva sense recança? Sona interessant el concurs de fotografia pel mes de setembre. Quines seràn les regles del joc? Gràcies per la teva ajuda. Salutacions!--Cornelia Bohl Smolders (disc.) 23:42, 24 març 2012 (CET)

PD

File:2010 389 Alfara de la Baronia.pdf Quina és la llicència més adequada.--KRLS , (disc.) 09:20, 27 març 2012 (CEST)

El que tocaria és crear la plantilla PD-SpainGov, per exemple com commons:Template:PD-BrazilGov o commons:Template:PD-UKGov, en base al text explicat a commons:Commons:Licensing#Spain (article 13). Però vistes experiències anteriors amb les banderetes, prefereixo que s'ho treballin els estatistes. Com alternativa tens la més genèrica commons:Template:PD-EdictGov, però cal explicar que també és PD a Spain. --V.Riullop (parlem-ne) 09:57, 27 març 2012 (CEST)

VILELLA

Sento donar-te més feina, Vicens, però la MASIA VILELLA (IPA-3126) que està a Capolat, s'hauría de passar al municipi de Navès, on de fet perteneix. Vaig fer-ho avinent a PATRIMONI i ells ja ho han arreglat. A reveure.--Isidre blanc (disc.) 17:54, 30 març 2012 (CEST)

Ja està canviat, bona feina. --V.Riullop (parlem-ne) 18:18, 30 març 2012 (CEST)

A la recerca de la casa perduda...

Hola! A tu que t'agraden els misteris, pots passar per la discussió dels monuments de Calella? Hi aniré aquest diumenge i volia fer-hi una bona pentinada... --Enric (discussió) 14:43, 2 abr 2012 (CEST)

Sempre vaig atabalat. La que té la foto repetida és la IPA-8433, una a la fitxa de registre i l'altra a la de la descripció. L'altra casa, la IPA-38463, està pelada de fotos, tens raó. --Enric (discussió) 15:44, 2 abr 2012 (CEST)
Ja sabia jo que t'engrescaries a fer una investigació digna d'en Sherlock Holmes. Com que diumenge faré el safari calellenc, si m'has d'encarregar alguna cosa, ja ho saps fa l'ullet --Enric (discussió) 10:08, 3 abr 2012 (CEST)
Sort que tenen les fitxes del POUM en línia. Hi ha un cert embolic perquè són cases estretes i llargues amb doble façana Jovara-Clavé o Jovara-Església, i a vegades no queda clar quina és la façana principal. Al final Els Filipinos apareix dues vegades, una per cada façana. Sort amb el safari, si no plou és bona època. --V.Riullop (parlem-ne) 10:25, 3 abr 2012 (CEST)

Escales misterioses

A tu que t'agraden els misteris i que sempre trobes fitxes del POUM pertot arreu, vejam si aconsegueixes saber on són les famoses Escales de Cavallers de Tarragona. Diu que van entre els carrers de Cavallers i Vidrà. El carrer Vidrà no existeix (potser és el carrer del Vidre, però no toca amb Cavallers). Estic col·locant coordenades i no me'n surto, amb això... --Enric (discussió) 14:13, 3 abr 2012 (CEST)

Explicat a la discussió. A la llista de Tarragona hi ha anotades les fitxes del POUM, enllaçat al final. Són 10 volums d'uns quants megas, però en cada fitxa hi ha un mapa de localització. --V.Riullop (parlem-ne) 15:51, 3 abr 2012 (CEST)

El número 7

Hola Vicenç; he vist que has esborrat l'entrada que havia fet sobre "El número 7". La categoria de justificant que uses és la de publicitat. La veritat és que em sorprèn, i molt, que algú pugui traçar una línia entre contingut enciclopèdic i contingut publicitari. Suposo que la Danone, la coca-cola i la resta de productes de multinacionals també no hi apareixen... no fos cas que, al ser un producte, pogués entendre's com a publicitat. Si vols, discutim sobre el tema, cap problema. Salutacionsel comentari anterior sense signar és fet per Ygerbeau (disc.contr.) 13:13, 4 abr 2012‎

Hi ha línies difícils de traçar, però he considerat que el contingut publicat per la mateixa editorial té un propòsit promocional del producte i no un contingut neutral fet per terceres parts, tal com se suposa que hauria de ser una enciclopèdia. Si creus que la meva apreciació no és correcta, pots demanar una revisió als altres administradors explicant-ho a la pàgina VP:PA. Jo m'hi abstendré. --V.Riullop (parlem-ne) 14:12, 4 abr 2012 (CEST)

Hola Vicenç; el contingut era el mateix pqè era el més adient. Si creus que modificant-lo, pot quedar-se l'entrada, el modifico. Igualment, en breu en faran crítiques els mitjans. De moment ja s'està comentant per la xarxa. Dissabte passat BarçaTV ja em va entrevistar... No sé, trobo que és filar molt prim tot això...el comentari anterior sense signar és fet per Ygerbeau (disc.contr.) 16:26, 4 abr 2012‎ (CEST)

Aqüeductes tarragonins

Hola, Vicenç! No sé si deus ser de vacances al Carib... Com anem d'aqüeductes? --Enric (discussió) 11:33, 5 abr 2012 (CEST)

Ara un misteri figuerenc...

Només trobo que bunyols últimament... Mira't això, vejam què et sembla... --Enric (discussió) 16:47, 5 abr 2012 (CEST)

Bé, per avui ja n'hi ha prou. Que passis un bon cap de setmana llaaaaaaarg... --Enric (discussió) 17:24, 5 abr 2012 (CEST)

Colorets de l'infotaula de monuents

Res, que avui he tornat a entrar a l'article Fundatiehuis i he vist els colorets de la bandera dels Països Baixos. Sé que el que vaig a dir queda molt en llenguatge juvenil, però moola molt, la veritat. Moltes gràcies i felicitats! hahaha Ens veiem! --Davidpar (disc.) 21:20, 8 abr 2012 (CEST)

Un dubte sobre coordenades

Hola, Vicens: He observat en una foto pujada per tú que l'has geolocalitzada amb aquesta instrucció: "Object location dec|41.839681|1.401551|region:ES-CT_type:landmark_source:cawiki". El que m'ha cridat l'atenció ha sigut l'última instrucció: "SOURCE:CAWIKI". He llegit que serveix per identificar l'orígen d'obtenció de les coordenades, però no acabo d'entendre amb quina finalitat. Si tú em dius que és millor posar aquesta instrucció, ho faré.

Per cert, en algunes llistes de la Segarra he trobat moltes corrdenades amb l'indicació "coordenades de patmapa ajustades automàticament". He fet bastantes comprobacions i t'he de dir amb satisfacció que estàn clavades. Cada vegada t'estàs superant. Per mès bots que utilitzis, en-horabona!--Isidre blanc (disc.) 00:37, 9 abr 2012 (CEST)

El paràmetre source de les coordenades només és informatiu. Pot anar bé en lloc dels comentaris ocults quan s'han copiat d'alguna font, per exemple source=patmapa. L'avantatge és que en cas de copiar la plantilla d'un projecte a un altre es manté la font. En el cas de Commons, en ser un projecte multilingüe, hi pot haver diferències en les coordenades entre diferents Viquipèdies i per això va bé dir de quina s'han tret, a banda d'atribuir la feina feta.
La correcció de patmapa s'ha fet gràcies al Pere que va trobar el factor de desviació constant, comentat a Viquiprojecte Discussió:Monuments#Correcció coordenades patmapa... i gràcies al bot :-) --V.Riullop (parlem-ne) 11:39, 9 abr 2012 (CEST)

Més misteris de Tarragona

Hola! Aquest cap de setmana, després del safari tarragoní, hi he afegit tres nous misteris a la discussió, vejam què et sembla... --Enric (discussió) 09:21, 10 abr 2012 (CEST)

Masies

Ei, vaig veure l'avís, i sempre intento "millorar-los" per evitar-ne l'esborrat! Em sembla una bona idea el tema de la creació automàtica; però de moment, en aquests "poquets" articles els aniré completant per no esborrar-los. Si et puc donar un cop de mà amb el tema, m'ho comentes. Gràcies! --Solde (disc.) 09:37, 10 abr 2012 (CEST)

Avui he fet un xic de feina

Doncs això ... per fi he fet quelcom monumental ... Si teniu a bé fer un cop d'ull per tal d'evitar alguna pifia per la meva part vos ho agrairé ... Viquiprojecte:Monuments/Revisió_del_registre#Molins_de_Rei i alguna coord. a la llista. Aquest vespre miro de robar llibres de casa el pare , en té un sobre les masies de Molins, avia'm si en trec l'aigua clara :P --Mafoso (Mani'm?) 17:31, 11 abr 2012 (CEST)

Sobre la creació d'articles, per no repetir-me em remeto al que vaig dir al Solde a propòsit del fil de més amunt. Si deixes els enllaços vermells a la llista, ho intentaré quan tingui temps. Sobre revisar-te la feina :-/ què vols que et digui... val la pena? No tenim cap sistema d'apadrinament de novells :-) --V.Riullop (parlem-ne) 18:01, 11 abr 2012 (CEST)

Especial:Registre

Hola. He vist un error ortogràfic a Especial:Registre, no sé des d'on es pot modificar el text, suposo que tu sí. El text comença: "Presentació combinada de tots els registres disponibles de Viquipèdia. Podeu reduir l'extensió seleccionant el tipus de registre, el nom del usuari... ", quan ha de dir "de l'usuari". Ho pots canviar? (o si no, dir-me com es fa)... Gràcies!--Carles (enraonem) 11:47, 12 abr 2012 (CEST)

Corregit a translatewiki:MediaWiki:Alllogstext/ca, suposo que demà ja sortirà actualitzat. Es tracta d'un missatge del sistema. N'hi ha dos tipus: locals a la Viquipèdia en català i comuns per a tots els wikis en català a translatewiki. En el primer cas cal ser administrador local, en el segon cal ser un traductor autoritzat. Per veure si es tracta d'un missatge del sistema, i quin, es pot afegir ?uselang=qqx a l'URL, per exemple: http://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:Registre?uselang=qqx, sota el títol diu (alllogstext) que es refereix a Mediawiki:Alllogstext, pàgina que no existeix en local sinó que surt de l'equivalent de translatewiki en versió en català. Si trobes més coses ho pots demanar a VP:PA. --V.Riullop (parlem-ne) 12:48, 12 abr 2012 (CEST)
Gràcies per l'explicació!--Carles (enraonem) 11:58, 13 abr 2012 (CEST)

Li podries dir qualque cosa a Especial:Contribucions/Jorditeclista? Jo ja li he dit i no me fa gaire cas. Ja li he revertit coses i som part implicada. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 21:17, 16 abr 2012 (CEST)

Veig que ja t'ha deixat un missatge. És un novell i segurament col·laborarà, encara que sembla que és un dels membres del grup... conflicte d'interessos... promoció... --V.Riullop (parlem-ne) 22:03, 16 abr 2012 (CEST)
Ara ho he vist. Article promocional clar. Ja veurem què en feim. Pau Cabot · Discussió 23:07, 16 abr 2012 (CEST)

Bot i minúscules als articles que formen part dels topònims

El bot deixa els articles prou bé, però he vist que dins de la introducció escriu el nom del municipi amb majúscules fins i tot quan porta un article que dins de la frase hauria d'anar en minúscules (ex: del municipi de la Masó). Si costa poc que el bot ho faci bé, una falta menys que haurem de tocar.--Pere prlpz (disc.) 23:28, 16 abr 2012 (CEST)

Cert, n'era conscient però al final ho he passat per alt. No costa, només és anar afegint condicions, cosa que sembla que no s'acabi mai: del [[El Masnou|Masnou]], d'[[Òrrius]], etc. Vaig fer la plantila {{deod'}} amb tots els casos, però no serveix amb claudators. --V.Riullop (parlem-ne) 23:52, 16 abr 2012 (CEST)
Si poses les condicions pels casos més freqüents ja haurem resolt el màxim d'errors amb el mínim de feina. Tu mateix.--Pere prlpz (disc.) 00:16, 17 abr 2012 (CEST)

Petits detalls del bot de monuments

Hola Vriullop! grandíssima feina amb el bot, impressionant!! Alguns comentaris minúsculs sobre el bot:

  1. Ordena: no afegeix la plantilla ORDENA en els casos que es necessita.
  2. Referència: en la referència del patmapa, al final de | editor=Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya }} hi deixa un espai de més (és una tonteria, però si es vol corregir...)
  3. Enllaços externs: l'enllaç a la diputació de Tarragona el podríem afegir amb la plantilla de citar web?
  4. A la primera frase, on sempre es diu que és un bcil, del municipi X, al final s'afegeix la comarca entre parèntesi. És vol enllaçar amb claudàtors o no, i només s'enllaça el municipi?

Aniré mirant alguns dels articles, i retirant plantilles! Bona feina! --Solde (disc.) 10:46, 17 abr 2012 (CEST)

  1. L'ordena ja l'està posant JoRobot. No val la pena programar de nou tots els casos possibles. Es pot obviar a l'espera que ho arregli el bot.
  2. Les plantilles no tenen en compte els espais de separació dels paràmetres. Si t'hi fixes, no hi ha cap espai abans del punt. De totes formes, el trec.
  3. D'acord, poso els enllaços externs amb plantilla.
  4. És una qüestió d'enllaços rellevants o no per l'article. Penso que en general si ja està enllaçat el municipi no cal també la comarca, a no ser que l'àmbit comarcal sigui rellevant en el context. A través del municipi ja es pot arribar a la comarca si fa falta, però d'entrada no sembla que l'article de la comarca tingui informació rellevant pel contextualitzar el monument.
--V.Riullop (parlem-ne) 11:27, 17 abr 2012 (CEST)
Perfecte ;-) --Solde (disc.) 11:35, 17 abr 2012 (CEST)

Articles patmapa

Fet Fet!. Repassa-ho i si detectes cap error avisam.--Gomà (disc.) 14:38, 17 abr 2012 (CEST)

Afegeixo "dovella" però si vols fer una llista en una pàgina auxiliar, cada vegada que executi el bot puc fer-li llegir la pàgina i afegir el que hi hagi. Així es pot ampliar sense modificar el codi del bot.--Gomà (disc.) 15:18, 17 abr 2012 (CEST)
Veig que n'hi ha que han estat repassats abans de passar el bot i s'han quedat sense enllaços en sortir fora de la categoria d'articles pendents de repassar: [2].--Gomà (disc.) 15:21, 17 abr 2012 (CEST)

Cotxeres de Santa Eulàlia

Les cotxeres del metro de Santa Eulàlia són un BCIL que he enllaçat a cotxeres de Santa Eulàlia que és una redirecció. Aleshores l'article s'hauria d'importar de Patmapa amb el bot tot i que ara l'enllaç a la llista de monuments de l'Hospitalet de Llobregat ara mateix és blau.--Pere prlpz (disc.) 18:43, 14 abr 2012 (CEST)

És un cas a incloure en la llista d'enllaços blaus que cal generar article a banda per poder ampliar. S'ha de suposar que les redireccions són als articles correctes. L'alternativa és esborrar-la, no és bona idea fer redireccions a seccions d'articles. --V.Riullop (parlem-ne) 20:10, 14 abr 2012 (CEST)

Un altre cas: Can Butinyà. És un microesborrany sobre una masia que és BCIL, sense més dades aprofitables que l'altura sobre el nivell del mar. No sé si val la pena esborrar-lo, substituir-lo o fusionar-lo automàticament per l'article del bot.--Pere prlpz (disc.) 18:27, 19 abr 2012 (CEST)

El més fàcil serà fer el mateix que amb les cotxeres: esborrar-lo, generar-lo de nou i recuperar l'historial. Falta que me'n recordi. --V.Riullop (parlem-ne) 18:52, 19 abr 2012 (CEST)

Manualet vers com localitzar els BCIL

Bones mestre, Em feu 5 cèntims vers com puc localitzar quins monuments son BCIL per tal de "marcar-los" per el bot?. Mercès i perdoneu el paper galdós d'un servidor --Mafoso (Mani'm?) 08:44, 17 abr 2012 (CEST)

Per la província de Tarragona, el més fàcil és cercar a la Diputació. Tinc repassats l'Alt i Baix Camp. Es tracta de filtrar per municipi i llocs d'interès, i localitzar els monuments a la llista. Per a cada element, a la pestanya "Específica" hi sol haver un camp "Tipus" que diu si és BCIL. A més, cal afegir idurl2=dita/xxx posant l'última part de l'URL amb el municipi i el monument, p.ex. "dita/aldea-l-/torre-de-vinaixarop". A més, a la pestanya "Contacte" hi ha les coordenades copiables directament, i l'adreça. Pels de la província de Barcelona que ja tenen enllaços diba, els BCIL ja estan marcats. Per la resta cal fer investigació googliana per si es troba el catàleg del POUM en línia. --V.Riullop (parlem-ne) 09:28, 17 abr 2012 (CEST)
Hom diria que ja us ha repassat la Llista de monuments del Montsià, tot i que deixareu la feina feta en un 99%, pel que fa a la diputació de Tarragona ... lo del [Wikipedra] ho he deixat per impossible (degut a una manca de paciència i cert mal de cap) anoto el web a fons d'informació així com el Poum Trobat de Freginals.--Mafoso (Mani'm?) 17:26, 17 abr 2012 (CEST)

┌──────┘
Vers Carrers de can GUGEL: Em prenc el google amb la precaució que es mereix (empro el binomi maps mode mapa i l'street view per assegurar l'adreça doncs sol passar que no "clava" el lloc) quant no trobo el carrer empro l'ICC (en el cas d'Amposta com que el web de l'ajuntament et redirigeix a un "hibrid" he emprat aquest) , he fet la nota dons el carrer que marca la cerca a l'ICC no sembla gens al que es veu a la foto de la fitxa de pat.mapa. Miraré recordar mirar el POUM a la propera. Gracies--Mafoso (Mani'm?) 16:33, 19 abr 2012 (CEST)

Berlin hackathon invitation

I'm sorry -- I only speak English.

I invite you to the yearly Berlin hackathon, 1-3 June in Berlin, Germany. Registration is now open. If you need financial assistance or help with visa or hotel, then please register by May 1st and mention it in the registration form.

This is the premier event for the MediaWiki and Wikimedia technical community. We'll be hacking, designing, teaching, and socialising, primarily talking about ResourceLoader and Gadgets (extending functionality with JavaScript), the switch to Lua for templates, Wikidata, and Wikimedia Labs.

We want to bring 100-150 people together, including lots of people who have not attended such events before. User scripts, gadgets, API use, Toolserver, Wikimedia Labs, mobile, structured data, templates -- if you are into any of these things, we want you to come!

I also thought you might want to know about other upcoming events where you can learn more about MediaWiki customization and development, how to best use the web API for bots, and various upcoming features and changes. We'd love to have power users, bot maintainers and writers, and template makers at these events so we can all learn from each other and chat about what needs doing.

Check out the the developers' days preceding Wikimania in July in Washington, DC and our other events.

Best wishes! - Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation's Volunteer Development Coordinator. Please reply on my talk page at mediawiki.org. Sumanah (disc.) 02:54, 20 abr 2012 (CEST)

Llista d'Amposta

Mestre Vicenç: Ja he fet una repassada a Amposta posant coordenades a llocs "evidents" (adreces) em mancaria seguir amb L'ICC i el POUM per tal d'acabar de local·litzar (ací aniré més lent per que no sóc gaire familiaritzat amb aquests) .

Tinc dubtes vers com crear l'enllaç roig dels BCIL (extrets de la DipTa) i sobre com els interpretarà el vostre bot : N'hi ha de noms "genèrics", com Canal de la dreta de l'Ebre o les muralles carlines que dubto si posar (Amposta) al final ... per cert he posat enllaços al BCIN menys a Torre de la Figuera dons segons fitxa pat.mapa és possiblement desapareguda i s'està documentant (??)--Mafoso (Mani'm?) 16:03, 20 abr 2012 (CEST)

El bot cerca els enllaços conduïts, si n'hi ha, tipus [[Tal (Daixonses)|Qual]] creant l'article "Tal (Daixonses)" però amb la denominació "Tal" a la infotaula i el text. En cas de noms genèrics penso que és millor posa-hi el municipi, bé com a desambiguació o bé com a complement: "Muralles carlines (Amposta)" o "Muralles carlines d'Amposta". Encara que no existeixi cap més article similar, el títol hauria d'identificar inequívocament. Sobre quins enllaços vermells posar o no, jo em guio per patmapa segons si té un contingut adequat per a un article o no. --V.Riullop (parlem-ne) 16:29, 20 abr 2012 (CEST)

Arxivador

Crec que ara ja ho he fet bé! Merci. He reanomenat l'arxiu. -- Ermengol Patalín (xerrem) 11:51, 22 abr 2012 (CEST)

Demanant una correcció

Hola, Vicens: Posant coordenades, m'he trobat amb l'element "Esglèsia de Sant Isidre i Sant Antoni" IPA-37991, de Marçà (Priorat) amb una descripció i adreça idèntiques a l'element IPA-38155, de Pedret i Marzà (Alt Empordà). Potser caldria eliminar el primer. Ho he fet avinent a Patrimoni.Gencat. Bona nit.--Isidre blanc (disc.) 23:46, 22 abr 2012 (CEST)

Eliminat i anotat a Viquiprojecte:Monuments/Revisió del registre. --V.Riullop (parlem-ne) 10:10, 23 abr 2012 (CEST)

Coordenades la Sènia

perdó, ... ja sé que sóc un pesat ... Tot vigilant el monuments de la Sènia ... al beb de l'ajuntament tenen el POUM ([3]) a les fitxes mostren les coordenades en format x=0269799 / y=4501888 .. oi que teníeu feta una "calculadora"? --Mafoso (Mani'm?) 10:49, 23 abr 2012 (CEST)

Per que no tot sigui demanar ... WLM i la Viqui tenen el seu impacte: http://www.collsuspina.cat/public/Turisme/ a Collsuspina ens redirigeixen a la llista :) --Mafoso (Mani'm?) 11:01, 23 abr 2012 (CEST)
sorpresa Anota'ls a la llista de contactes per fer promo. Es mereixen millorar la llista.
La conversió de coordenades UTM ED50 zona 31N a geogràfiques WGS 84 és complexa. La millor calculadora que he trobat és Eye4Software Coordinate Calculator que et pots baixar gratis per 30 dies. L'alternativa és localitzar el punt vermell al mapa Google o de l'ICC. --V.Riullop (parlem-ne) 11:10, 23 abr 2012 (CEST)

Guarro

Hauré d'anar al oculista ... o al sanatori --Mafoso (Mani'm?) 10:43, 24 abr 2012 (CEST)

Sanatori!, Al Sanatori ... us ben juro que ahir (i abans d'ahir) el gugel vista-carrers no em deixava veure (el "nino" no passava de la policia local) el que veig avui ... --Mafoso (Mani'm?) 10:51, 24 abr 2012 (CEST)
Una altre cosa: Com sé quins són BCIL? ho son tots els que surten al POUM ? ... --Mafoso (Mani'm?) 10:56, 24 abr 2012 (CEST)
Deuen estar als dos annexos del POUM que no puc veure ... "Manda guebos"--Mafoso (Mani'm?) 11:43, 24 abr 2012 (CEST)

Taules

Vaig revisant alguns dels articles creats pel bot, i m'estic fixant en que únicament utilitzem la infotaula infotaula patrimoni cultural. En el cas, per posar un exemple, dels edificis que són masies... cal també afegir la infotaula de masia? Alguna vegada s'utilitzen dues infotaules? --Solde (disc.) 09:15, 25 abr 2012 (CEST)

No és normal posar dues infotaules. En una sola hi hauria d'haver tota la informació bàsica. Aquesta és prou flexible amb uns camps lliures per afegir més informació si fa falta. --V.Riullop (parlem-ne) 09:52, 25 abr 2012 (CEST)

Bot monuments

Vicenç, aixó és per nota. No tant sols feu unes taules supercurrades, sinó que a més crees els articles indivuduals. Quina passada !!. Moltes felicitacions per la feina ben feta. --amador (disc.) 15:35, 25 abr 2012 (CEST)

somriure El que anima a fer coses és veure que hi ha interès i col·laboració. Els projectes col·laboratius són agraïts. El cert és que hem fet una bona base d'informació, útil i de referència. --V.Riullop (parlem-ne) 18:41, 25 abr 2012 (CEST)

Retoc de l'historial

He vist que has fet un retoc en l'historial d'una edició meva de l'ermita de la Mare de Déu de l'Avellà, i em preguntava si pots fer una cosa semblant a l'historial de l'article de l'ermita de la Mare de Déu del Pilar de Catí, on vaig incloure, per equivocació, l'historial d'una pàgina meva de proves. Fina aviat.--Columbusalbus (disc.) 13:21, 27 abr 2012 (CEST)

Fet. Sembla que ara està correcte:
--V.Riullop (parlem-ne) 14:26, 27 abr 2012 (CEST)
Moltes gràcies. --Columbusalbus (disc.) 15:25, 27 abr 2012 (CEST)

Monument als Caiguts, de Terrassa

Te'n recordes que et vaig comentar que quan van desmantellar el Monument als Caiguts havien traslladat les escultures al cementiri? Doncs aquí en pots veure una imatge. Així comprendràs perquè el van tirar a terra... --Enric (discussió) 18:01, 27 abr 2012 (CEST)

Filtre de fusions

Antecedents: Viquipèdia:La_taverna#Filtre_de_fusions

Ja tinc el filtre fet, i crec que funciona. A Viquipèdia:pàgina de proves hi ha algunes edicions per provar-lo. Com que és la primera vegada que remeno els filtres no l'he habilitat encara per si li vols donar primer un cop d'ull.

Falta crear l'etiqueta i només ho pot fer un administrador. Hauria de ser una cosa així com:

Etiqueta: nova fusió

Afegida plantilla de fusió en una pàgina on no n'hi havia cap.
Detectat pel filtre 14

Pots crear l'etiqueta?--Pere prlpz (disc.) 13:39, 28 abr 2012 (CEST)

Etiqueta creada. Jo ho veig correcte, per mi el pots habilitar. --V.Riullop (parlem-ne) 14:51, 28 abr 2012 (CEST)

T'he escrit malament l'enllaç. Havia de ser "Tag" i no "Tab":

Etiqueta: nova fusió

Afegida plantilla de fusió en una pàgina on no n'hi havia cap.
Detectat pel filtre 14

--Pere prlpz (disc.) 17:49, 28 abr 2012 (CEST)

No me n'havia donat compte. Reanomenat. --V.Riullop (parlem-ne) 18:54, 28 abr 2012 (CEST)

Maricel i altres monuments sitgetans

Hola! Ahir vaig fer la pentinada del nucli urbà de Sitges i ja en tinc totes les fotografies, excepte dues cases de l'interior de Terramar que són més baixes que la tanca que les circumda, per la qual cosa són impossibles de fotografiar des del carrer; això si no en coneixes els propietaris i t'hi deixen entrar a xafardejar... I excepte el Cau Ferrat i el Maricel de Mar, totalment recoberts de bastides; però d'aquests ja n'hi ha fotos pertot arreu... He fet alguns retocs a la llista sobre adreces, numeració, coordenades, etc. un cop vist sobre el terreny, i vaig canviar el nom del monument "Maricel de Terra" per, simplement, "Maricel", ja que em va semblar deduir de la fitxa de l'IPA que es tractava de tot el conjunt, a banda i banda del carrer Fonollar, i construït a la mateixa època i amb el mateix estil. O això o s'han descuidat d'incloure-hi el Maricel de Mar... Creus que caldria comentar-ho a la revisió del registre? --Enric (discussió) 09:40, 2 maig 2012 (CEST)

Tu mateix. En el mapa de la diputació hi ha diferents fitxes relacionades amb IPA-4473: Maricel de Terra. Casal Lola Anglada (edifici), Arxiu Municipal de Sitges. Maricel de Terra (edifici), Maricel de Mar (edifici), Maricel de Terra (conjunt); a més de Capitells de Maricel (element) i Museu Maricel (col·lecció). No sé per què ho compliquen tant. M'estranya que també la Diputació anomeni "Maricel de Terra" tant al conjunt com a un (dos?) dels edificis. --V.Riullop (parlem-ne) 10:32, 2 maig 2012 (CEST)
És una mica poti-poti. En realitat s'entén per Maricel tot un conjunt d'edificis situats a banda i banda del carrer Fonollar: a la banda de mar el Museu Maricel (ara tancat per restauració), i a la banda de terra el palau Maricel pròpiament dit (que inclou el pati enrajolat), el porxo de l'anomenat Racó de la Calma i l'edifici situat al costat de l'església, al mirador Miquel Utrillo, abans que comenci pròpiament el carrer Fonollar; a banda de les parts de l'edifici que toquen al carrer de Sant Joan i a la plaça de l'Ajuntament (allà pertany al Maricel l'edifici situat entre la rectoria i la casa Utrillo, o Biblioteca Santiago Rusiñol). Per tant jo ho deixaria com a "Maricel" i els ho faria notar als de la Generalitat, perquè rectifiquin el nom a la fitxa. --Enric (discussió) 11:02, 2 maig 2012 (CEST)

PAGENAME

Ha de ser un bug. {{PAGENAME}} hauria de mostrar tots els caràcters reals. També pot ser un tema de mal resultat dels servidors. --SMP​ (+ disc. xat) 09:29, 4 maig 2012 (CEST)

Doncs sí, sembla que no ho canviaran. Si et porta algun problema de codi wiki potser et puc ajudar. --SMP​ (+ disc. xat) 18:24, 4 maig 2012 (CEST)

Dubte

Hola Vicenç! Estava afegint coordenades a Llista de monuments de Piera i he vist que Cal Sagristà té d'adreça "C. Jaume Fons, 8" i com pots veure amb el google street maps hi ha una doble numeració 8 i 27 però del Carrer de la Plaça. Si ens guiem segons la direcció de Poblesdecatalunya.cat posa Jaume Fons, 27; i segons google hauria de ser Carrer de la Plaça, 8. Quin creus que és el correcte?--KRLS , (disc.) 13:04, 6 maig 2012 (CEST)

Hi ha un bon embolic. Amb Google Street es pot veure la casa que té les dues numeracions a la façana: 8 i 27. Està prop de l'Ajuntament que té l'adreça carrer de la Plaça, 16-18. Per tant entenc que aquest tram de carrer és la Plaça. Segons el mapa del cadastre (cal apropar-se i marcar "cadastre") la coincidència amb la localització de Google Street és amb "c. Plaça, 8", però és incoherent amb l'adreça de l'ajuntament. Provant les diferents opcions amb el mapa de l'ICC (cerca per adreça), la localització la dóna amb "c. Plaça, 27". Crec que aquesta última és la bona ja que és coherent amb la numeració que té l'ajuntament. Es podria posar "c. de la Plaça, 27 (abans 8)" ja que hi ha els dos números a la façana. --V.Riullop (parlem-ne) 14:33, 6 maig 2012 (CEST)
Fet Fet!. Ara caldria afegir una explicació a les errates del registre. Jo no m'hi he vist en cor, perquè quedi clar i no sorgeixi el dubte més endavant.--KRLS , (disc.) 19:01, 6 maig 2012 (CEST)

Bon dia, una pregunteta

Bon dia, espere que tot et vaja molt bé. Escolta, voldria saber si pots/podries transferir un fitxer a Commons que encara no s'hi ha carregat i està esperant a la wiki anglosaxona, és per a il.lustrar les eleccions gregues i vaja té molt bona pinta i m'emprenya molt que el puguem usar. Gràcies per endavant. Que tingues una setmana excel.lent, una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 14:15, 7 maig 2012 (CEST)

M'hauries de dir quin és. --V.Riullop (parlem-ne) 15:15, 7 maig 2012 (CEST)
És el fitxer següent: [4]. Gràcies per la resposta, fins aviat, Claudi/Capsot (disc.) 15:44, 7 maig 2012 (CEST)
Fet: commons:File:Plot of greek opinion pools 2011-2012.png. --V.Riullop (parlem-ne) 16:25, 7 maig 2012 (CEST)
Gràcies, fins aviat, Claudi/Capsot (disc.) 16:28, 7 maig 2012 (CEST)

Re: Benvingut

Tot bé... massa enfeinat però de tant en tant miro de passar per aquí, content de que la Viquipèdia segueixi creixent. -- dúnadan : parlem-ne 03:21, 8 maig 2012 (CEST)

Dubte Plantilla filera IPA

Mestre Vicenç: Avui he fet un cop d'ull als monuments de Molins i he parat compte amb el botó de carrega de fotos (m'ha deixat "tiesu" la virgueria) amb tot el botó proposa la categoria Cultural heritage monuments in Baix Llobregat, quant Molins té categoria "propia" Cultural heritage monuments in Molins de Rei (és indicat amb el commonscat a les refs de la llista). Es pot refinar?. (No puc investigar més doncs en breu tindré una visita ... si a en Rato i cia. els vigilessin tant com a mi ... segur que no hi hauria crisi... ) --Mafoso (Mani'm?) 08:59, 8 maig 2012 (CEST)

La plantilla de Commonscat es va modificar ahir a la tarda. Quan passi el bot ja actualitzarà {{Filera IPA/Commonscat}}. --V.Riullop (parlem-ne) 09:19, 8 maig 2012 (CEST)

Bellestar

Si té una pronunciació particular de la zona, "Ballestá", és típic que la gent que no és del poble ho escrigui amb "a" perquè la gent ho pronuncia amb a. -- Ermengol Patalín (xerrem) 00:03, 9 maig 2012 (CEST)

Es que no deixa de ser parlar occidental, llavors la segona e, és "e". Pel que vec a internet a "altres Bellestar" d'altres zones occidentals com a València passa el mateix, la primera e s'ha substituït per una a però s'ha mantingut la segona e en varietat occidental. -- Ermengol Patalín (xerrem) 10:53, 9 maig 2012 (CEST)
Jo tampoc ho tinc gaire clar a vegades XD -- Ermengol Patalín (xerrem) 14:24, 9 maig 2012 (CEST)

Com puc mostrar una plantilla de meta a casa nostra?

Doncs això. M'agradaria mostrar la plantilla m:Template:Top1000 recent changes a la plana del Viquiprojecte: Els 1.000 per tal de no tenir que anar vigilant-la ... quina màgia correspon ?.--Mafoso (Mani'm?) 11:16, 9 maig 2012 (CEST)

No hi ha res de màgic, és manual: copiar, pegar, traduir i vigilar la pàgina de meta per anar actualitzant. El mateix que han fet "in other languagues: occitan". No es pot incloure una pàgina d'un projecte en un altre, a no ser que es defineixi en el Mediawiki com els fitxers de Commons. --V.Riullop (parlem-ne) 11:53, 9 maig 2012 (CEST)
Aps ... Per això no em funciona com les proves de Viquimèdia (hom ja es creia més tontu del normal en mi)... --Mafoso (Mani'm?) 12:19, 9 maig 2012 (CEST)

Pont de Castellbò i Albet

Aprofito que no es crea els articles de Pont de Castellbò i d'Albet (suposo que per mida) per posar la informació als articles de les poblacions Castellbò i Albet, ja que no tenen gaire referències i així queda més complet, he redireccionat Pont de Castellbò a Castellbò. Per cert com saps la pàgina del POUM? El PDF que tinc no apareix cap número de pàgina i tampoc coincideix amb la pàgina del PDF. Si hi ha cap problema fes-m'ho saber.-- Ermengol Patalín (xerrem) 17:26, 9 maig 2012 (CEST)

Els ponts no s'han creat perquè tenen poca informació. Em sembla bé aprofitar per ampliar i redirigir. Per les pàgines del PDF poso la que em diu l'Adobe Reader, d'un total de 166. --V.Riullop (parlem-ne) 17:33, 9 maig 2012 (CEST)
Perfecte! -- Ermengol Patalín (xerrem) 17:37, 9 maig 2012 (CEST)

Gràcies per l'avís! Potser que hi hagi algún problema més a d'altres poblacions de la comarca perquè ho vaig fer a la mateixa época i encara no dominava gaire... faré una revisió i intentaré aprofitar per trobar més informació i ampliar. -- Ermengol Patalín (xerrem) 21:42, 9 maig 2012 (CEST)

Re: Mig punt

El motiu és que estava mig adormit. Ara ho arreglo. :-) --Arnaugir 17:58, 9 maig 2012 (CEST)

Ja està... he aprofitat per millorar-lo una mica. Fins aviat!--Arnaugir 18:51, 9 maig 2012 (CEST)
Quin merder... potser s'ho hauria de mirar algú que hi entengui més... :-/ --Arnaugir 21:35, 9 maig 2012 (CEST)
Genial, i amb imatges de la casa :-) Gràcies.--Arnaugir 10:10, 11 maig 2012 (CEST)

Plantilla 1000

Saps per què s'ha ampliat la imatge de la viquibola dels 1000? ({{1000}}). Per mi ara queda massa gros i a més no s'han actualitzat les relacionades (ex. {{1000+AdQ}}).--Arnaugir 10:20, 11 maig 2012 (CEST)

L'explicació està en l'historial. S'ha canviat la icona de a . Com pots veure, la primera té uns marges en blanc que ja ens havien donat problemes. He corregit les mides per la nova icona. Comparant ara l'anterior i la nova: i . --V.Riullop (parlem-ne) 10:51, 11 maig 2012 (CEST)

El mejor discurso que jamás escucharás - Gary Yourofsky

Mira aquest video i digam què en penses. és llarg(1:10h) http://www.youtube.com/watch?v=ZzvK5uLu7F0 --– Ripo20 (Digues-me?☎) 14:32, 14 maig 2012 (CEST)

Off-topic. --V.Riullop (parlem-ne) 16:23, 14 maig 2012 (CEST)

dubtes de prudent

Mestre, contravenint les vostres ensenyances (això del Be bold, com que em fa respecte...) m'atanso amb els típics i tòpics dubtes de l'alumne despistat: Va de plantilles ...

Origen: assalt al patrimoni saldenc.

Pregunta: en un monument no BCIL (Sant Martí de Saldes) com el podríem "notar"? el dubte apareix donat que la plantilla {{Designació}} no postula els IPA. No tinc clar si, donat que és bàsicament auxiliar de la infotaula, crear una designació per emprar la plantilla en els articles sense l'infotaula portaria "problemes" a l'hora d'emprar la infotaula .--Mafoso (Mani'm?) 13:13, 15 maig 2012 (CEST)

Potser em podria dedicar a endevinador. Una mostra a Cementiri de Sant Feliu de Guíxols (l'ultim). Ja ho deia el Guardiola: ens hem de llevar d'hora per avançar-nos (versió be bold casolana). --V.Riullop (parlem-ne) 13:26, 15 maig 2012 (CEST)
... d'acord, d'acord.... Ja em poso a recollir signatures per que vós donin la medalleta ... coi de iaio-flauta ...--Mafoso (Mani'm?) 15:14, 15 maig 2012 (CEST)

... Ja ho sé ... ja ho sé ... [[No feu malabarismes ... Plego que estic especialment espès ... més val que no prengui nota de les meves edicions de tarda... --Mafoso (Mani'm?) 16:45, 15 maig 2012 (CEST)

Tranquil. Ja estic pensant que marques totes les edicions com a menors perquè saps que les tinc filtrades. --V.Riullop (parlem-ne) 17:02, 15 maig 2012 (CEST)

Bot i categories redundants de monuments

Acabo de veure que el bot ha creat alguns articles de BCIL de Sant Feliu de Guíxols amb la categoria de monuments d'interès local i la de patrimoni monumental a la vegada.--Pere prlpz (disc.) 14:53, 18 maig 2012 (CEST)

Sip, en algun cas em resulta problemàtic i no està ben resolt. Defineixo dues categories:
  1. Per BCIN o BCIL, normalment "Monuments històrics de..." per BCIN i "Patrimoni monumental..." pels BCIL o "Monuments d'interès local..." si existeix.
  2. Pel municipi, normalment la categoria base o alguna més específica si és el cas.
El que no tinc resolt és posar-ne només una i no dues que puguin resultar redundants. En el cas de Sant Feliu de Guíxols feien falta les dues pels BCIN (Monuments històrics del Baix Empordà i Patrimoni monumental de Sant Feliu), però només una pels BCIL. Hauria de revisar la lògica de categorització. --V.Riullop (parlem-ne) 18:30, 18 maig 2012 (CEST)
La categorització és força lògica, però la regla dels cinc articles introdueix asimetries quan d'alguna categoria hi ha pocs monuments en un municipi.--Pere prlpz (disc.) 01:41, 19 maig 2012 (CEST)

Consulta de caire tècnic

Hola! estic treballant a Viquidites i he trobat que q:Portada/Altres llengües és considerada una pàgina de contingut quan realment no hauria de ser-ho. Com s'indica que no es tracta d'un article sinó que forma part de la portada?--Arnaugir 18:34, 18 maig 2012 (CEST)

La portada també és una pàgina de contingut ja que està en l'espai principal, però es considera l'única excepció per comoditat. De fet, veig que aquí també tenim el mateix problema amb les subpàgines: https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Especial:Llista_de_p%C3%A0gines&from=Portada. Si només s'utilitza a la portada és millor incloure el contingut directament en lloc d'incloure una subpàgina. Si fes falta per altres coses, llavors és més indicat a l'espai de plantilles o bé a l'espai del projecte "Viquidites:Portada/Altres llengües". --V.Riullop (parlem-ne) 19:12, 18 maig 2012 (CEST)
D'acord, pensava que hi havia alguna solució (tipus categoria oculta o similar). O sigui, teòricament si anem a Especial:Aleatori a ca-wiki ens pot sortir, per exemple, Portada/Efemèrides/Ajuda/Portals? Estava convençut que no. Gràcies.--Arnaugir 20:00, 18 maig 2012 (CEST)
Efectivament, la portada no té cap configuració especial diferent dels articles en l'espai principal. Només que és la pàgina inicial per defecte. Fixa't que a Mediawiki:Vector.css hi ha un partxe per canviar l'aspecte de la portada: treure el títol de la pàgina, les categories, la pestanya esborrar, la data d'última modificació, etc., coses que per defecte sortirien igual que els articles.--V.Riullop (parlem-ne) 21:07, 18 maig 2012 (CEST)

Segona consulta

Gràcies per resoldre'm l'anterior. Ara acabo de trobar un altre problema, en aquest cas d'HTML suposo... fixa't amb Basílica de Sant Vidal de Ravenna, la citació de la introducció es solapa amb la infotaula. Ídem per sometent i la resta. No sé quina podria ser la solució, potser alinear-ho a l'esquerra? Com es podria fer perquè no es solapi?--Arnaugir 14:14, 19 maig 2012 (CEST)

Amb Firefox es veu bé i amb Chrome no. Em sona que aquest problema ja s'havia detectat. El div align center no és interpretat igual per diferents navegadors. L'he canviat per style margin auto i ara funciona. --V.Riullop (parlem-ne) 15:22, 19 maig 2012 (CEST)
Mil gràcies, ja no et molesto més durant un temps ;-) --Arnaugir 16:58, 19 maig 2012 (CEST)

Reanomenar una pàgina

Hola, Vicens. Primer de tot, gràcies per la distinció que m'has fet. No n'hi ha per tant. Nomès faig que ajudar a portar la carga dels que passeu al davant.

I aprofitant l'ocasió, et demano si podríes passar el contingut de la pàgina Masia de Sant Diumenge (nom de la masia a la llista de monuments) a la de Santdiumenge (nom segons el Nomenclàtor), i redireccionar la primera a la segona. El text ja està corretgit per a fer el traspàs. Si et cal, trobaràs els antecedents a Qué en fem del Nomenclàtor? i a Nomenclàtor i llistes de monuments. Disculpa el trevall extra i, com sempre, a manar.--Isidre blanc (disc.) 16:05, 19 maig 2012 (CEST)

Fet. No és cap càrrega. Cadascú fa el que vol i es tracta de passar-s'ho bé mentre un ajuda i és útil. --V.Riullop (parlem-ne) 17:55, 19 maig 2012 (CEST)
Gràcies, Vicens. He pres nota dels retocs que hi has fet. També he après que cal clicar els enllaços blaus per veure on porten abans de donar-los per bons. Adéu.--Isidre blanc (disc.) 20:46, 19 maig 2012 (CEST)
Els enllaços a desambiguacions els he vist perquè tinc activat el giny de les preferències que diu "Marca els enllaços cap a pàgines de desambiguació". --V.Riullop (parlem-ne) 22:05, 19 maig 2012 (CEST)

Abrera

He "toquejat" Llista de monuments d'Abrera i he vist que hi han diferencies importants entre la diputació i patrimoni (que ja has vist). Tinc dubte: He posat BCIL a tots els elements que tenen protecció segons la diputació (fitxa i memòria) i a més he declarat BCIN la creu de terme (tal com diu la diputació i la Llei) però que no és recull a patrimoni. Pregunto: com narius us aclariu? he fet bé? ... --Mafoso (Mani'm?) 15:06, 22 maig 2012 (CEST)

Per les creus de terme, igual que els escuts heràldics, hi ha diferents interpretacions sobre si són BCIN o no. Està explicat a Viquiprojecte:Monuments/Revisió del registre#Catalunya com a dubte genèric. La meva impressió és que a partir de la llei del 1993 van passar a BCIN tots aquells que ja estaven inventariats com a BIC, però no se n'afegeixen de nous de forma genèrica. Dit d'altra forma, sembla que el decret del 1963 ja no estigui en vigor anul·lat per la llei del 1993. Algunes creus de terme de més de 100 anys són BCIN, d'altres BCIL i d'altres no se sap. El criteri que recomano és seguir el que digui el responsable en cada cas: aquí és patrimoni.gencat, no la diputació. El responsable dels BCIL és l'ajuntament o el consell comarcal, però a falta de més informació podem donar per bo la diputació. --V.Riullop (parlem-ne) 15:59, 22 maig 2012 (CEST)

ajuda per coordenades

Hola Vicenç, ja feia temps que no t'atabalava XD. Estic intentant fer una llista de les fonts de Cardona per intentar implicar més gent del poble i em trobo que no sé com posar les coordenades. He mirat com ho havíeu fet a les llistes de monuments però no he estat capaç de treure'n la solució. He posat les de la primera font per provar coses, però no me'n surto. Em pots donar un cop de mà? Gràcies a l'avançada! --Beusson (disc.) 20:53, 22 maig 2012 (CEST)

Els de Cardona no en teniu prou amb els monuments? Com sou! Les llistes de monuments estan fetes amb plantilles. Hi he posat el format de coordenades amb {{coord}}. L'alternativa és fer una plantilla auxiliar que faci això mateix passant-li com a paràmetres latitud, longitud i nom. Però si només és per una llista potser no val la pena. --V.Riullop (parlem-ne) 21:55, 22 maig 2012 (CEST)
Gràcies de nou! El tema de les coordenades sempre en supera...sóc un sabatot! El tema de Cardona està en [mode pause] per temes d'organització de la casa gran però segueixen tenint-ne moltes ganes, i jo també en tinc de que s'arranqui d'una vegada! Fins aviat!--Beusson (disc.) 22:14, 22 maig 2012 (CEST)

Ordena de categories

No hi estic d'acord amb el criteri que esmentes, però no en faré cap bandera. Crec que l'{{ORDENA}} ha de ser genèric, però en aquelles categories que (pe:edificis del municipi) el genèric no funcioni, s'ha de generar un particular. --Panotxa (disc.) 05:17, 23 maig 2012 (CEST)

Plantilla:Tecla

Hola, no me'n surto..em pots donar un cop de mà?

{{Tecla|Alt|P}} produeixAlt+P

merci..;-)--Mcapdevila (disc.) 14:27, 31 maig 2012 (CEST)

Solucionat, faltava tancar el darrer if. Hi he posat directament un missatge d'error en lloc de la categorització d'errors com tenen a l'anglesa. --V.Riullop (parlem-ne) 14:35, 31 maig 2012 (CEST)
merci de nou..;-)--Mcapdevila (disc.) 19:17, 31 maig 2012 (CEST)

Figueres

Hola! Dissabte i diumenge vaig fer una pentinada general als monuments de Figueres, i vaig trobar algunes errades segons la llista, que he col·locat a la discussió. Vejam si trobes interessant incloure-ho a la revisió... Per cert, hi ha una casa anomenada Habitatge a Sol Isern 20 que no he trobat per enlloc; ara no tinc la foto al davant, però no s'assembla de res a la que surt a la fitxa de Patrimoni de la Generalitat, ni al número 20 ni al 22; a més, aquesta adreça és gairebé al final del carrer, tocant a Sant Rafael, i pel que es veu a la foto no ho sembla. És un misteri... Tampoc no tenim Google Street que ens ajudi, en aquest cas. Ah, ara canviaré les coordenades dels monuments amb un ball més gran en la seva situació, i comprovaré que estiguin bé les dels monuments funeraris del cementiri, ja que els vaig localitzar tots. Només em vaig quedar sense fer una torre situada al sud de la ciutat, fora del nucli urbà, molt lluny de les meves possibilitats amb el cotxe de santfernandu, i els quatre o cinc monuments de Vilatenim, que també em quedaven molt desavinents. Ah, i la famosa casa aquesta de Sol d'Isern, que em fa dubtar si no deu ser realment al carrer de Sant Roc al número 20 (ja que el convent de Sant Josep, que deia que era a Sant Roc 11, en realitat és a Sol d'Isern 11) i que s'hagi produït un ball d'adreces de l'un a l'altre... --Enric (discussió) 10:50, 29 maig 2012 (CEST)

En el mapa de l'ICC veig dos carrers: Sol d'Isern i Sant Josep de Sol d'Isern (suposo que l'ajuntament deu tenir alguna explicació, però d'entrada només se m'acut uns renecs). En el mapa del cadastre, també. El segon carrer, el santificat, és perpendicular al primer i acaba a la plaça de la Palmera, cosa que té més lògica per la descripció de patmapa: "casa entre mitgeres propera a la plaça de la Palmera". El convent de Sant Josep justament està a la cantonada entre els dos Sols. --V.Riullop (parlem-ne) 11:52, 29 maig 2012 (CEST)
Si no recordo malament, el carrer que els mapes en diuen "Sant Josep de Sol d'Isern", a les plaques del carrer hi deia només "carrer de Sant Josep". Però ara tampoc podria confirmar-t'ho, perquè porto una empanada figuerenca al cap que encara em dura... --Enric (discussió) 12:55, 29 maig 2012 (CEST)

Un altre bunyol. L'anomenada casa al c. Pilar núm. 8 no correspon a la descrita i fotografiada a la fitxa de Patrimoni. En parlo aquí. --Enric (discussió) 17:27, 2 juny 2012 (CEST)

Acabo de penjar-hi una foto, perquè puguis comparar l'una i l'altra... --Enric (discussió) 02:00, 3 juny 2012 (CEST)

Designació monuments

Bona tarda, Vicens. Hi han moltes pàgines obertes relatives a monuments catalogats a les llistes. Per exemple: Castell de les Sitges. En totes hi trobo a faltar la designació ben visible de BCIN ó BCIL (com en la infotaula de patrimoni cultural). Fóren obertes amb plantilles de castells, masies, esglèsies, etc. No concebeixo pretendre rectificar les plantilles per encabir dita informació. Per això he fet unes proves que tinc a Usuari:Isidre blanc/Proves#Opció 1. La primera és la més senzilla i, per això, més pràctica. A la segona hi deixo la localització a Catalunya que, potser, no és prou important. La tercera opció és més dràstica: canviar la infotaula. No crec que al primer editor li fés molta gràcia i, ademès, portaría molta feina. Què en penses, Vicens?--Isidre blanc (disc.) 17:50, 2 juny 2012 (CEST)

He muntat també l'opció 4, que pot ser suficient.--Isidre blanc (disc.) 17:38, 3 juny 2012 (CEST)
Un article hauria de tenir només una infotaula. Es tracta de tenir un esquema amb la informació bàsica a primer cop d'ull. La plantilla de patrimoni és prou flexible per incloure diferents camps lliures. El que faig és migrar d'una infotaula a una altra si s'hi pot traslladar fàcilment tota la informació i si la de patrimoni en té més. En algun cas complex ho he deixat córrer, no val la pena posar només marques vistoses. --V.Riullop (parlem-ne) 21:40, 4 juny 2012 (CEST)

Monuments

Bones! Un dubte es podria fer una llista (encara que sigui a nivell usuari) de les estacions de ferrocarril que tenen categoria de monument? Pensava que no n'hi hauria gaires però xafardejant ara el Pat.mapa n'he estat veient forces. Per altra banda en algunes llistes hi ha articles que no estan enllaçats ja que tenen noms sensiblement diferents. Entenc que es fusionaran les dues informacions un cop estiguin creats els articles generats amb el bot? També afegiu la informació als articles que ja estan creats? Pel moment el que he fet es afegir la categoria monuments de l'Alt Urgell als articles que he vist que no estaven categoritzats. Per qualsevol cosa en que pugui ajudar ja saps.

Bona feina. -- Ermengol Patalín (xerrem) 20:10, 30 abr 2012 (CEST)

Diria que totes tenen com a mínim el nom "estació" en el títol. Amb el cercador de patrimoni, en surten 99, encara que algunes no ho són. Una altra possibilitat és amb el cercador del portal WLM on en surten 79 a totes les llistes. És aquesta la llista que volies? La idea en la creació d'articles és primer revisar la llista. Hi ha un seguiment a Viquiprojecte:Monuments/Seguiment d'articles. En principi està centrat en els BCIN i BCIL per una qüestió de prioritat i d'infotaula. Primer es repassen els enllaços existents o a crear, amb les seves imatges, coordenades i categories, i després es passa el bot. Els enllaços vermells els genera directament. Pels enllaços blaus ja existents els deso en local per repassar-los després per si hi ha alguna informació útil a afegir. Tota ajuda és benvinguda, així que agafa-ho per on et vingui més de gust, o pregunta. --V.Riullop (parlem-ne) 20:47, 30 abr 2012 (CEST)
Si això em va perfectament. -- Ermengol Patalín (xerrem) 21:22, 30 abr 2012 (CEST)

He estat fent fotos per als monuments de l'Alt Urgell i ordenant les categories a commons he topat amb aquesta imatge File:La Seu d'Urgell-PM 67590.jpg, si les coordenades són correctes això seria Can Fiter, però no he trobat cap confirmació per internet. Potser que pugui haver algun error amb les coordenades? El que és segur és que les coordenades del llistat de monuments de la Seu d'Urgell coincideix amb la imatge de la fotografia. -- Ermengol Patalín (xerrem) 20:52, 15 maig 2012 (CEST)

Les coordenades han sortit a partir de l'adreça c. Major 6. Com que no hi ha descripció a patmapa es fa difícil saber si l'adreça és correcta. Però he trobat la fitxa del Pla de millora del centre històric i efectivament aquesta foto és de Can Fiter, actualment l'Hotel El Castell de Ciutat. Per altra banda, recordar que el que estem fent amb les llistes és preparar un concurs de fotos pel setembre. Si t'esperes a carregar-les durant setembre podran entrar en concurs. --V.Riullop (parlem-ne) 23:05, 15 maig 2012 (CEST)
Gràcies per l'ajuda, si coincideix amb el de la fitxa (tot i que lo de Google està malament l'Hotel El Castell de Ciutat està al Castell de Castellciutat i no a la Seu). Merci per l'avís, si em surten fotos bones ja les aniré guardant jaja, de moment anant tirant de bici a la caça de monuments. Saluts! -- Ermengol Patalín (xerrem) 23:35, 15 maig 2012 (CEST)
Ok, ja m'estranyava que això fos un hotel, i més amb aquest nom. --V.Riullop (parlem-ne) 09:28, 16 maig 2012 (CEST)
Exacte.
A la Llista de monuments de la Seu d'Urgell crec que hi ha un error a la Capella de Sant Esteve, concretament amb les coordenades. La coordenada que hi ha actualment apunta a la zona del Serrat de la Capella, desconec si hi ha una capella allà dedicada a Sant Esteve, però l'adreça que és dona d'aquesta Capella de Sant Esteve és "les Cases Roges", aquest lloc es troba a la partida de Sant Esteve (a l'altra bande de riu). Podria ser que coincidís la capella amb les següents coordenades: 42.362787 N 1.451205 E, però no ho se segur. -- Ermengol Patalín (xerrem) 15:56, 18 maig 2012 (CEST)
En aquest cas, està localitzat a patmapa. El mapa que dóna patmapa té un desviament motivat per un error de conversió de coordenades. Pres relativament, situa la capella a l'est entremig de Sant Esteve del Pont i la Torre de Solsona, per tant una mica al nord-est de les Cases Roges. Aplicant la correcció uniforme que ens ha sortit prou exacte en altres casos, les coordenades corresponents són 42° 21′ 57″ N, 1° 27′ 20″ E / 42.365930°N,1.455571°E / 42.365930; 1.455571, prop de les que té actualment que han estat corregides manualment, situades sobre un edifici que no puc assegurar que sigui una capella, i a l'esquerra del riu. No puc estar segur, però vista l'experiència en altres casos diria que aquestes són les correctes, si ens fiem de patmapa. --V.Riullop (parlem-ne) 18:05, 18 maig 2012 (CEST)
Precisament m'ha estranyat perquè mai havia vist una capella en aquest indret i perquè aquesta coordenada està situada a l'altra banda del riu de les Cases Roges (quan es dóna aquesta "adreça) i perquè això és una casa (pots veure-ho amb l'street view), també l'edifici més proper, i al nord hi ha una sèrie d'edificacions que són petits coberts d'ús agrícola. L'unica possibilitat que trobo si és correcte que està en aquesta vora del riu, és que es trobi al sud, al Serrat de la Capella o que sigui totalment erroni i que es trobi a l'altra riba, a les Cases Roges. -- Ermengol Patalín (xerrem) 18:21, 18 maig 2012 (CEST)
Tens raó, amb l'Street no es veu cap capella. El fet que aquest sector s'anomeni Serrat de la Capella és sospitós de tenir alguna capella, però les denominacions a vegades són elàstiques. He vist que Sant Esteve del Pont, la romànica més al nord, també s'anomena Sant Esteve de les Cases Roges. Potser la capella és la que es veu en una postal antiga, a la dreta de tot sembla que es vegi el mateix campanar, però tampoc ho sabria situar. --V.Riullop (parlem-ne) 20:50, 18 maig 2012 (CEST)
I per internet no trobo cap referència a aquesta capella a part del patmapa. M'acostaré a la zona quan pugui. Salutacions i merci. -- Ermengol Patalín (xerrem) 21:46, 18 maig 2012 (CEST)

Bones segons l'inventari d'Esglésies de Josep Maria Gavín la capella es trobaria a la següent coordenada: 215, 5º08'25''-42º22'05''. Que no se com interpretar o com convertir-la a un altre tipus de coordenada que pugui utilitzar al Google Earth. I l'arxiver municipal m'ha comentat que efectivament es troba a les Cases Roges i no al Serrat de la Capella però que no em pot dir si segueix dempeus la capella. -- Ermengol Patalín (xerrem) 15:58, 22 maig 2012 (CEST)

Són unes coordenades impossibles. El tercer número, 215, hauria de ser l'altitud però la Seu deu tenir com a mínim 700 m. He estat provant amb diferents datum però no n'hi ha cap que s'hi aproximi. --V.Riullop (parlem-ne) 17:20, 22 maig 2012 (CEST)
M'ho imaginava. Gràcies. -- Ermengol Patalín (xerrem) 17:32, 22 maig 2012 (CEST)
Jo també ho he provat, i crec que hi ha algun error de còpia al principi, en els graus de la longitud. 215 graus no poden ser (seria cap a les Hawai), 5 graus tampoc (entre Menorca i Còrsega), ni 1 grau (Pallars) ni 2 graus (Ripollès). La latitud sí que dóna una cosa raonable per la Seu.
Ermengol, pots tornar a mirar el llibre, per si de cas?
El raonable és que siguin amb ED50, i s'haurien de poder convertir amb http://www.icc.cat/cat/Home-ICC/Geodesia/Recursos/Calculadora# per després buscar-les al Google Maps (o fer el mateix amb eines equivalents).--Pere prlpz (disc.) 17:40, 22 maig 2012 (CEST)
La conversió d'ED50 a WGS84 és una correcció mínima en aquest cas: suposant 42º22'05" N 5º08'25" E passa a 42º22'1" N 5º8'21" E. --V.Riullop (parlem-ne) 18:33, 22 maig 2012 (CEST)
No ho he consultat directament, he enviat un altre correu i un segon a l'Arxiu Gavín, a veure que em diuen. La latitud coincideix amb la partida de Sant Esteve, on hi ha les Cases Roges (al nord d'aquestes i al voltant del mas de Sant Esteve), la longitud he fet varies proves per veure si alguna d'elles podia ser possible i no (haurien de ser 1º26' o 1º27' per coincidir amb aquesta zona). -- Ermengol Patalín (xerrem) 19:00, 22 maig 2012 (CEST)
Em comenten des de l'arxiu Gavín que es troba a la finca privada de les Cases Roges, entre Cal Sallarés i Cal Navarro. Suposo jo que un dels edificis annexos. Entenc que podriem posar la coordenada per aquesta finca i ja és millor que tenir-la ficada en un edifici que no correspon, no? -- Ermengol Patalín (xerrem) 15:15, 5 juny 2012 (CEST)
Tu mateix, posa-ho on et sembli més probable. --V.Riullop (parlem-ne) 16:48, 5 juny 2012 (CEST)
Fet Fet! -- Ermengol Patalín (xerrem) 18:30, 6 juny 2012 (CEST)