Vier um die Frau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaVier um die Frau
Kämpfende Herzen Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióFritz Lang Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióErich Pommer Modifica el valor a Wikidata
GuióFritz Lang i Thea von Harbou Modifica el valor a Wikidata
FotografiaOtto Kanturek Modifica el valor a Wikidata
ProductoraDecla Film (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenAlemanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena1921 Modifica el valor a Wikidata
Durada84 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalalemany
cap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0012806 Filmaffinity: 661401 Allocine: 176887 Letterboxd: four-around-the-woman TCM: 490687 TMDB.org: 175472 Modifica el valor a Wikidata

Vier um die Frau (Quatre al voltant de la dona) és una pel·lícula muda alemanya dramàtica del 1921 dirigida per Fritz Lang i protagonitzada per Hermann Böttcher, Carola Toelle i Lilli Lohrer.[1] També és coneguda pel títol alternatiu de Kämpfende Herzen.[2]

Els decorats de la pel·lícula van ser dissenyats pel director d'art Hans Jacoby. Va ser rodat als Estudis Babelsberg. La pel·lícula es va estrenar a la Marmorhaus de Berlín el febrer de 1921.

Trama[modifica]

Harry Yquem és un agent immobiliari ric. Es disfressa per comprar una joia per la seva dona Florence (Carola Toelle) en un celler criminal del traficant Upton (Rudolf Klein-Rogge) amb bitllets falsos. Coneix un home en el qual creu reconèixer un antic amant de Florence d'abans del seu matrimoni: és Werner Krafft que ha tornat a la ciutat després d'anys i busca la seva antiga amant Florence. Com que no té diners, busca el seu germà bessó William Krafft per demanar-li diners. Però William s'ha convertit en un bon vivant i un enganyador.

Yquem creu que William és Werner i, per tant, el fa a l'ombra del seu confident Meunier. Finalment, li passa un missatge fals que presumptament Florence vol veure'l i li ofereix una cita, després del qual William condueix a la casa d'Yquem. Yquem el segueix armat, amb l'esperança d'atrapar-lo a ell i a la seva dona. Al mateix temps, però, Meunier s'acosta a Florence per iniciativa pròpia i amb unes intencions clares, que és visiblement confosa.

Werner Krafft ha intentat en va trobar el seu germà William. Quan Werner torna al soterrani d'Upton, l'escolta a ell i al seu assistent. Han descobert el frau d'Yquem amb diners falsos i volen segrestar Florence per extorsionar la quantitat que li deuen a Yquem.

Upton i el seu amic condueixen a la finca d'Yquems, Werner Krafft els persegueix. Els Yquem tenen un enfrontament amb tiroteigs i una gran presència policial, en què es revelen tots els secrets.

Repartiment[modifica]

Restauració[modifica]

L'historiador del cinema Walther Seidler, un empleat de la Kinemathek de Berlín, va trobar l'any 1986 a la Cinemateca Brasileira de São Paulo una bobina de pel·lícula en portuguès que es va considerar perduda, juntament amb Das wandernde Bild de Lang, a la finca d'un distribuïdor local. Després de dos anys de treballs de restauració, es va tornar a mostrar el 1988 a la Berlinale. La còpia reconstruïda fa 1.618 metres de llargada. Els subtítols s'han traduït del portuguès.[3]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]