Viquipèdia:Avaluació d'articles/Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Barcelona[modifica]

Un article important, un dels 100 fonamentals, amb força edicions i desenvolupat principalment per Aljullu.--Peer (discussió) 21:47, 7 gen 2009 (CET)[respon]

Primer de tot dir que estic bastant content amb l'estat de l'article. Coses a fer segons la meva opinió:
  1. Ampliar l'apartat d'economia
Crec que més que ampliar apartats caldria fer els articles principals sobre els temes (Economia de Barcelona, Clima de Barcelona, etc.)--Peer (discussió) 20:14, 7 març 2009 (CET)[respon]
  1. Ampliar l'apartat de política
  2. Ampliar l'apartat de clima (tenint diverses estacions meteorològiques com tenim, es podria millorar en dades considerablement)
  3. Ampliar i referenciar d'història (l'apartat d'esdeveniments no em convenç, hauriem d'intentar escriureu i no fer-ho per punts).
  4. Omplir amb referència o esborrar les frases amb citació necessària.

Si es compleix això jo el votaria com AdQ.--KRLS , 22:16, 7 gen 2009 (CET)[respon]

He corregit diversos enllaços que estaven en vermell, per no fer els enllaços correctes, s'haurien de repassar per si encara han quedat alguns.--MarisaLR (discussió) 00:26, 8 gen 2009 (CET)[respon]
encara no he llegit l'article, però sí he mirat l'apartat sobre l'origen. Crec que faria falta un enllaç o una introducció explicant els orígens mítics (millor article apart), per exemple les teories del segle xv sobre Hèracles. --barcelona (discussió) 11:43, 10 gen 2009 (CET)[respon]

Hotels Em pregunto si és correcte/raonable posar la llista d'hotels, tenint en compte que pot ser vista com a informació comercial. No vull pecar de massa seriós, però: perquè aquests i no uns altres?. La VP no és una guia ni un directori. Que opineu?. --amador (discussió) 17:32, 11 feb 2009 (CET)[respon]

Estic d'acord que és una secció a suprimir.--Peer (discussió) 20:14, 7 març 2009 (CET)[respon]
  • D'acord amb suprimir els hotels.
  • La referència de la taula climàtica s'hauria de posar en forma de nota a peu de pàgina.
  • A la imatge de la taula, tot i incloure tota la ciutat, gairebé no es veu res. Si m'haguessin dit que era Lisboa o Sestri Levante, m'ho hauria cregut. Proposo canviar-la per una imatge que potser no sigui una vista general però que sigui més representativa.
  • La secció d'història em sembla excessivament llarga. Com a molt li donaria 5-7 paràgrafs resumint les coses importants, i mouria el més detallat a un subarticle. A més, la secció d'"esdeveniments" ara mateix no és més que una llista d'anys i coses que hi passen.
  • Jo fusionaria la secció de geografia i paisatge urbà en una ("geografia i paisatge urbà"?). També crec que ara es dóna massa èmfasi a parcs i monuments individuals. En canvi, molts barris només estan mencionats en una llista.
  • La part de demografia trobo que hauria de dir alguna cosa a més del nombre d'habitants: minories ètniques, edat mitjana de la població, i altres dades demogràfiques interessants com aquestes.
  • A la part d'economia, m'agradaria un paràgraf dedicat a explicar quines són les empreses més importants basades a Barcelona, i quines parts de la ciutat són els principals motors econòmics, i com. També penso que s'hauria de parlar de la importància del Port de Barcelona en el comerç marítim.
  • La llista d'edificis de patrimoni de la humanitat em sembla massa concreta per l'article principal.
  • L'apartat d'educació es limita actualment a una llista d'universitats i escoles superiors. S'hauria de posar en prosa, i recordo que l'educació no és només universitària.
  • M'agradaria veure-hi una secció que parlés sobre els hospitals de Barcelona, i que digués coses com quants CAPs hi ha, etc.
  • A Barcelona, quines companyies forneixen electricitat, aigua, etc. a la ciutat? D'on provè l'aigua que es consumeix? També alguna cosa sobre la central tèrmica del Besòs.
  • Ara mateix la secció sobre el metro és poc més que una llista de línies. S'hauria d'afegir més contingut i (potser) treure la llista, ja que no em sembla necessari tenir la llista de línies a l'article Barcelona.
  • Potser treuria l'enllaç a un article del Viquinotícies. L'arribada de l'AVE a Barcelona ja no és d'actualitat i a més es pot explicar a l'article mateix.
  • "a l'àrea metropolitana de Barcelona els ciutadans consumien uns 110 litres d'aigua diaris, una xifra molt més petita comparada amb les d'altres ciutats com Madrid, on és de 300 litres al dia". Aquesta frase no m'agrada gens. La referència que porta només compara el consum a Barcelona amb el de Madrid, però no diu res que sigui molt més petita que la d'altres ciutats. Per tot el que sabem, Barcelona podria ser la segona ciutat més consumidora del món, per darrere de Madrid. A més, no crec que hi pinti res la comparació amb Madrid; està bé per un article periodístic, però per mantenir el punt de vista neutral caldria dir per què la comparació amb Madrid és més interessant que amb una altra ciutat.
  • La part de protestes, com altres, consisteix principalment en una taula amb una mica de text. Caldria més prosa.
  • Encara que el Barça i l'Espanyol siguin els clubs esportius més importants, em sembla que la secció d'esport està molt esbiaixada cap al futbol. Només hi ha una frase sobre els Jocs Olímpics.
  • Hi ha frases molt mal escrites: a "Barcelona està patint els darrers anys un fort augment en l'ús d'energies renovables" l'ús del verb patir sembla que estigui dient que sigui una cosa dolenta...
  • ...la frase en què es parla de l'Espanyol és ambigua i sembla que digui que els JJOO es van celebrar a l'Espanyol, etc.
  • Allò que es va dir sobre suprimir els "vegeu també" o afegir-los dins del text o com a AP... Com ho fem aquí?
  • Bé, espero no haver estat massa dur. – Leptictidium (discussió) 10:02, 8 març 2009 (CET)[respon]
He fet algunes de les millores que proposava en Leptictidium. Jo també estic a favor de treure la llista d'hotels (realment la vaig posar perquè a la wiki en castellà hi era). Pel que fa a la imatge de la taula, proposo canviar-la per la primera de l'apartat Geografia, de la Plaça Espanya.--Aljullu {disc. - correu} 21:50, 9 març 2009 (CET)[respon]