Vés al contingut

Viquipèdia:La taverna/Ajuda/Arxius/2006/02

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Barra[modifica]

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de febrer del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Hola a tots![modifica]

Hola, a veure, sóc nou com a col·laborador a la Viquipedia (i a tota la wikipedia en general) i encara que fa algún temps que soc lector y faig ús del projecte Wikimedia, la veritat es que tinc algún dubte.

Bé, abans de tot, donar les gràcies pel missatge de benvinguda (que suposo que s'envía a tothom) del usuari Vriullop, i que la página d'acollida està molt bé, així com especialment el seu apartat http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Si_us_plau_no_mossegueu_els_nouvinguts es tot un encert.

La pregunta que tinc, retornant al tema, es la següent. ¿Puc utilitzar imatges amb Copyright que tenen un fi promocional?

M'explico. Vaig veure a "articles demanats per usuaris", que es demanava una article sobre Nintendo Revolution (una videoconsola), i bé, vaig decidir crearlo (está a mig fer, per ara). En fi, aquesta consola encara no està al mercat, i les úniques imatges que se'n tenen son imatges promocionals llançades per Nintendo, i evidentment, tenen Copyright.

A la Wikipedia en anglès utilitzen aquestes imatges amb Copyright (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Revcon_screen001.jpg). ¿Les puc utilitzar jo per l'article de la Viquipedia en català? perque us en feu una idea, aquesta imatge que us he posat, ha sortit en infinitat de pàgines web d'informació.

¿Algú em pot deixar clar del tot quins tipus d'imatges puc utilitzar i quins no, i si hi ha diferència entre les normes de les imatges entre Vikipedies dels diferents idiomes? ¿Es posible que una imatge es pogui utilitzar en una Wikipedia determinada, i en la d'un altre idioma no? ¿Totes les imatges que tenen Copyright están prohibides a la Viquipedia catalana? Sobretot es per saber-ho per articles futurs a fer o a reeditar.

La veritat es que llegir la informació que disposo en la Viquipedia sobre aquest tema m'acaba fent mal de cap, i m'agradaría que algú em simplifiques les coses, per qué a la Wikipedia en anglés no es extrany veure-hi imatges amb Copyright, y no sé perque ells disposen d'aquest "privilegi" i aquí no.

Per cert, ¿totes les imatges de Wikicommons están en domini lliure per a totes les wikipedies?


Molts articles en la wikipedia anglesa disposen d'imatges, i en canvi, els mateixos articles en altres idiomes no en disposen, i suposo que tindran alguna cosa a veure problemes de drets d'autor...


Gràcies a qui em respongui :P --Edvard 04:13, 9 feb 2006 (UTC)

Pop-ups informatius[modifica]

Ací a la nostra Viquipèdia funcionen els Pop-ups informatius? Ho vaig veure a la viqui anglesa i em va semblar molt curiós el fet de que isquen finestretes amb informació de fotos, etc., però no sé si ací funcionen ni com fer-los funcionar. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:05, 14 feb 2006 (UTC)

Funciona. A més d'informació de l'enllaç tens un menú de viquiaccions. Segueix les instruccions de en:Wikipedia:Tools/Navigation popups. Només s'ha d'anar amb precaució amb l'opció de "revertir" i provar-la molt bé abans per no fer canvis no desitjats.--VRiullop (parlem-ne) 12:01, 14 feb 2006 (UTC)

Jo ho tinc activat a la viqui anglesa. Funciona també per a la catalana??--SMP (missatges) 17:25, 15 feb 2006 (UTC)

A tots els projectes de Wikimedia. --VRiullop (parlem-ne) 18:02, 15 feb 2006 (UTC)

Posar contingut de la meva web[modifica]

Tinc un dubte. Tinc una web, i no em faria res posar el seu contingut a la Viquipèdia (i sobretot als Viquillibres), i voldria saber si passa res en posar-ho, si es pot posar "la informació porvé de la web X", si puc afegir a la meva web contingut de la Viquipèdia fet per mi sense haver-ne de posar un referència.--Aljullu (discussió) 17:05, 19 feb 2006 (UTC)

Resposta curta:

  1. Si que es pot posar la procedencia del contingut, de fet es recomanable (p.ex., a l'apartat de referencies o enllassos externs)
  2. Sempre que utilitzis contingut de la Viquipedia l'has de referenciar. Per mes detalls mira't GFDL (es la llicencia que es fa servir)

Xevi 17:21, 19 feb 2006 (UTC)

Val, gràcies, però si el contingut en questió l'he escrit jo també s'ha de posar la referència? Ja posaré informació de la meva web als Viquillibres i aquí.--Aljullu (discussió) 18:20, 19 feb 2006 (UTC)
No es clar, si el text es originalment teu, el pots posar a la viquipedia amb llicencia GFDL i fer-lo servir tambe a d'altres llocs amb les condicions que vulguis. Pot ser convenient que ho comentis a la discussio de l'article per si algu troba la teva pagina web i pensa que s'ha copiat il.legalment. Xevi 20:25, 19 feb 2006 (UTC)

D'acord, de tal manera que tot el que sigui de la meva web o poso com a referència i el que hagi fet a la Viquipèdia i que vulgui posar a la meva web o poso a la discusió, no? Així queda bé?--Aljullu (discussió) 19:50, 20 feb 2006 (UTC)

Normalment es millor posar-ho al final, en un apartat de "referencies" o "enllassos externs". Veuras que hi ha molts articles que ho fan aixi. Xevi 21:24, 21 feb 2006 (UTC)
Ara ?--Aljullu (discussió) 17:43, 23 feb 2006 (UTC)
Crec que si. De tota manera no conec viquillibres. No se si segueixen exactament els mateixos criteris que la viquipedia. Pots preguntar-ho alla, pero no se si hi ha una comunitat en catala activa. Xevi 23:05, 14 mar 2006 (UTC)