Viquiprojecte:Viquitrobada 2007

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquitrobades 2007

Propòsit o proposta inicial[modifica]

Organitzar la Viquitrobada de l'any 2007 a la Capital de la Cultura Catalana Lleida.

Amb motiu de la celebració de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Lleida i davant de la necessitat de celebrar una trobada de viquipedistes de la Viquipèdia en català es del tot necessari posar les bases per poder organitzar aquesta trobada que coincidiria en el fet de que Lleida és capital de la Cultura Catalana i al fet de que la Viquipèdia és una de les eines de difusió de la Cultura catalana per la Xarxa de Internet.

Abans de començar a engegar tot l'operatiu per organitzar aquesta trobada, que s'hauria de fer a molt tardar a finals d'octubre principis de novembre, es important recollir, d'una banda, el parer dels qui participen activament en l'elaboració de l'enciclopèdia pel que fa a les possibilitats d'una iniciativa d'aquestes característiques i , de l'altra, conèixer tots els aspectes a tenir en compte per tal d'evitar incidències.

És per tot això que volem demanar la participació de totes i tots els viquipedistes per tal de que valorin el fet de fer una Trobada anual de la Viquipèdia en català a la ciutat de Lleida, capital de la Cultura Catalana 2007, on establir donar a conèixer encara més la Viquipèdia en català, a la vegada que discutim els reptes de futur a assolir per la nostra pàgina web.

Proposta per a fer la Viquitrobada 2007 a Lleida[modifica]

La Viquitrobada 2007 és una proposta sorgida entre alguns viquipedistes per tal de fer una trobada entre tots els viquipedistes en català a realitzar a la ciutat de Lleida, capital de la Cultura Catalana 2007, amb la voluntat de donar a conèixer la nostra enciclopèdia en català als mitjans de comunicació i a bona part dels usuaris de la xarxa, així com els projectes que s'estan portan a terme des de la nostra Viquipèdia a la vegada que discutim i debatim en el marc de la Viquitrobada els reptes a assolir en un futur més inmediat per part de la nostra Viquipèdia, a la vegada que ho fem un marc molt idoni, la capital de la Cultura Catalana 2007, ja que la Viquipèdia és un dels elements més importants de difussió de la cultura i la llengua catalana a la xarxa.

Proposta de fer la Viquitrobada 2007 a Rubí[modifica]

La Viquitrobada 2007 és una proposta sorgida entre alguns viquipedistes per tal de fer una trobada entre tots els viquipedistes en català a realitzar a la ciutat de Rubí, amb la voluntat de donar a conèixer la nostra enciclopèdia en català als mitjans de comunicació i a bona part dels usuaris de la xarxa, així com els projectes que s'estan portan a terme des de la nostra Viquipèdia a la vegada que discutim i debatim en el marc de la Viquitrobada els reptes a assolir en un futur més inmediat per part de la nostra Viquipèdia, ja que la Viquipèdia és un dels elements més importants de difussió de la cultura i la llengua catalana a la xarxa, en l'entorn de fàcil arribada des de molts punts del país, i que.

Fets contactes preliminars amb les regiduries de promoció de la ciutat, societat de la informació i normalització lingïística, la iniciativa ha estat molt ben rebuda i ja s'han ofert instal·lacions per fer un acte inaugural (El Castell), a falta de concretar dates. De ben segur que quan el projecte maduri, i ho ha de fer molt de pressa si volem tenir res preparat per d'aquí dos mesos es pot aconseguir molt més suport institucional i instal·lacions per fer tallers, doncs tenim un edifici municipal destinat a activitats d'ensenyament de noves tecnologies, el Rubi+D.

Objectius de la Viquitrobada 2007[modifica]

  • Donar a conèixer la Viquipèdia als mitjans de comunicació i a la ciutadania en general. Fer-ne difusssió de la mateixa com a marc i eina de coneixement i difussió de la cultura en general,
  • Donar a conèixer especialment la cultura i llengua catalana en el marc de la capitalitat de la Cultura de Lleida 2007, si aquesta ciutat és escollida com a seu.
  • Donar a conèixer els principals projectes que s'estan portant a terme des de la Viquipèdia.
  • Conèixer la dimensió col·laborativa d'aquest projecte d'abast internacional.
  • Participar-hi activament a la Viquitrobada tots els viquipedistes que ho considerin oportú mitjançant els debats o les activitats que es facin, així com en els equips de treball o demostracions.
  • Organització d'equips de treball on s'inscriguin a tots els
  • Fer demostracions a totes i tots aquells interessats en com publicar un article a la Viquipèdia.
  • Preparar la properar Viquitrobada 2008.

Comité organitzador[modifica]

Per tal d'encarregar-se de la definició i execució de la trobada cal dispossar d'un Comitè Organitzador amb els següents objectius:

  • Redactar el programa d'activitats, que podrien consistir en xerrades sobre la viquipèdia, debats i presentació dels projectes.
  • Establir els contactes amb els organismes oficials pertinents, Ajuntament de Lleida, Ajuntament de Rubí, Generalitat de Catalunya, Institut Ramon Llull, per informar de l'organització de la Viquitrobada 2007 i establir algun tipus de col·laboració consistent en aconseguir ajuts pel desplaçament de viquipedistes o la cessió d'espais on fer la Viquitrobada 2007.
  • Difusió de la Viquitrobada entre els mitjans de comunicació per garantir la seva presència a la mateixa.
  • Difusió de la Viquitrobada entre els viquipedistes per garantir una àmplia participació d'aquests a la trobada anual

Adreçat a[modifica]

  • Viquipedistes en actiu interessats en participar en l'organització de la Viquitrobada 2007

Promoció de la proposta[modifica]

  • Indiqueu el que considereu oportú

Accions prèvies a la Viquitrobada 2007[modifica]

En un capítol específic es propossa una trobada prèvia per tal de:

  • Fixar l'abast possible de la Viquitrobada Lleida 2007 o Rubí 2007
  • Creació del Comité organitzador Viquitrobada Lleida 2007 o Rubí 2007
  • Repartiment responsabilitats.
  • Redacció calendari a portar a terme activitats.
  • Establiment dels canals de comunicació per coordinar els diferents treballs.
  • Afegiu el que considereu oportú.

Qüestions tècniques[modifica]

  • Indiqueu el que considereu oportú

Proposta per a fer una Trobada prèvia[modifica]

Es proposa fer una trobada «d'urgència» prèvia com a primer contacte. El més adient seria fer-la a Barcelona, que és on hi ha majoria de gent. Cal decidir el lloc i el moment però cal fer-la un dia (feiner?) de la setmana que ve (4a. de juliol del 2007) i si no és possible d'acordar-la, millor anuŀlar-la directament. En principi seria una trobada només presencial en algun lloc cèntric i amb possibilitat d'allargar-la si cal per abastar horaris diferents de gent amb poca disponibilitat.

Temes a tractar[modifica]

  • Plantejar la posterior trobada general.
  • Maneres de contactar amb l'administració o alguna associació cultural que ens pugui donar suport.
  • Plantejar crear oficialment una associació de viquipedistes o un Chapter que ens ajudi a presentar-nos formalment o a demanar ajuts com a interlocutor legal.

Interessats en assistir-hi personalment[modifica]

Afegiu-vos aquí si voldríeu venir a aquesta trobada. Un cop decidits els horaris ja es faran les confirmacions si coincideixen amb la vostra disponibilitat.

  1. SMP​·d​·+
  2. Leptictidium
  3. Jordicollcosta (discussió) 13:49, 19 jul 2007 (CEST)
  4. --Joanot Martorell 13:49, 19 jul 2007 (CEST)
  5. --amador 14:02, 19 jul 2007 (CEST)
    --Josep Gustau - Discussió 14:03, 19 jul 2007 (CEST) Ho sento. Volia anar però no podrà ser en aquesta data i en aquest lloc. Viu lluny de la capital. Sort a tots els altres i espero que tinguin una bona jornada. --Josep Gustau - Discussió 05:55, 26 jul 2007 (CEST)
  6. --Lohen11 14:09, 19 jul 2007 (CEST)
  7. --Hugoaes 14:19, 19 jul 2007 (CEST)
  8. Toniher 19:30, 19 jul 2007 (CEST)
  9. --Iradigalesc (discussions) 21:40, 19 jul 2007 (CEST)
  10. --Panotxa 21:52, 19 jul 2007 (CEST)
  11. --Galazan 10:44, 20 jul 2007 (CEST)

Comentaris[modifica]

Hauria de ser un lloc cèntric on puguem seure en una terrassa o semblant, no? --SMP​·d​·+ 13:36, 19 jul 2007 (CEST)

Si es fa a Barcelona, la zona de Rambles i la Plaça Catalunya deu ser el lloc ideal. -- Leptictidium - Epistula Eoceni 13:43, 19 jul 2007 (CEST)
  • 28/07/2007 - 11.00h. Barcelona - A la taverna ja es va proposar el dissabte 28 a les 12.00h. del matí a Barcelona. Potser l'hora pot ser un poc abans, a les 11.00h. No crec que una terrassa siga el lloc més adient, veient que hi han quasi 20 persones interessades en assistir. Crec que serà millor en un auditori d'algun lloc públic o d'alguna associació. Per exemple al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, o algun local d'Òmnium Cultural. --Joanot Martorell 13:52, 19 jul 2007 (CEST)
    • Trobaria més adient mirar la possibilitat de la Biblioteca de Catalunya o altri dependència del Institut d'Estudis Catalans. --Jordicollcosta (discussió) 14:03, 19 jul 2007 (CEST)
  • Tal i com heu apuntat anteriorment seria bó trobar alguna Biblioteca o espai amb internet per tal de fer la reunió. qui fa gestions per trobar un espai el dissabte 28 de juliol pel matí? --Hugoaes 14:20, 19 jul 2007 (CEST)
    També convindria saber si aquesta reunió seria més aviat informal, per preparar les següents, o ja molt formal des del principi. Tampoc cal fer una conferència en un auditori si és només per veure qui està implicat. -- Leptictidium - Epistula Eoceni 15:24, 19 jul 2007 (CEST)
    Jo crec que ha de ser més aviat informal, sense connexió a Internet (ja avisarem de què ha anat quan hagi acabat) i en algun lloc còmode. Per cert, si és dissabte se'm complica més poder anar-hi. Ja veurem com em va... --SMP​·d​·+ 13:25, 20 jul 2007 (CEST)
  • No puc confirmar que hi vagi ja que tot depén de com s'agafin les vacances a ca meva. De totes maneres deixeu-me proposar un lloc: la Bibliteca de Lesseps. [1], potser si es demana ens cedirien l'auditori o la sala polivalent [2]. Salutacions --Edustus 15:39, 20 jul 2007 (CEST)
Hi acabo de trucar i m'han dit que envii un correu als jefes que em contestaran. Però m'ha advertit que segurament ja són de vacances i per no perdre temps no l'he enviat: --Galazan 16:47, 20 jul 2007 (CEST)
  • Estic gestionant si el Consell de la Joventut de Barcelona ens pot deixar una sala al local que tenen al c/ Ausiàs March 60, on no hi ha cap mena de problema per fer-ho en un cap de setmana. Avui mateix em respondran i si és que sí ho postejaré aquí. Si ningú hi diu res en contra serà el lloc definitiu. Durant la setmana que ve haurem de difondre la reunió entre els i les viquipedistes. Espereu a que ho confirmi, però.--Galazan 16:47, 20 jul 2007 (CEST)
  • Ja m'han donat la resposta, resulta que l'espai s'ha de llogar per 6 euros l'hora. Millor que busquem un altre lloc. Segui proposant--Galazan 17:13, 20 jul 2007 (CEST)
si no trobem lloc per al diumenge, qualsevol cafeteria àmplia i tranquil·la ens servirà--barcelona 17:39, 20 jul 2007 (CEST)
Jo diumenge puc. Dissabte no.--Xtv (que dius que què?) 17:47, 20 jul 2007 (CEST)
Per mi diumenge o divendres molt millor, aquest encontre informal i d'urgència, ha de tenir lloc en un lloc còmode, en la terrassa d'una tarverna com aquesta.--Jordicollcosta (discussió) 18:07, 20 jul 2007 (CEST)
Una mica lluny, no?--Lohen11 18:13, 20 jul 2007 (CEST)
A veure companys!. Sobre la sala, primer heu de determinar si voleu passar calor i veure guiris o estar fresquets en una sala interior i no veure la llum del sol. Si opteu per la versió terrassa, crec que pencarem poc -tot i que sigui agradable-. Si voleu l'opció tancada i amb aire condicionat, els bars dels hotels de 4 estrelles sempre m'han donat bon resultat per a fer reunions semi-informals: són amplis, còmodes, silenciosos i no és tan fred com una sala de reunions. Això si, les begudes són mes cares. --amador 20:54, 20 jul 2007 (CEST)
L'hotel OM us sembla bé? Està al Passeig de Gràcia, s'hi pot arribar fàcilment, hi ha sofàs còmodes i connexió wifi per si porteu portàtils, no hem de reservar res, sols pagar la consumició (cara, això sí) --barcelona 21:21, 20 jul 2007 (CEST)
D'acord amb el bar d'hotel. --Jordicollcosta (discussió) 21:52, 20 jul 2007 (CEST)
Per mi també. On és exactament? --SMP​·d​·+ 22:13, 20 jul 2007 (CEST)
http://www.hotelomm.es/ Rosselló 265, al costat de Passeig de Gràcia i la Diagonal, però s'admeten altres suggeriments --barcelona 22:20, 20 jul 2007 (CEST)
Val, ja sé quin és. --SMP​·d​·+ 22:27, 20 jul 2007 (CEST)
ok d'acord, allí hi seré
Em sembla bé el bar de l'hotel --Panotxa 12:13, 21 jul 2007 (CEST)
A mi, ja m'hi informareu ja que el dia que teniu pensat fer-ho no podré assistir-hi, ja tinc plans .--KRLS , 00:01, 23 jul 2007 (CEST)

Dia i hora[modifica]

S'han fet tres propostes: la inicial de dissabte a migdia, diumenge suposo que també a migdia o divendres a la tarda-vespre. Suposo que la tercera li va més aviat malament al Martorell però segurament és l'única en que jo puc venir vull plorar. Em semba que l'Xtv ha dit que dissabte no li anava gaire bé i també en Jordicollcosta. En fi, es tractaria que aquells als que no els és igual qualsevol dels tres dies ho especifiquin aquí per a triar aquell que perjudiqui al mínim de gent. --SMP​·d​·+ 22:49, 20 jul 2007 (CEST)

Sóc dels que més igual.--Galazan 23:36, 20 jul 2007 (CEST)
També em dona igual --Panotxa 20:50, 24 jul 2007 (CEST)
En cas que pugues venir (hauria de combinar-m'ho amb els transports públics ja que ningú em pot acompanyar), m'aniria millor el torn de tarda, tot i que tampoc puc assegurar que hi pugui venir tristesa.--Iradigalesc (discussions) 06:05, 21 jul 2007 (CEST)
Jo el divendres hi puc anar, encara que se'm fa nosa tornar de nit amb el cotxe no-se-quantes-hores (5 hores?). Però vaja, si el divendres vesprada li va millor a més gent, farè un esforç. --Joanot Martorell 23:29, 21 jul 2007 (CEST)
Buff, m'agradaria anar-hi però treballe i no puc. Si no treballara, m'apuntaria amb tu Martorell, hehehe. Benidorm et vindria de passada per l'AP-7. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 15:46, 22 jul 2007 (CEST)

Doncs jo diria que algun dia m'anirà bé, però encara no sé quan... :-S Segurament divendres a la tarda (fins les 8 o 9) m'aniria bé i diumenge tarda (sense assegurar-ho) possiblement també, però... ara per ara no en tinc ni idea.--Xtv (que dius que què?) 14:45, 24 jul 2007 (CEST)

A mi tant m'he fa el dia perquè estic en aquests moments a uns 100 km de Barcelona, encara que preferiria un dia del cap de setmana. Però, t'he massa sentit quedar unes hores el divendres a la tarda pels que vingueu de força lluny? o és que ho voleu allargar-ho pel dissabte al matí?--Lohen11 11:41, 25 jul 2007 (CEST)

Propostes lloc de trobada[modifica]

Cita quasi-definitiva: Dv. 27/07-17.00h., Hotel Omm de BCN[modifica]

Bé, analitzant les propostes crec que a més gent li vé millor el divendres per la vesprada a les 17.00h. En el lloc no hi ha hagut cap dubte, tots els que hi hem intervingut hem acceptat l'Hotel OMM de BCN (Rosselló 265, al costat de Passeig de Gràcia i la Diagonal). Si ningú no hi posa cap objecció abans de les 20'00h. del dimecres 25 de juliol, es considerarà com a cita definitiva, i es publicarà al sitenotice de la viquipèdia, així com a les tavernes i cantines dels altres projectes en català. --Joanot Martorell 00:17, 25 jul 2007 (CEST)

Proposta alternativa[modifica]

A mi particularment em donava igual el dia, sigui divendres o dissabte,tot i que prefereixo el dissabte al mati. El que si que no em semblava bé era el lloc. Per aquest motiu he fet gestions davant de l'Ajuntament de Barcelona i he aconseguit que ens cedeixin una sala al Cibernariumde Barcelona gratuitament, on podrem gaudir d'un espai per nosaltres sols amb aire acondicionat, cadires i connexió WiFi de forma gratuita si portem els portatils, ja que els responsables municipals del Cibernarium estan molt interessats que fem aquesta primera trobada informal al seu espai (Marie Curie s/n).

La cosa era que jo havia vist que la majoria de la gent deia que li anava millor el dissabte, per això he fet les gestions perquè ens deixin l'espai tot el dissabte pel matí de forma gratuita.

Per tant, per la meva jo no estic d'acord amb el lloc, ja que si ens podem reunir en un lloc nosaltres sols no veig perquè ens hem de reunir en un bar d'un hotel, tot i que entenc que aquesta era una proposta feta perquè ningú havia aconseguit cap mena d'espai. Fins el moment no havia dit res perquè no em semblava bé oposar-me al lloc i no tenir cap alternativa que proposar. En tot cas les gestions estan fetes pel dissabte i disposem de la sala i de cara al divendres no se si deu haver cap problema, però a mi em sembla millor fer la reunió el dissabte al matí, quedar allò de les 11 hores i estar-nos un parell d'hores per enllestir la feina.

--Hugoaes 18:18, 25 jul 2007 (CEST)

A mi m'agrada més aquesta alternativa, tant en lloc (més tranquils, encara que no sé si haurà begudes) com en dia (dissabte), encara que l'altre també em va bé, per tant jo no soc cap problema, que opinin els que estan enganxats per compromisos.--Lohen11 19:13, 25 jul 2007 (CEST)

M'adapto en dia i lloc i confirmo que vindré. No obstant, opino que hem de donar MÉS veu als que venen de lluny. D'altra banda, la nostra capacitat de consens no és massa exemplar. Trobo molt positiva la iniciativa de Hugoaes i no valoro el lloc perquè no el conec, si be em sembla una mica tardana ara que semblava haver un cert consens en el lloc inicial. Insisteixo en que a mí m'es indiferent el lloc i aniré a on digueu. --amador 19:38, 25 jul 2007 (CEST)

El tema hotel era per recollir el suggeriment fet, per mi Ok dissabte al Cibernàrium, a més així tindran més temps per estar els que són de fora. A quina hora és la trobada? --barcelona 20:06, 25 jul 2007 (CEST)

Trobada prèvia dissabte 28 de juliol 2007[modifica]

Dia: Dissabte 28 de juliol de 2007

Lloc: Cibernariumde Barcelona

Hora: 11 hores


Temes a tractar a aquesta trobada prèvia:[modifica]

  • Plantejar la posterior trobada general
  • Fixar l'abast possible de la Viquitrobada Lleida 2007 o Rubí 2007 i el sistema d'elecció del lloc de Trobada
  • Creació del Comité organitzador Viquitrobada Lleida 2007 o Rubí 2007
  • Procediments per contactar amb l'administració o alguna associació cultural que ens pugui donar suport
  • Repartiment responsabilitats.
  • Redacció calendari a portar a terme activitats.
  • Plantejar la posible creació oficial d'una associació de viquipedistes o un Chapter que ens ajudi a presentar-nos formalment o a demanar ajuts com a interlocutor legal
  • Establiment dels canals de comunicació per coordinar els diferents treballs.
  • Estat dels viquiprojectes.
  • Compromís amb les tasques de manteniment o en la quinzena per part dels viquipedistes.
  • Protocol per acollir els novells de la Viquipèdia.
  • Pautes de bon comportament en el moment de comentar/discutir entre viquipedistes.
  • Valoracions dels Viquipedistes que anem a la Trobada sobre la Viquipèdia en català.
  • Anar a fer unes cerveses o un beure tant bon punt s'acabi la trobada al Cibernarium (a proposta de convida en V.Riullop)
    Cap problema si l'Iradi em deixa xafardejar el seu portàtil :-D --V.Riullop (parlem-ne) 19:25, 26 jul 2007 (CEST)
    Cap problema, però no me l'espatllis eh? fa l'ullet.--Iradigalesc (discussions) 22:09, 26 jul 2007 (CEST)
  • Parlar amb gent que disfrutes parlant'hi, viquipedistes. --Jordicollcosta (discussió) 20:00, 26 jul 2007 (CEST)

Comentaris personals sobre el dissabte i els temes a tractar:[modifica]

A veure, creia que havíem quedat que seria una cosa més oberta i informal. Evidentment cal parlar de la trobada futura (que no és un congrés!) però crec que demanar suports a administracions, entitats i altres és anar fora de la Viquipèdia. La gràcia justament és el seu caràcter lliure, independent, obert, on tothom participa com vol. Sembla que plantegeu una semiprofessionalització o convertir-nos en una entitat, amb el que suposa. I el tema chpater, ja ho vaig comentar:hem votat poquíssims a les eleccions, la majoria de la gent no en té gaire idea de com funciona Wikimedia i ja volem ser-ne part? I per a què? Bé, d'això ja en parlarem dissabte (en part vaig per això i animo a la gent a passar-se encara que sigui una estona), En canvi trobo a faltar altres temes: com estan anant els viquiprojectes (ja us informaré de la Marató als que no l'aneu seguint), com fer que més gent s'engresqui en tasques de manteniment o en la quinzena, com acollir els novells i evitar l'agresisvitat que útlimament hi ha en determinades discussions, com comunicar-nos millor entre nosaltres, impressions generals sobre la Viqui... És a dir, a banda de preparar el que sigui, cal parlar SOBRE la viquipèdia i els viquipedistes (per això és una trobada i no una reunió de feina) i no tant sobre com difondre-la o canviar el que és. Com ja dic, són impressions, ja ho concretarem --barcelona 13:17, 26 jul 2007 (CEST)

Viquipedistes que confirmen la seva assistència a aquesta trobada prèvia[modifica]

  1. --Hugoaes 20:47, 25 jul 2007 (CEST)
  2. --Toniher 21:39, 25 jul 2007 (CEST)
  3. --Iradigalesc (discussions) 23:08, 25 jul 2007 (CEST)Al final crec que podré venir!
  4. --amador 05:52, 26 jul 2007 (CEST)
  5. --Galazan 09:59, 26 jul 2007 (CEST)
  6. --Jordi Roqué 10:50, 26 jul 2007 (CEST)
  7. --barcelona 13:10, 26 jul 2007 (CEST) m'hi passaré
  8. --Lohen11 13:42, 26 jul 2007 (CEST)
  9. --V.Riullop (parlem-ne) 14:17, 26 jul 2007 (CEST) segurament, no ho prometo, però no penso portar el portàtil ni venir a treballar. On són les cerveses en l'ordre del dia?
  10. --joc 18:45, 26 jul 2007 (CEST) Assistiré encara que será amb una mica de retard.
  11. --Meldor 22:59, 26 jul 2007 (CEST) Vindré, després del que m'ha explicat Barcelona i Hugoaes ni que sigui per veure com es vol plantejar. De totes maneres, en el món real jo sóc molt callat, potser ni us adoneu que hi sóc :P
  12. --Jordicollcosta (discussió) 13:00, 27 jul 2007 (CEST)Vindré, sobretot a fer unes canyes a la taverna del costat, a l'hora del recreo. Al Cibernarium ens veurem!
  13. --Eutopio 19:16, 27 jul 2007 (CEST)
  14. --Panotxa 20:28, 27 jul 2007 (CEST)

Comentaris varis sobre el dissabte[modifica]

Algú el portarà el portatil? Jo no sé què fer...--Iradigalesc (discussions) 17:04, 26 jul 2007 (CEST)
Jo si que portaré el Portatil, tenim wifi i ens agradi o no haurem de prendre algunes notes i que millor que fer-ho amb ordinador. A més podrem conectar-nos des de allà i saludar als companys viquipedistes que estiguin per la Viquipèdia en aquell moment.--Hugoaes 17:07, 26 jul 2007 (CEST)
D'acord, m'has convençut; per poc que pugui el portaré (el que em fa por és que me'l fotin pel metro...). Salut!--Iradigalesc (discussions) 17:32, 26 jul 2007 (CEST)
al Cibernàrium hi ha ordinadors, jo no el portaré, sí portaré fulls per apuntar el que calgui amb el "vell" sistema --barcelona 17:36, 26 jul 2007 (CEST)
Doncs ara no sé què fer... No sabia que allí ja hi hagués ordinadors. Bé, m'ho pensaré.--Iradigalesc (discussions) 17:49, 26 jul 2007 (CEST)
Com molt bé apunta barcelona al Cibernarium hi han ordinadors, però la sala que ens han cedit no podrem disposar dels ordinadors, ja que els utilitzen per fer cursets i no es permet usar-los per consultar. Tot i això hi ha wifi. Les dues opcions són bones, però ja que anem allà i podem usar-los jo em portaré l'ordinador, així podrem seguir qui hi ha per la Viquipèdia en aquell moment i fer una cordial salutació als presents. --Hugoaes 18:07, 26 jul 2007 (CEST)
I via IRC (versió java) es pot anar informat en directe del progrés de la trobada per si algú hi està interessat.--Iradigalesc (discussions) 18:12, 26 jul 2007 (CEST)
a mi aquest programa no em funciona, no sé si és general --barcelona 15:11, 27 jul 2007 (CEST)
Si tens el Firefox, és molt més fàcil usar el ChatZilla que aquest applet java. De tota manera, avui a les 11, si tenim un moment, ens ho podem mirar... Fins ara!--Iradigalesc (discussions) 00:15, 28 jul 2007 (CEST)

Viquipedistes que excusen la seva assistència tot i que estan interessats en properes Viquitrobades[modifica]

  1. --Walden69 21:00, 25 jul 2007 (CEST) Dissortadament, el dissabte em trobaré força lluny d'aquí per motius professionals, i no podré assistir. Tinc una vida professional i laboral que em fan força difícil tenir vida social, tot i que sempre trobo algun moment per a col·laborar a la viquipèdia, únic espai de temps lliure que em puc permetre. Tot i així, em semblen magnífiques aquestes reunions, tot i que em penso que em podré assistir a ben poques.
  2. --Manaies 21:01, 25 jul 2007 (CEST) Em sap moltíssim greu però no podre assistir a la trobada, de totes maneres trobo que es una iniciativa molt bona i en futures edicions, si es que es poden fer, intentarè fer un espai per a ser-hi present. Gràcies per la invitació.
  3. --Pere prlpz 21:04, 25 jul 2007 (CEST) No crec que pugui venir, per temps, però si m'ho puc combinar hi passaré (el lloc em sembla millor que l'hotel proposat abans i em va bé).
  4. --Pau Cabot · Discussió 21:01, 25 jul 2007 (CEST) Ho tenc malament per venir des de Mallorca, però gràcies per la invitació fa l'ullet. Miraré d'organitzar-me per venir a la Viquitrobada del setembre ...
  5. --Oersted (parlem-ne) 21:08, 25 jul 2007 (CEST)
    Una petita excusa no aniria malament fa l'ullet.--Iradigalesc (discussions) 01:59, 26 jul 2007 (CEST)
  6. --Zant 21:11, 25 jul 2007 (CEST) Estic de vacances! Una llàstima que no pugui assistir, però ho seguiré amb interés.
  7. --Peer 21:10, 25 jul 2007 (CEST) Jo no hi podré ser però valoro molt que la feu i espero que més endavant pugui col·laborar també "presencialment". Us desitjo una bona trobada i ja penjareu la crònica per poder saber com us ha anat. Amb sort podreu celebrar els 70.000.
  8. --Panellet 21:20, 25 jul 2007... Jo no podré anar-hi perquè estic de vacances i m'agafa molt lluny... Llàstima! Espero que una altra vegada pugui fer-ho!!! Que xaleu força!
  9. --Calsbert 22:01, 25 jul 2007 (CEST) Estic a la campus party 2007, a valència, i és fins diumenge, des d'aqui tambe segueixo editant algunes coses...m'agradaria haver anat pero espero poder estar en seguents trobades...
  10. Albertsab (Queixes - Queixa't) 22:35, 25 jul 2007 (CEST) hola, doncs m'hagués agradat anar-hi, però tinc uns pares que no em deixen, efectes de tenir 14 anys i no viure a la capital, he he.
  11. --NMR 22:09, 25 jul 2007 (CEST) Jo visc al Pirineu de Lleida i ho tinc impossible (hi tinc 3 hores de camí en cotxe), si ho feu un altre cop, podrieu fer no tan sols una trobada sinó diverses trobades alhora en diferents llocs dels PPCC.
    Jo també sóc de per aquí dalt (tot i que no tan lluny com tu); creia que era sol hahaha. Bé, a veure si la del setembre es fa per aquí Lleida somriure.--Iradigalesc (discussions) 01:59, 26 jul 2007 (CEST)
  12. --Beusson 22:34, 25 jul 2007 (CEST) Em sap greu, però aquest cap de setmana i els propers m'es totalment imposible de venir, però per properes trobades farè el posible per assistir-hi.
  13. --pastilletes 00:21, 26 jul 2007 (CEST) Malauradament no podré assitir en aquesta trobada ja que, "sortosament" estaré gaudint de força fresca a l'altra costat de l'Atlàntic. Us desitjo molt d'èxit i ganes per organitzar la següent per fer-m'hi present.
  14. --Joarló (parlam?) 00:37, 26 jul 2007 (CEST) Com en Paucabot, malauradament no hi podré assistir, no puc venir des de Mallorca i m'han de fer cures i rotllos rars de l'operació, i bla bla. Ja faré article des de ca meva. ;)
  15. --Enric 01:05, 26 jul 2007 (CEST) Em sap greu, dissabte al matí no hi podré ser, però sí que m'interessaria poder assistir a la viquitrobada del setembre.
  16. --Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 01:04, 26 jul 2007 (CEST) Aquesta setmana me'n vaig de vacances (justament el divendres :-() i no crec que pugui assistir a cap de les dues trobades
  17. --the Dúnadan 03:35, 26 jul 2007 (CEST) Em sap molt greu però no hi podré ser perquè visc a l'altre costat de l'Atlàntic. Potser podríem organitzar una ciber-Viquitrobada amb Skype o messenger en el futur per a incloure els que vivim molt lluny. --the Dúnadan 03:35, 26 jul 2007 (CEST)
    Per a això ja en tenim el Canal IRC, no? --Joanot Martorell 10:49, 26 jul 2007 (CEST)
    Sí, però el Canal IRC no transmet veu ni vídeo. --the Dúnadan 02:48, 27 jul 2007 (CEST)
  18. --Josep Gustau - Discussió 05:39, 26 jul 2007 (CEST) Hola, m'encantaria poder anar a la trobada. Em faria molta il·lusió, de debò. Tanmateix, aquell dia em temo que no podrà ser. Viu lluny de Barcelona (a la Seu d'Urgell) i es resulta difícil viatjar. Potser pugui anar el setembre o, potser, per agost, si en feu una a Lleida o voltants. És una llàstima, perquè realment volia anar. Salutacions i gràcies per tot.
  19. --Murtra 12:12, 26 jul 2007 Jo no podré assistir perquè aquest dia justament faig anys i tinc tota la colla a dinar a casa. Sí que m'agradaria assistir a alguna altra trobada quan se'n facin.
  20. --Felato 12:51, 26 jul 2007 (CEST) No m'agrada comprometre'm a aquest tipus d'actes per què per motius professionals i familiars se'm fa difícil participar-hi. En principi no hi aniré, si al final m'anés bé m'hi passaria. Fins quina hora es preveu que duri la trobada?
  21. --Gcm 13:48, 26 jul 2007 (CEST)Merci per avisar-me, però tal com li vaig dir inicialment a en Pasqual la feina, els estudis, i justament aquest cap de setmana actes culturals i festius, m'ho impedeixen. Igualment gràcies per dir-m'ho, i suposo que ja ens en fareu cinc cèntims. Salut!
  22. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:51, 26 jul 2007 (CEST) No podré assistir-hi per feina. M'agradaria molt participar-hi però els diners són força major en un estudiant que l'any que ve se'n va d'Erasmus. A vore si en properes edicions feu la trobada un poc més prop de casa meua i m'apuntaré amb molt de gust.
  23. –Pasqual · discussió 14:06, 26 jul 2007 (CEST) Sóc un cas! Un esdeveniment molt important per a la meua empresa m'ho impedix, però estic disposat a col·laborar en tot el que puga, menys diners, tot el que bonament puga fer. –Pasqual · discussió 14:06, 26 jul 2007 (CEST)
  24. --jolle--joc 14:22, 26 jul 2007 (CEST). Impossible venir per no poder-ho combinar amb la meva dona que treballa els dissabtes. Segurament un altra vegada.
  25. --Xadaga (digue'm) 16:17, 26 jul 2007 (CEST). M'és impossible de venir perquè demà divendres marxo de vacances amb la família i, tot i que no em moc de Catalunya, els meus fills no em perdonarien que els abandonés el segon dia de vacances. Darrerament estic força desconnectat de la Viquipèdia (hi passo molt escadusserament) però estic al corrent de les novetats més importants, com ara d'aquesta trobada. Desitjo que us vagi bé i que en tragueu força profit. De debò que si la trobada té continuïtat, procuraré ser a la propera!
  26. --Joanjoc (discussió) 16:24, 26 jul 2007 (CEST) Estem d'obres a casa i tot el matí hi tindré els paletes... :-(
  27. --Manlleus 16:37, 26 jul 2007 (CEST) Crec que no podré venir però espero que poseu la crònica de la trobada, potser en la propera hi sigui presencialment (en directe). Que us vagi bé els que hi aneu i els que no, doncs també!
  28. --Qualsevolnit 17:00, 26 jul 2007 (CEST) Jo no vindré: em sap greu.
  29. --Aidan 17:05, 26 jul 2007 (CEST) Ho sento molt. Ja tinc plans per al dissabte.
  30. --KRLS , 17:33, 26 jul 2007 (CEST) Més impossible me'n vaig de vacances. Passiu bé!
  31. --Enric 17:37, 26 jul 2007 (CEST) Bona tarda! Com ja he comentat a la pàgina de la Viquitrobada, demà al matí m'és impossible d'assistir-hi. Només estic lliure a partir de les cinc de la tarda, però no crec que a aquella hora encara corregueu pel Cibernàrium. Em sap greu, però no hi puc fer res. Ja explicareu de què heu xerrat, oi? fa l'ullet Gràcies, de tota manera, pel teu interès.
  32. ----Wk 18:26, 26 jul 2007 (CEST) Ei! Jo no puc baixar a BCN el 28 de juliol que naltros estem de festa al poble, però m'agradaria saber com ha anat i quan serà la següent viquitrobada. Gràcies i ànims als capdavanters; sé, per experiència, que és difícil estar al capdavant de projectes amb tanta gent però si puc ajudar en algo m'ho dieu!
  33. --Dorieo21 20:07 26 jul 2007 (CEST) Moltes gràcies, però m'ès impossible assistir. Viu a València i no està molt prop. Salutacions i que ho gaudiu.
  34. No puc pas venir el dissabte, a més, segurament empalmaré amb unes viquivacances. --SMP​·d​·+ 20:35, 26 jul 2007 (CEST)
  35. --Jjvaca 21:41, 26 jul 2007 (CEST) Treballo, però estaré pendent per a properes edicions. He d'invitar a Vriullop a birres per copiar-li tants textes  :)
  36. --ArinArin (parla'm) 21:49, 26 jul 2007 (CEST) estaré currant, però moltes gràcies per convidar-m'hi!
  37. --MarisaLR 23:05, 26 jul 2007 (CEST) Hola !! Gràcies per la vostra invitació, m'hagués agradat anar, però per raons familiars m'és impossible assistir, espero que aviat es faci altra trobada i allí em tindreu Salutacions!!
  38. --Edustus 23:50, 26 jul 2007 (CEST) Sabent-me molt de greu no hi podré assistir ja que, com havia apuntat, no rondaré per Barcelona, fet que coincidirà amb unes "viquivacances". Procuraré anar a la "reunió grossa" amb Crg. Quina col·lecció d'excuses!jejeje Fins aviat.
  39. --Gabino 12:20, 27 jul 2007 (CEST) També me sap greu no poder assistir-hi, ja que em trobo a Menorca. Però gràcies igualment!
  40. --Margacst 12:40, 27 jul 2007 (CEST) Jo no hi puc anar, em sap greu.
  41. --JoanCa 14:36, 27 jul 2007 (CEST) També em sap greu, per raons familiars no puc. Gràcies per la vostra invitació i Endavant.
  42. --Gus.dan 18:14, 27 jul 2007 (CEST) Em sap greu però tinc previst arribar a Barcelona el proper 2 d'agost, i venint de l'Alguer és dificil fer canvis de plans, esperem que la propera sigui possible.
  43. --Ibèric 18:58, 27 jul 2007 (CEST) Em sap greu, però no podré venir. Ja m'ho explicareu.
  44. --Baggio (missatges) 20:16, 27 jul 2007 (CEST) Tot i que no acostumo a treballar els caps de setmana aquest cap de setmana toca, l'inventari de material. Lamento no haver pogut participar gaire en el projecte de la trobada i espero que a la propera pugui anar-hi. Felicitats a tots els que han dut a terme aquesta trobada.
  45. --Puigalder 21:54, 27 jul 2007 (CEST) Em sap greu però no hi podré anar.
  46. --Joanot Martorell 23:37, 27 jul 2007 (CEST) Estaria encantat d'anar a una trobada de viquipedistes i més encara si és la primera vegada. Malauradament, però, esta reunió en concret s'ha tornat massa comprometedora personalment per a mi.
  47. -- → ebrenc · 23:51, 27 jul 2007 (CEST) Dema no podrà ser, al setembre potser sí. ;)
  48. --xiscobernal 10:01, 28 jul 2007 (CEST) Un altre valencianet que tampoc hi podrà anar. Ja ens contareu. Bones charrades!
  49. --Raül 10:42, 28 jul 2007 (CEST) Finalment no puc venir, em sap greu. Bona feina i ja direu com ha anat!
  50. --Tonipares Finalment no puc venir. M'agradarà assistir a trobades futures !
  51. --Xtv (que dius que què?) 15:40, 31 jul 2007 (CEST) Fins l'últim moment no vaig saber si podria venir o no. Em sap greu no haver pogut venir :-( Fins la propera...
  52. --Capsot 17:31, 2 ag 2007 (CEST) Perdoneu que escriga tant tard però vaig fent tantes coses que tinc el cervell que va fent fum de quan en quan. M'hauria encantat participar a la trobada però per raons personals no ho he pogut fer esta volta, la vegada vinent potser! Fins prompte, records...
  53. --Paco 15:36, 4 ag 2007 (CEST) No vaig veure la convocatòria per ser de vacances. M'agradaria participar a properes trobades.

Viquipedistes que excusen la seva assistència i que, encara que estan interessats en properes Viquitrobades, difícilment hi podràn ser[modifica]

  1. ----Cel·lí 10:21, 28 jul 2007 (CEST) Em feu dentetes. No hi seré, però. La meva excusa és la millor de totes: Visc a l'altre banda del món, a Mèxic. Bon vent i veles inflades, companys. (què vol dir, la participació virtual? Com es fa?)
  2. --Aljullu (+) 20:27, 30 jul 2007 (CEST) No crec assistir a cap Viquitrobada, aquesta segur que no, potser per les pròximes m'ho tornaré a plantejar, però igualmentn no ho crec ;-)

Participants[modifica]

Gent disposada a anar a aquest primer encontre per organitzar el Comitè Organitzador (ja sigui de forma presencial o virtual, indicar en tot cas la modalitat):

  • Hugoaes 13:07, 19 jul 2007 (CEST), de forma presencial.
  • SMP​·d​·+ ja veurem com. De fet no crec necessari especificar-ho.
  • --Jordicollcosta (discussió) 13:27, 19 jul 2007 (CEST), no sé com.
  • --barcelona 15:26, 19 jul 2007 (CEST) virtual segur, la resta no ho sé
  • Virtual, segurament.--Iradigalesc (discussions) 21:42, 19 jul 2007 (CEST)
  • --Panotxa 21:55, 19 jul 2007 (CEST) en viu i en directe
  • Pau Cabot · Discussió 07:50, 20 jul 2007 (CEST)
  • --Galazan 10:49, 20 jul 2007 (CEST)
  • --Lohen11 09:56, 21 jul 2007 (CEST)
  • --amador 18:39, 22 jul 2007 (CEST) m'és igual el dia.
  • -- Leptictidium - Epistula Eoceni 21:28, 22 jul 2007 (CEST) qualsevol dia menys divendres
  • Jordi Roqué 16:34, 25 jul 2007 (CEST)
  • --Manlleus 21:45, 25 jul 2007 (CEST)Doncs si hi sóc, serà virtualment. Si al final no hi sóc espero que en feu per aquí el resum del resum.
  • --Kippelboy 01:34, 27 jul 2007 (CEST) Intentaré anar fisicament
  • --Eutopio 19:15, 27 jul 2007 (CEST)
  • --Kekodactylus 19:20, 27 jul 2007 (CEST) Es possible que m'hi passi, tot i que no estic del tot segur si hi podré anar.PD, no creieu que ho heu formalitzat/professionalitzar un pèl massa?

Resum discussió[modifica]

Dubtes[modifica]

  • L'objectiu és trobar-nos nosaltres i parlar d'assumptes interns o fer conèixer la Viqui en plan jornades,que és el que sembla? Què és això del chapter? Em sembla que de moment desvirtuaria una mica tot: no pot ser que a les eleccions no participi ningú, que no tinguem gaire lligam amb meta i que ara vulguem ser un capítol. --barcelona 15:33, 19 jul 2007 (CEST)
Bé, jo estic bastant d'acord amb la reflexió inicial que comenta l'usuari barcelona. Penso que hi ha coses que poder s'estan fent un xic ràpid. Em dona la sensació de que la quedada aquesta és vol fer massa formal i gairebé com si fos una reunió de feina; sincerament penso que estaria millor re-enfocar la cita com em sembla que era la ideïa inicial, una quedada de companys viquipedistes més informal. De ben segur que desprès de trencar el gel inicial sorgirien espontàniament temes interessants sobre la nostra viquipèdia i debats que podrien ser profitosos, però anar amb guions semi-complexes i/o quedar per parlar de futures quedades crec que ara mateix no és la millor manera de celebrar la primera trobada viquipedista, tot i que moltes coses de les que s'estan dient les trobo molt interessant i tant de bo que es puguin dur a terme en un futur no gaire llunyà, però crec que tot te el seu tempo.
Aquesta és la meva opinió tot i que com ja he comentat la meva presència a la quedada no dependrà en cap cas de com acabi enfocant-se sinó de la meva disponibilitat. Salut!! --Baggio (missatges) 23:14, 19 jul 2007 (CEST)
Estic d'acord amb Baggio i Barcelona. De fet, eixa era la idea que comentavem alguns usuaris al canal de xat abans de que ho proposar a la taverna, de fer una trobada informal, en pla de contacte preliminar, intercanviar experiències i xerrar de quines coses ens agraden, no ens agraden, i quines coses ens agradarien que es puguera fer. Per descomptat que això de l'associació seria un tema a tractar, però no està enfocat per a això tan sols. --Joanot Martorell 01:40, 20 jul 2007 (CEST)
Home, el fet que no ens involucrem gaire a meta no vol dir que després no es puguem demanar ajut quan el necessitem. És la fundació la que està feta per a ajudar als projectes (i no viceversa). --SMP​·d​·+ 10:02, 26 jul 2007 (CEST)
A mi la idea del capítol em sembla bé, sempre que hi hagi un mínim de gent interessada en tirar-ho endavant i el funcionament sigui suficientment transparent i obert a tothom. Per cert, dels que estan funcionant (p.e.UK) no és que tinguin precisament una partipació massiva. --Eutopio 19:25, 27 jul 2007 (CEST)

Preocupacions[modifica]

  • Indiqueu el que considereu oportú


Suggeriments[modifica]

  • Per cert, que jo visc a Alacant, i hi vaig en cotxe. Si algú no té cotxe i vol que l'arreplegue a mig camí, que m'envie un missatge a la meua pàgina de discussió. --Joanot Martorell 01:44, 20 jul 2007 (CEST)
    Vindràs a la d'urgència? --SMP​·d​·+ 13:25, 20 jul 2007 (CEST)
    Parlava de la d'urgència, clar. --Joanot Martorell 20:53, 20 jul 2007 (CEST)
  • Animaria als viquipedistes d'altres localitats (Mallorca, Alacant, etc) de fer una petita trobada (encara que siguin dos o cinquanta). Crec que els comentaris que poden sortir en directe poden ser molt interessants, paral·lelament/independentment del que sorti de la trobada previa de Barcelona, i enriquirien molt la discussió! --Eutopio 19:37, 27 jul 2007 (CEST)

Apostes[modifica]

Organitzar com a mínim cada any una Viquitrobada i una d'aquestes podria coincidir amb el lloc on s'organitzi la Capital de la Cultura Catalana, així la trobada del any 2008 es faria a Perpinyà.

No té sentit. S'hauria de celebrar sempre en algun lloc entre Barcelona i Castelló, que es troben al centre dels Països Catalans i així ningú se n'ha d'anar a la quinta forca per assistir. -- Leptictidium - Epistula Eoceni 15:25, 19 jul 2007 (CEST)
per mi genial perquè visc a Barcelona però trobo que no és just pels que viuen "a la quinta forca" --barcelona 15:34, 19 jul 2007 (CEST)
Jo crec que anar cada any a la Capital en qüestió és una bona idea sempre i quant aquesta Capital vagi rotant per tot el territori i no només per Catalunya (el fet que l'any 2008 es faci a Perpinyà és una bona notícia). Si ho fem així i la trobada té èxit, i ens constituïm com a associació, tenim molts números de poder demanar subvencions pels desplaçaments. Si ho fem així, la trobada prendrà caràcter institucional, si per contra sempre la fem entre Bcn i Castelló, ho posem difícil als de les Illes i sempre serà una trobada de costellada. Crec que el marc de la Capital, ens pot afavorir pel que fa a publicitat, repercussió, etc... Les ciutats que ho organitzin, segur que els interessarà que hi anem, i faran el possible per cedir-nos un local per reunir-nos, etc...--Xtv (que dius que què?) 15:38, 19 jul 2007 (CEST)
No crec que les Viquitrobades hagen d'estar vinclades específicament a la Capital de Cultura Catalana de torn. Una cosa és que hi anem, però jo soc partidari que cada viquitrobada es faça rotant a un dels tres territoris principals, entre Catalunya, València i Balears. També crec que podem establir com a data de Viquitrobada una data lògica fixa del tipus: cada últim dissabte de setembre, cada primer cap de setmana de setembre, etc etc. Una data simbòlica seria fer-lo al cap de setmana de la data de l'anniversari de la Viquipèdia. --Joanot Martorell 15:57, 19 jul 2007 (CEST)
No, barcelona. Com que estaríem al centre dels Països Catalans, si ho fem a Tarragona, un valencià hauria de fer 300 km per venir, i un perpinyanenc n'hauria de fer 300. Seria just. En canvi, si el fem a Perpinyà, el pobre valencià n'haurà de fer 600 ell solet! -- Leptictidium - Epistula Eoceni 21:35, 19 jul 2007 (CEST)
De totes maneres és indubtable que hem d'anar rotant. La condició mínima és que hi arribi el tren (a excepció de les Balears, lògicament)--Galazan 23:42, 20 jul 2007 (CEST)
Jo crec que això del lloc distàncies depèn d'on siga la gent que hi assistisca, això del centre és molt relatiu, perquè potser que no hi vaja ningú que siga de Perpinyà ni de Girona, que siga poca gent de Barcelona, molta gent de Balears, alguna de València i Alacant, i el centre podria ser perfectament València. Això crec que és millor decidir cada vegada quin lloc. --Joanot Martorell 01:35, 20 jul 2007 (CEST)
La tria d'un centre als Països Catalans implica, contràriament al que deia algú que implicava que un valencià hauria de fer menys quilòmetres..., que seran sempre els mateixos que hauran d'arrossegar-se d'un indret a l'altre. Trobe més interessant que la capitalitat vaja desplaçant-se per a no menystindre cap lloc de la geografia dels Països Catalans, permetre potser de difondre la presència de la Wiki a localitats on se'n sap poca cosa, reincentivar l'ús i la presència del català a ciutats com Perpinyà o Alacant i així els de Catalunya nord o d'Alacant, per exemple o de la Franja posem per cas, no hauran de fer quilòmetres i es quedaran a ca seua i ens podran intentar d'acollir amb cert goig! A més sempre es poden fer combinacions amb companys del mateix lloc o fins i tot a mitjan camí i passar una bona estona xarrant i viatjant junts Capsot 17:38, 2 ag 2007 (CEST) Fins la vegada vinent.

Resum viquitrobada prèvia[modifica]

Aquí penjo un resum sobre la viquitrobada prèvia, on podeu afegir i comentar el que em deixi. Al final incloc una sèrie de feines on us podeu apuntar de forma voluntària tant si heu vingut com si no

Temes generals tractats[modifica]

  1. Primer hem constatat que la nostra viquipèdia és molt activa, però que potser cal més participació en els projectes comuns, especialment s'ha demanat la participació de tothom en la coontribució de la quinzena, l'avaluació d'articles de qualitat i la presa de decisions, tot i que s'ha subratllat que l'aprenentatge de les "entranyes" viqui és paulatí i va fent-se de mica en mica
  2. Darrerament hem constatat la irrupció d'alguns anònims molt agressius (i que critiquen molt però non editen els articles) i baixes d'alguns usuaris que han entrar en guerres d'edicions. Han sorgit dubtes sobre si calia bloquejar més activament, el tipus d'articles on es donen aquestes guerres (de tipus polític i lingüístic)... Últimament el vandalisme, però, s'ha reduït, potser per l'arribada de les vacances escolars. Es recomana no entrar en guerres, mediar quan sigui possible, rebaixar tots una mica el to i recordar la política d'etiqueta (que caldria revisar i posar en un lloc més visible per citar-la quan la discussió s'encengui massa)
  3. Hi ha bastant acord sobre la preeminència dels temes catalanoparlants (posar-los en lloc destacat a les categories, per exemple) ja que és la viquipèdia en català, tot i que hi hagi hagut discussions a determinats articles sobre aquest fet
  4. Un usuari es plantejava si era lícit revertir les discussions quan hi hagi termes ofensius, insults, però és un tema molt subjectiu i no s'ha arribat a cap acord
  5. La Marató del Viquiprojecte:Estudiants es rellançarà amb el nou curs escolar, serà una feina que anirà calant de mica en mica entre els professorat (anirem informant oportunament de les novetats). De moment no ha tingut gaire impacte però sí que s'han apuntat alguns viquipedistes joves
  6. La participació en les propostes d'esborrat es veu suficient, si bé tots els noms són els mateixos. S'aposta per mantenir els criteris de rigor actuals però clarificar d'una vegada la política de notabilitat (cal passar a la fase de votació)
  7. Per difondre la viquipèdia, es poden millorar les estadístiques i els rànquings per fer-nos publicitat positiva (posar per exemple la nostre evolució en comparació amb altres llengües, rècords, creixement....)~
  8. S'insta a les administracions a alliberar text i imatges de les seves webs perquè els puguem usar als articles
  9. Cal posar ordre en les polítiques (vegeu més endavant en feines per fer)
  10. S'ha plantejat el tema lingüístic: quin criteri hem de fer servir? Sempre hem d'adoptar la forma de l'IEC? Hi havia un acord majoritari en seguir les formes oficials, però es constata que el propi IEC sovint es contradiu o no té una postura clara sobre determinats temes. Es recomana llavors seguir el sentit comú i si un cas enviar-los un correu per poder citar el criteri "oficial"
  11. De moment es considera que som una viqui petita com per fer un chapter o formar-nos com associació

Sobre la futura trobada[modifica]

No hi havia una opinió unànime sobre com hauria de ser: com una jornada, universitat d'estiu o campus party? o una cosa més informal i interna? les dues coses? Hi havia consens, però, sobre la necessitat de seguir-se trobant i decidir un ordre del dia per a aquell dia. S'ha fet una pluja d'idees que resumeixo en forma d'interrogants per anar decidint i consensuant entre tots

  1. demanar subvencions per desplaçaments? cessió d'espais públics?
  2. perill d'intromissió dels possibles "patrocinadors"?
  3. decidir primer objectius per buscar les necessitats del lloc i el temps?
  4. oferir xerrades i tallers per a novells, fer difusió del projecte?
  5. dedicar part del dia a treballar sobre temes específics per millorar la Viquipèdia?
  6. vindria molta gent? (vegeu comentaris a la discussió)

Sí que sembla que s'ha arribat a acord sobre aquests punts:

  1. una trobada ajuda a parlar de temes interns i a conèixer els altres viquipedistes, cal fer trobades regulars (un cop l'any) en llocs variables per mirar que vingui el màxim nombre possible. Això no exclou grups de treball per tractar temes específics
  2. hi ha tres temes sobre els quals una majoria de viquipedistes vol ser formada: els bots (VP:B), les plantilles i tots els temes relacionats amb la política d'imatges
  3. s'anima a tothom a usar el xat per anar fer lligams i repartir feina
  4. cal aprofitar la trobada i la preparació per clarificar polítiques, sobretot pel que fa a categorització, títols d'articles...
  5. de moment la trobada serà interna i de mig abast, però amb objectius concrets i un "comitè organitzador"

Feines pendents[modifica]

Aquí hi ha una sèrie de feines pendents, cal voluntaris per dur-les a terme. Apunteu-vos-hi.

  • Ordenar i posar assequibles les diferents guies, ajudes i pàgines de polítiques, incloent les pàgines de discussió on s'hagin arribat a acords sobre temes recurrents (com les del País Valencià, el nom de la viquipèdia...). Cal que totes estiguin al dia i ordenades perquè serveixin de guia als novells i les puguem citar en les discussions.
  1. --Iradigalesc (discussions) 21:18, 28 jul 2007 (CEST)
  2. --V.Riullop (parlem-ne) 17:10, 29 jul 2007 (CEST) Sobre els temes recurrents és recomanable, després d'una discussió, fer un resum dels arguments i conclusions i fer-lo accessible (o en subpàgines) des de Viquipèdia:PMF, VP:AP o Viquipèdia:Temes controvertits
Viquipèdia:PMF està desfassada del tot. Per ajudar a actualitzar-la poden servir algunes respostes i converses de la taverna, adaptant-les una mica.--Pere prlpz 00:06, 30 jul 2007 (CEST)
  • Posar al dia les estadístiques, comparacions amb altres viquis etc per fer-nes més ressó a la viquipèdia (i de pas que serveixi de promoció positiva cap a l'exterior)
  1. --Iradigalesc (discussions) 21:18, 28 jul 2007 (CEST)
  1. Toniher 20:07, 28 jul 2007 (CEST) Has fet bé de precisar d'altres. Menys popular, però també hi ha les gal·leries del Google Picasa.
  2. --V.Riullop (parlem-ne) 20:40, 28 jul 2007 (CEST) De fet ja ho estic fent mirant de substituir les imatges no lliures.
  3. --amador 00:06, 29 jul 2007 (CEST)
  4. --Lohen11 18:17, 29 jul 2007 (CEST) Quan torni a tenir banda ample.
  5. --Meldor 18:48, 30 jul 2007 (CEST) Anar fent...
  • Formar part del comitè organitzador de la trobada següent, que es dedicarà a polir els objectius com a primer pas abans de decidir lloc i dia
  1. --Jordicollcosta (discussió) 01:30, 29 jul 2007 (CEST)
  2. Pau Cabot · Discussió 18:05, 29 jul 2007 (CEST)
  3. --Lohen11 18:17, 29 jul 2007 (CEST)
  4. --Hugoaes 18:56, 29 jul 2007 (CEST)
  5. --Eutopio 20:26, 29 jul 2007 (CEST)
  6. --barcelona 22:58, 29 jul 2007 (CEST) si veig que es necessita
  7. --Panotxa 14:47, 31 jul 2007 (CEST)
  8. --Jordi Roqué 15:40, 31 jul 2007 (CEST)
  9. --Marc 04:47, 6 set 2007 (CEST) a mi no m'importaria ser-ho
  • Organitzar tallers en aquesta trobada (o tutorials per a penjar a la viquipèdia) clars sobre els temes de més interès
  1. Pau Cabot · Discussió 18:19, 29 jul 2007 (CEST)
  2. --Hugoaes 18:56, 29 jul 2007 (CEST)
  • Trobar un article-trampa a la Viquipèdia. Conté informació falsa i no s'ha detectat des de fa temps. Pistes: té a veure amb les poblacions, una de les seves categories és comarca, surt esmentada una biografia falsa. Qui el trobi, ha de penjar aquí el nom de l'article i el seu nom!

Enllaços externs[modifica]

  • Repercussió als mitjans:
    • VilaWeb: Els viquipedistes es reuneixen per primera vegada [3]