Amar (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaAmar
Fitxa
DireccióEsteban Crespo Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióStefan Schmitz Modifica el valor a Wikidata
GuióEsteban Crespo Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAdolfo Núñez Pérez Modifica el valor a Wikidata
FotografiaÁngel Amorós Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeVanessa Marimbert
ProductoraNetflix i Televisió Espanyola Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena2017 Modifica el valor a Wikidata
Durada105 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema romàntic Modifica el valor a Wikidata

Lloc webavalon.me… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt5479616 Filmaffinity: 147555 Allocine: 246611 Letterboxd: amar-2017 TMDB.org: 441614 Modifica el valor a Wikidata

Amar, estilitzada com a «AMAR», és una pel·lícula espanyola de gènere dramàtic i romàntic dirigida per Esteban Crespo i estrenada en el XX Festival de Màlaga al març de 2017 i als cinemes espanyols el 21 d'abril de 2017. Amar és el primer llargmetratge dirigit per Crespo, qui prèviament va dirigir reeixits curtmetratges, inclòs Aquel no era yo, que va ser nominat a l'Oscar al millor curtmetratge en 2013.

És protagonitzada per María Pedraza i Pol Monen, amb la participació de Natalia Tena, Gustavo Salmerón, Nacho Fresneda i Greta Fernández.[1] Pol Monen va ser nominat com a Millor actor revelació pel seu paper de Carlos en la 32a edició dels Premis Goya[2] i a les Medalles del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics.[3]

Sinopsi[modifica]

En una entrevista, Crespo va explicar que Amar és «una pel·lícula de sentiments exaltats en la qual centrem la mirada de l'espectador en els dos personatges protagonistes (Carlos i Laura), reflectint un món de contradiccions tan pròpies de la joventut».[4]

Crespo va contar que la seva intenció era «fer una pel·lícula sobre el primer amor. Aquest amor boig, captivador, salvatgement imperfecte, que té la seva part descontrolada que no saps manejar, i al qual et lliures absolutament i que no es repeteix. El meu objectiu era que l'espectador recordi aquestes sensacions que ha tingut. És una pel·lícula sobre el passo a la maduresa i també generacional, parla sobre com tens sempre que enfrontar-te als teus pares per a poder créixer».[5]

Repartiment[modifica]

Amb la col·laboració especial de

Producció, estrena i distribució[modifica]

El llargmetratge està basat en dos curtmetratges prèviament dirigits per Crespo: Siempre quise trabajar en una fábrica y Amar. Crespo havia escrit el guió en el 2002, amb el qual van sorgir els curtmetratges, però el va reescriure en el 2016. El guió va venir de gust a la productora Avalon P.C., a la qual s'unirien Amar AIE, FILMEU, TVE i la companyia de vídeo a la carta Netflix per la producció del llargmetratge.

Es va estrenar al Festival de Màlaga el 18 de març de 2017 i als cinemes espanyols el 21 d'abril.

Amar forma part del catàleg internacional de Netflix.[1][4] Amazing D.C. i The Klockworx distribueixen la pel·lícula al Japó, en DVD.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Gonza Gallego. «‘AMAR’, la nueva apuesta española de Netflix». [Consulta: 17 setembre 2017].
  2. «Películas » Premios Goya 2019» (en castellà). [Consulta: 15 novembre 2018].
  3. «[News 73º Edición de la Gala de las Medallas CEC - Moobys]» (en castellà). , 28-01-2018 [Consulta: 15 novembre 2018].
  4. 4,0 4,1 «Netflix: Comienza el rodaje de 'Amar', la película española para la plataforma de streaming». [Consulta: 17 setembre 2017].
  5. María Aller. «ESTEBAN CRESPO: "'AMAR' ES UNA PELÍCULA SOBRE EL PASO A LA MADUREZ"», 19-03-2017. [Consulta: 17 setembre 2017].