Vés al contingut

Arracada d'Aldover

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Arracada d'Aldover (olivera))

Arracada d'Aldover és una varietat d'olivera de la qual només n'hi ha un únic exemplar citat a Aldover, Baix Ebre.[1] Tot i així, gràcies a la sol·licitud de l'IRTA, tant la Generalitat de Catalunya[2] com el govern d'Espanya la reconeixen oficialment com a varietat d'interès agrari i es pot, per tant, començar a reproduir, comercialitzar i importar.[3]

Característiques agronòmiques[modifica]

Varietat androesteril usada només per a la producció d'oli[4] amb una elevadíssima producció de fruit en comparació amb altres varietats d'oliveres presents a la seva zona, la província de Tarragona.[5]

Referències[modifica]

  1. «Les varietats catalanes d'olivera». Quaderns Agraris. [Consulta: 28 agost 2021].
  2. «VARIETATS INSCRITES AL CATÀLEG DE VARIETATS LOCALS D’INTERÈS AGRARI DE CATALUNYA». Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 agost 2021].
  3. «Listado español de variedades con descripción oficialmente reconocidas» (en castellà). Gobierno de España, 12-05-2020. [Consulta: 28 agost 2021].
  4. «Arracada d'Aldover» (en castellà). Viveros Sophie. [Consulta: 28 agost 2021].
  5. «Comportamiento agronómico de catorce variedades de olivo en el sur de Cataluña» (en castellà). Fruticultura (Especial olivicultura), març 2013. [Consulta: 28 agost 2021].