CSS Diseny Flex Box

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

El disseny de quadres flexibles de CSS, conegut comunament com a Flexbox, és un model de disseny web CSS3. Es troba en l'etapa de recomanació de candidats del W3C (CR). El disseny de flexibilitat permet que els elements responsius dins d'un contenidor estiguin disposats automàticament segons la mida de la pantalla (o el dispositiu)

Conceptes[modifica]

La majoria de les pàgines web estan escrites en una combinació d'HTML (Llenguatge de marques d'hipertext) i CSS (fulls d'estil en cascada). En resum, HTML especifica el contingut i l'estructura lògica de la pàgina, mentre que el CSS especifica com es veu: els seus colors, fonts, format, disseny i estil.

El disseny de quadres flexibles de CSS és una forma particular d'especificar el disseny de les pàgines HTML.

Una de les característiques més definides del disseny de la flexió és la seva capacitat de conformar, en funció del seu entorn de visió. Els quadres Flex poden ajustar-se a la mida, ja sigui disminuint, per evitar un espai monopolitzant innecessàriament o augmentant-se per deixar espai perquè els continguts estiguin limitats dins dels seus límits. A més, el disseny de la flexió és menys restrictiu pel que fa al flux de contingut que aquells, per exemple, dels tipus de bloc i de visualització en línia, que generalment són unidireccionals. De fet, no només es pot especificar flux direccional de flux, a nivell d'estil, com a la dreta, cap a l'esquerra, cap amunt o cap avall; Els articles individuals d'un contenidor flexible també es poden reordenar i reorganitzar automàticament per adaptar-los a l'espai de disposició disponible.