Campionat de Galícia de futbol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infobox sports competitionCampionat de Galícia de futbol
Tipuscompetició esportiva Modifica el valor a Wikidata
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
Localització  i  Dates
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

Trofeu entre 1905 i 1911.

El Campionat de Galícia de futbol fou la màxima competició futbolística disputada a Galícia en els primers anys del futbol al territori.

Història[modifica]

La Federació Gallega de Futbol va ser fundada l'any 1909, i començà a organitzar el Campionat de Galícia des de la temporada 1913-14. Amb anterioritat ja s'havien organitzat set campionats no oficials. El campionat servia com a classificació per la Copa d'Espanya.[1][2]

Historial[modifica]

Campionats no oficials[modifica]

Campionats oficials[modifica]

Palmarès[modifica]

(inclou els campionats no oficials)

Notes[modifica]

  1. La temporada 1915-16, el campionat no es disputà per conflictes entre els clubs. El Fortuna de Vigo s'autoproclamà campió però d'altres clubs organitzaren una competició anomenada Campeonato de Honor, on el Vigo Sporting derrotà el Deportivo Auténtico FC de La Corunya.
  2. La temporada 1934-35, els equips gallecs i asturians acordaren disputar Campeonato Astur-Gallego, però problemes polítics a Astúries impediren que se celebrés. Finalment jugaren la fase gallega del campionat els equips gallecs que fou guanyat pel Celta de Vigo. El campionat de Galícia fou disputat per equips de segona categoria.
  3. La temporada 1935-36 es disputà el campionat Astur-Gallego guanyat per l'Oviedo FC. El campionat de Galícia fou disputat per equips de segona categoria.

Referències[modifica]

  1. «Campeonatos Regionales de Galicia». AREFE Regional. Arxivat de l'original el 2013-06-10. [Consulta: 1r desembre 2014].
  2. «Spain - List of Champions of Galicia». RSSSF. [Consulta: 1r desembre 2014].