Can Santjoan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Can Santjoan (Esparreguera))
Aquest article tracta sobre l'habitatge a Esparreguera. Si cerqueu el nucli de població al municipi de Montcada i Reixac, vegeu «Can Sant Joan».
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Santjoan
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegles XVIII i XX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsparreguera (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí ral d'Esparreguera a Collbató. Esparreguera (Baix Llobregat)
Map
 41° 33′ N, 1° 52′ E / 41.55°N,1.86°E / 41.55; 1.86
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC18498 Modifica el valor a Wikidata

Can Santjoan, també anomenat Mas Bertran, Mas Teulat o Mas Vacarisses, és una casa al terme d'Esparreguera inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És una antiga casa d'estiueig orientada cap al sol naixent estructurada en planta baixa i pis coberta amb teula àrab. La façana principal està disposada amb galeries d'arcs rebaixats als dos pisos; els de la planta baixa són més oberts i el que porta a l'entrada principal presenta decoració amb ceràmica verda. Al primer pis hi ha una barana balustrada de pedra. El conjunt es remata per una sèrie d'arcs cecs fets de maó vist i una cornisa motllurada. Pel que fa al seu interior, cada pis està disposat entorn una sala central, de la que surten quatre habitacions. El conjunt està tancat per un barri on hi figura la data de 1903 a la part exterior de la llinda de la porta. Aquesta data correspon a una restauració.[1] En un document del segle xviii, s'esmenta que la casa Santjoan era de noble llinatge.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Santjoan
  1. 1,0 1,1 «Can Santjoan». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 21 agost 2014].