Conjunt de cases del carrer Vilabertran (Figueres)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Carrer Vilabertran)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Carrer Vilabertran
Imatge
Dades
TipusCarrer Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme, obra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Vilabertran, 8, 9, 23. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.97°E / 42.27; 2.97
IPA
IdentificadorIPAC: 39438

El Carrer Vilabertran és un carrer del municipi de Figueres (Alt Empordà) que té un grup de cases que en el seu conjunt formen part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, es tracta dels edificis situats als números 8, 9 i 23.

Descripció[modifica]

El conjunt conforma un edifici entre mitgeres situat a l'eixample de Figueres. És una casa de planta quadrada, amb planta baixa i un pis, i amb la coberta terrassada. A la planta baixa trobem dues obertures amb una motllura que imita un guardapols, però a on realment trobem elements interessants és al primer pis, amb una balconada correguda amb barana amb balustres a davant de les dues finestres dels costats, però amb barana de ferro forjat decorada amb motius geomètrics i lleugerament circular davant de la finestra central. Les tres finestres estan decorades amb un frontó a sobre, i damunt d'aquestes hi ha un fris esgrafiat que ocupa l'amplada de la casa decorat amb motius vegetals. La testera de l'edifici està decorada amb un frontó al centre amb la data inscrita 1933 i un merlet a cada costat amb decoració ceràmica.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Conjunt de cases del carrer Vilabertran
  1. «Carrer Vilabertran». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].