Discussió:Leptó tau

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Tau)

Crec que s'ha de moure a Tauó joanjoc 15:10 9 ago, 2004 (UTC)


En la majoria de idiomes es parla de tau, o tau neutrinos, no he trobat al google cap plana en català que diga tauó80.58.40.170 21:43 9 ago, 2004 (UTC)
Tot i que la paraula més estesa segurament és tau, al gran diccionari de la llengua catalana (http://www.grec.net/home/cel/dicc.htm) vé com a tauó. Que es fa en aquests casos ? joanjoc 14:24 10 ago, 2004 (UTC)
Sovint esperar que vingui algú que hi entengui més. Si et serveix, la Salvat també fa servir el terme tauó. De fet sembla paral·lel a muó, una lletra grega + ó, per tant semblaria lògic. Llull 18:38 10 ago, 2004 (UTC)


De tota aquesta discussió el que em preocupa més no és això de tauó, que també em preocupa, és que les categories estàn posades com a tau neutrí, tau fermiò, com si fos un epítet, quan hauria de ser un adjectiu normal, això és un anglicisme, encara ho estan traduint?
post escrptumDisculpau, veig que ho han arregalt a això del epítet. Això de Tau pareix més correcte que tauó, però és igual, estam a la línia que separa el coneixement de la boira de la ignorancia. A la Wiki a vegades feim ciència. Si posam tauó pot ser així quedarà en català per sempre més.

Plàcid Pérez Bru 21:04 10 ago, 2004 (UTC)

Lletra Tau[modifica]

Moltes pàgines que enllacen aquí provenen de la lletra grega. Potser hauríem de fer una desambiguació.--Xtv (que dius que què?) 06:03, 27 febr 2007 (CET)

Tauó[modifica]

Estaria bé que la pàgina es digués tauó. És molt més pràctic alhora de parlar de l'antipartícula i la supercompanya, i va en la línia dels altres articles.