Auñamendi Eusko Entziklopedia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Enciclopedia Auñamendi)
Per a altres significats, vegeu «Auñamendi (desambiguació)».
Infotaula de llibreAuñamendi Eusko Entziklopedia
Tipusobra de referència Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacastellà, basc i múltiples llengües Modifica el valor a Wikidata
PublicacióEspanya
Dades i xifres
TemaPaís Basc Modifica el valor a Wikidata
Gènereenciclopèdia Modifica el valor a Wikidata
Altres
Lloc webeuskomedia.org… Modifica el valor a Wikidata

Auñamendi Eusko Entziklopedia (AEE) és una enciclopèdia en línia amb l'objectiu és ser un pont entre la tradició, els esdeveniments actuals i el futur del país Basc.[1] També es coneix amb el nom de d'Enciclopedia Auñamendi-Fondo Bernardo Estornés Lasa. L'enciclopèdia té per objecte actualitzar, traduir al basc els articles i complementar el contingut de l'Enciclopedia Auñamendi de Bernardo Estornés Lasa.

Presentació[modifica]

L'enciclopèdia inclou actualment més de 150.000 articles sobre la cultura basca i una col·lecció de 350.000 documents de la Societat d'Estudis Bascos (Eusko Ikaskuntza).

La Societat d'Estudis Bascos va posar a Internet el 2001 l'Enciclopèdia Auñamendi, i el 2007 va començar a treballar sobre l'Auñamendi Eusko Entziklopedia. Des del 10 de març del 2010 es pot accedir a l'enciclopèdia de manera gratuïta a través d'internet, gràcies a la fundació Euskomedia. El projecte té el seu punt de partida en l´Enciclopedia General Ilustrada del País Vasco, fundada pels germans Mariano i Bernardo Estornés Lasa.

Actualment té prop de 300 empleats, socis o col·laboradors renovant i completant el contingut. Auñamendi Eusko Entziklopedia és una iniciativa finançada per la Bilbao Bizkaia Kutxa, Kutxa, Caja Vital i el Govern basc.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]