Mesurament: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «mesurament procés per obtenir experimentalment un o més valors que es poden atribuir de forma raonable a una magnitud NOTA 1: El mesurament no s'aplica a l...».
(Cap diferència)

Revisió del 01:28, 6 nov 2012

mesurament

procés per obtenir experimentalment un o més valors que es poden atribuir de forma raonable a una magnitud NOTA 1: El mesurament no s'aplica a les propietats qualitatives. NOTA 2: Un mesurament implica la comparació de magnituds i el comptatge d'entitats. NOTA 3: Una mesura suposa una descripció de la magnitud compatible amb la utilització prevista d'un resultat de mesura, un procediment de mesura i un sistema de mesura calibrat segons el procediment de mesura especificat, incloent les condicions de mesura.

Bibliografia

  • Comissió Electrotècnica Internacional, Cooperació Internacional per a l'Acreditació de Laboratoris, Federació Internacional de Química Clínica, Oficina Internacional de Pesos i Mesures, Organització Internacional de Metrologia Legal, Organització Internacional de Normalització, Unió Internacional de Física Pura i Aplicada, Unió Internacional de Química Pura i Aplicada. Vocabulari internacional de metrologia. Conceptes fonamentals i generals i termes associats. (VIM). 3a edició. 2008. (http://www.acclc.cat/continguts/ivv114.pdf)