Ienisseisk: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Canviant reflist per referències
m r2.7.2) (Robot: Canviant fa:ینیسیسک a fa:ینی‌سئیسک
Línia 29: Línia 29:
[[eo:Jenisejsk]]
[[eo:Jenisejsk]]
[[es:Yeniseisk]]
[[es:Yeniseisk]]
[[fa:ینیسیسک]]
[[fa:ینی‌سئیسک]]
[[fi:Jeniseisk]]
[[fi:Jeniseisk]]
[[fr:Ienisseïsk]]
[[fr:Ienisseïsk]]

Revisió del 19:16, 5 març 2013

Carrer Dudareva a Ienisseisk
Escut de Ienisseisk
Ieniseisk era un nus de comunicacions important en les rutes fluvials siberianes

Ienisseisk (en rus Енисейск) és una ciutat de Sibèria a Rússia al territori de Krasnoiarsk, es troba a la riba del riu Ienisei. L'any 2010 tenia 18.769 habitants.

Història

Església de la Transfiguració (construïda a la dècada de 1750)

Ienisseisk es va fundar l'any 1619 com a ciutat fortificada. Va jugar un paper important en la colonització russa de la Sibèria oriental durant els segles XVII i XVIII. Va esdevenir menys important quan el traçat del ferrocarril transiberià va anar més cap el sud. El seu centee urbà antic ha estat proposat com a Patrimoni de la Humanitat per les autoritats russes.

Clima

Ienisseisk té un clima continental, la temperatura mitjana anual és de -1,7 ºC, la del mes de gener és de -21,6 i la de juliol de 18,5 º C. L'hivern (amb temperatures mitjanes per sota dels 0ºC9 dura d'octubre a abril. Les precipitacions mitjanes anuals són de 337,4 litres sent el màxim a l'estiu (agost 70,8 litres) i el mínim a l'hivern (març 17,2 litres).

Administració

Ienisseisk és el centre administratiu del districte de Ienisseisk, encara que administrativament no en forma part i està incorporat al territori de la ciutat de Ienisseisk i aquest incorporat a l'okrug urbà de Ienisseisk.

Compta amb un aeroport.

Referències

Notes