Vés al contingut

Fèanor: diferència entre les revisions

33 bytes afegits ,  fa 15 anys
=== El Retorn dels Ñoldor ===
 
Els Valar i Eldar ja havien vistla magnitud de la traició de [[Mélkor]]. Fèanor, alen conèixer la mort del seu pare i el robatori dels seus estimats Silmarils, va enfurisma-se i va rebatejar a Melkor com a Morgoth, o "l'Enemic Fosc". Ara Fèanor era el nou rei dels ñoldor, i va fer el discurs més apassionat mai fer a Arda, en el quequè va parlar contra el Gran Enemic, però també va acusar els valar per la seva inoperativitat contra ell. Va persuadir la majoria de la seva gent de que, com que els valar els havien abandonat, els ñoldor havien de swguir-lo a la [[Terra Mitjana]], oon s'amagava Morgoth, i combatre'l. Fèanor va fer aleshores el Jurament de Fèanor, que els seus set fills també van fer, en el quequè juraven que lluitarien contra qualsevol (fos elf, home, maia o vala) que els impedís de recuperar els Silmarils.
 
Buscant una manera ràpida d'anar a la Terra Mitjana, van anar a les ribes d'Aman, on els [[teleri]] vivien, i van demanar-los de que els deixessin les seves naus. Els teleri no van voler, i, com a resposta, Fèanor i alguns dels seus més exaltats acompanyants van atacar-los i els van prendre els vaixells. Aquest acte és conegut com la Primera Matança Fratricida.
 
Tot i que no hi havia participat, Finarfin es va arrepentirpenedir d'aquest acte i va tornar enrere a demanar perdòperdó amb els que van voler acompanyar-lo. Els Valar el van perdonar i va quedar-se com a rei dels ñóldor a Valinor.
 
No hi havienhavia prousprou vaixells per a poder creuar el mar tots, ide Fèanormanera ique elsvan seusdividir-se fillsen vandos liderargrups, el primer grupdel qual era liderat per Fèanor i els seus fills. AEn l'arribar a Losgar, a la terra de Lammoth, a l'oest de Beleriand, va decidir de cremar les naus, deixant Fingolfin i els seus seguidors a l'estacada. Accidentalment, però, elAmras, fill de Fèanor Amras, era a dins de les naus i es va cremar viu. La terra era plana en aquells dies, i els ñoldor que quedaven a Aman van veure com cremaven els vaixells. Veient-se perduts, ja que era massa tard per tornar amb els valar, van veure'sforçatss forçats a anar caminant a la Terra Mitjana, tot següintseguint la penosa ruta del Helcaraxë. Van fer-ho sota el lideratge de Fingolfin, i van sofrir moltes baixes durant l'àrdua travessia. Aquest fet va fer augmentar l'animositat envers Fëanor i els seus fills.
 
Assabentat de l'arribada, Mórgoth va reunir el seu exèrcit a la seva fortalesa d'[[Àngband]], i va atacar el campament de Fëanor a Mithrim. Aquesta Batallabatalla es va conèixer com la Batalla sota els Estels, o [[Dagor-nuin-Giliath]], ja que el Sol i la Lluna encara no havien nascut. Els ñoldor van aconseguir aturar l'atac i dispersar els exèrcits, obtenint el que es podia considerar una victòria. Fèanor, encara encegat per la ira, va guiar les seves forces cap a Angband amb els seus fills. Va arribar a envistarenvestir Angband, però els [[Balrog]]s que la defensaven es van abraonar sobre seu. Va lluitar amb gran coratge, però va rebre moltes ferides per part de [[Gothmog]], senyor dels Balrog. Els seus fills van arribar i van fer fugir els Bàlrogs de l'emboscada, però Fëanor era conscient de que les ferides eren mortals. AlEn el moment de la seva mort, la fúria del seu esperit ve reduïrreduir el cos a cendres.
 
Els seus fills encara estaven lligats al Jurament de Fëanor de recuperar els Silmarils, i aquest fet determinaria els esdeveniments a la Terra Mitjana durant la resta de la Primera Edat.
Usuari anònim