World in Flames: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
mCap resum de modificació
m Es desfà la revisió 13024299 de Divadov (Discussió)
Línia 1: Línia 1:
{{Infobox Game
| title = World in Flames
| designer = Harry Rowland
| publisher = [http://en.wikipedia.org/wiki/Australian_Design_Group Australian Design Group]
| players = 2-6
| ages = 16-99
| setup_time = 30-120 minuts
| playing_time = 20-180 hores
}}

'''''World in Flames''''' es un [[joc de taula]] del tipus [[wargame]] dissenyat per Harry Rowland al 1985 i distribuit per la companyia [http://en.wikipedia.org/wiki/Australian_Design_Group Australian Design Group] on es recrea la [[Segona Guerra Mundial]] amb tota la seva amplitud, considerat com un dels millors jocs del [[Segle XX]].<ref>{{cite web
'''''World in Flames''''' es un [[joc de taula]] del tipus [[wargame]] dissenyat per Harry Rowland al 1985 i distribuit per la companyia [http://en.wikipedia.org/wiki/Australian_Design_Group Australian Design Group] on es recrea la [[Segona Guerra Mundial]] amb tota la seva amplitud, considerat com un dels millors jocs del [[Segle XX]].<ref>{{cite web
| url=http://www.originsgamefair.com/awards/1985/list-of-winners
| url=http://www.originsgamefair.com/awards/1985/list-of-winners

Revisió del 21:38, 9 març 2014

Infotaula jocWorld in Flames
Tipusjoc de tauler Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorHarry Rowland
EditorAustralian Design Group
PremisPremi Charles S. Roberts Modifica el valor a Wikidata
Jugadors2-6
Edats16-99
Preparació30-120 minuts
Durada20-180 hores
Gènereboard wargame (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
BoardGameGeek1499 Modifica el valor a Wikidata

World in Flames es un joc de taula del tipus wargame dissenyat per Harry Rowland al 1985 i distribuit per la companyia Australian Design Group on es recrea la Segona Guerra Mundial amb tota la seva amplitud, considerat com un dels millors jocs del Segle XX.[1]

Des de la seva creació s'han dissenyat nous mòduls que amplien els components del joc, arribant a una complexitat màxima per aquest tipus de wargame:

  • America in Flames
  • Days of Decision III
  • Patton in Flames
  • Carrier Planes in Flames
  • Cruisers in Flames
  • Convoys in Flames
  • Khaki in Flames

Mecànica del Joc

El joc es divideix en torns de 2 mesos i cada un d'aquest en un impuls d'una setmana, depenent de la climatologia el torn es pot allargar o reduir; cada vegada que els dos bàndols han jugat, es llança un dau per saber quin tipus de climatologia hi haurà a cada zona climàtica del mon per la següent fase, el que permet o impedeix fer algun tipus d'acció i pot reduir la capacitat de moviment i atac de les unitats.

Durant cada impuls el jugador actiu té que decidir quin tipus de moviment vol realitzar, terrestre, naval, aeri o combinat, el que limita les unitats que poden moure o lluitar, simulant així la capacitat de cada país.

Cada mapa té una escala que pot ser diferent al d'altres zones, a Europa cada hexàgon representa uns 100 Km; la unitat bàsica militar es el Cos d'Exèrcit i la Divisió.

El joc contempla moltes regles opcionals, permetent jugar des de les mes bàsiques i senzilles fins a la complexió total, incloent l'estratègia política del mòdul Days of Decision.

Encara que el joc estàndard comença al Setembre de 1939, amb la Invasió de Polònia pel exèrcit alemany, hi ha diferents opcions, podent començar al 1939 amb la Guerra Civil Espanyola o continuar desprès del 1945 amb els diferents escenaris possibles.

La Importància de la Indústria

En gran part, les possibilitats de guanyar el joc es decideix amb el recursos que obté cada país per poder tenir totes les seves fàbriques a ple rendiment, el que permetrà la construcció de més i millors unitats militars.

Al final de cada torn, cada país decideix quin tipus d'unitat vol construir, que poden tenir un termini de fabricació per poder entrar en joc de fins a dos anys, depenent del tipus d'unitat.

Subministrament

Per cada acció que es vulgui fer amb una unitat, aquesta deu ser capaç de traçar una línia de subministrament cap a una font de subministres, el que provoca que es tingui que mantenir permanentment el contacte entre la unitat i la font de subministres.

Combat

La victòria o derrota a una batalla és decideix majoritàriament pels tipus i la força de les unitats enfrontades, però sempre hi ha un percentatge que depen en major o menor mesura d'altres factors; al World in Flames, com a la majoria de jocs de taula, això ho decideixen els daus; encara que la importància d'aquests, disminueix quan la proporció entre el atacant i el defensor es major.

Referències

  1. «Charles S. Roberts Award Winners (1985)». Academy of Adventure Gaming Arts & Design. Arxivat de l'original el 2008-03-07. [Consulta: 25 març 2008].

Links