Discussió:Camp de concentració: diferència entre les revisions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
 
Línia 5: Línia 5:


S'hauria d'afegir el CATE d'Algecires.
S'hauria d'afegir el CATE d'Algecires.

==Títol poc correcte==
Sé que se'm criticarà però considero que el títol és erroni o ambigu. Inclou en el mateix camp camps de concentració, de treball i d'extermini. Els mateixos naxis van diferenciar entre aquest diferents tipus de camps i, per tant, crec que hem de ser molt curosos i fidels a la terminologia original. A més, en la mateixa Viquipèdia en català hi ha una pàgina per camps de concentració i una d'extermini. També l'Enciclopèdia de l'Holocaust, disponible a la xarxa, estableix tal diferenciació. La Viquipèdia en d'altres llengües fa tal diferenciació i fins i tot algunes han creat una pàgina específica anomenada "Internament", inexistent en català. Agrairia es considerés la possibilitat de tal canvi. Sé que això implicaria reescriure de nou la pàgina. Sinó, es podria reanomenar d'una altre manera incloent-hi la diversitat de camps. [[Usuari: Casablanca]], 21.20, 19 maig 2019.

Revisió de 21:20, 19 abr 2019

Neutralitat[modifica]

El redactat no és neutral ("amarg record per al nostre poble", etc.). Per altra banda, afirmar que els camps s'utilitzen per "confinar persones que manifesten una actitud o pensament contrari a un règim polític totalitarista" és simplement fals. França a l'any 1939 no era un règim totalitari, i els jueus que van anar a Auschwitz no manifestaven cap "actitud o pensament" especial, simplement eren jueus. En fi, l'article necessita una millora a fons, tal com està no serveix per res. --Nevenka 08:59, 14 mai 2006 (UTC)

Crec que falten exemples.[modifica]

S'hauria d'afegir el CATE d'Algecires.

Títol poc correcte[modifica]

Sé que se'm criticarà però considero que el títol és erroni o ambigu. Inclou en el mateix camp camps de concentració, de treball i d'extermini. Els mateixos naxis van diferenciar entre aquest diferents tipus de camps i, per tant, crec que hem de ser molt curosos i fidels a la terminologia original. A més, en la mateixa Viquipèdia en català hi ha una pàgina per camps de concentració i una d'extermini. També l'Enciclopèdia de l'Holocaust, disponible a la xarxa, estableix tal diferenciació. La Viquipèdia en d'altres llengües fa tal diferenciació i fins i tot algunes han creat una pàgina específica anomenada "Internament", inexistent en català. Agrairia es considerés la possibilitat de tal canvi. Sé que això implicaria reescriure de nou la pàgina. Sinó, es podria reanomenar d'una altre manera incloent-hi la diversitat de camps. Usuari: Casablanca, 21.20, 19 maig 2019.