Omega 7

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre grup paramilitar cubà. Si cerqueu la classe d'àcids grassos, vegeu «Omega-7».
Infotaula d'organitzacióOmega 7
Dades
Tipusorganització paramilitar Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticadreta Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1974

Omega 7 va ser un grup paramilitar nacionalista cubà de dreta. Estava integrat per un petit grup de cubans exiliats a Florida i Nova York, i tenien per objectiu enderrocar la Cuba socialista liderada per Fidel Castro. Se la considera una organització germana d'Alpha 66, grup que roman actiu.

Història[modifica]

Segons l'FBI, molts dels seus membres van ser entrenats per a la invasió de Bahía de Cochinos de 1961, fent intel·ligència i tècniques de comandament. Posteriorment, van fundar el grup contrarevolucionari amb el mateix objectiu amb el que van participar en aquest invasió: acabar amb la Revolució Cubana.[1]

L'organització funcionava internacionalment, però la major part dels atacs van ser perpetrats als Estats Units d'Amèrica. Els atacs consistien en cotxes bomba, assassinats i bombardeig d'edificis cubans i estatunidencs. El grup es va atribuir nombrosos actes, incloent assassinats de líders polítics comunistes cubans i atacs contra blancs variats, com avions de passatgers cubans, hotels, ambaixades i naus.[2]

Una fractura interna del grup va ajudar l'FBI a empresonar a les seves figures clau. Actualment aquesta organització està desarticulada i extinguida, ja que els seus líders es troben empresonats als Estats Units. Tant el govern de Cuba com l'FBI la consideren una organització terrorista.

Referències[modifica]

  1. Informació de l'FBI sobre Omega 7 (no oficial) a Cuban-exile.com (anglès)
  2. Ramonet, Ignacio. Fidel Castro: biografía a dos voces (en castellà). 2a edició. Barcelona: Debate, 2011, pàg. 15. ISBN 978-84-8306-745-1. 

Enllaços externs[modifica]