Margarita Maldonado Colón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMargarita Maldonado Colón
Biografia
Naixementsegle XX Modifica el valor a Wikidata
Bayamón (Puerto Rico) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Puerto Rico Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptora, investigadora Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

Goodreads author: 2943293

Margarita Maldonado Colón (Bayamón, s. XX) és una escriptora i investigadora porto-riquenya. Tot i que va néixer a Bayamón, es va criar a Toa Baja.

Carrera, formació i reconeixements[modifica]

Escriptora de la generació del 70, va publicar més tard i amb molt de reconeixement el llibre El umbral del tiempo (2005),[1] el qual s'ensenya en diverses universitats del país i també dels Estats Units. A més, gràcies a l'obra, va rebre el premi novel·lístic del PEN Club de Puerto Rico.[2] Anteriorment, el 1999, havia guanyat el de l'Ateneu Porto-riqueny pel relat El primer día de la historia. Més endavant, el 2008, va publicar el seu recull de contes El envés de la frontera, en què inclou l'abans esmentat i d'altres inèdits.

Maldonado és una dedicada investigadora intel·lectual. La seva tesi de Màster del Departament d'Estudis Hispànics de la Universitat de Puerto Rico sobre el metge, jornalista, polític i escriptor Manuel Zeno Gandía es titula Garduña: El mundo del azúcar y el drama de una confrontación; Estudio sociológico (1993) i va merèixer-li elogis per part del comitè avaluador.[3]

Avui, treballa en una continuació de la novel·la El umbral del tiempo i en altres narracions, i es dedica professionalment a tasques editorials per a Los libros de la Iguana.

Obra[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Padua, Reynaldo Marcos. "Margarita Maldonado y El umbral del tiempo". Escaparate Literario 16 de septiembre de 2007, consultado 12 de enero de 2010.
  2. Fuster Lavín, Ana María. "Gran Premio Alejandro Tapia y Rivera de las Letras". Expresiones: Revista de arte y cultura 30 de noviembre de 2006, consultado 11 de enero de 2010.
  3. Maldonado Colón, Margarita. "Garduña : el mundo del azúcar y el drama de una confrontación, estudio sociológico de la novela de Manuel Zeno Gandía". Tesis de maestría, Universidad de Puerto Rico, Río Piedras, 1993.