Llista d'espècies extingides de Jurassic Park

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En la següent taula es recullen els gèneres extints que han aparegut en la franquícia Parc Juràssic, basada en les Novel·les Parc Juràssic i El món perdut, escrites per Michael Crichton.

Gènere extint Parc Juràssic El món perdut Parc Juràssic III Novel·la Parc Juràssic Novel·la El món perdut Informació
Tyrannosaurus Un dels dinosaures més famosos de la franquícia, el tiranosaure va ser retratat fidel a la realitat, dotant-ho en la segona pel·lícula d'una cria. En el tercer film apareix un exemplar jove menjant i després lluitant amb l'Espinosaure, Nmés per ser mort per ell.
Velociraptor En totes les pel·lícules de Parc Juràssic, el velociràptor és dels dinosaures més comuns de l'illa. Són retratats com els més intel·ligents de tots els animals de la saga. Els personatges es refereixen en ocasions a ells com a "raptors".
Triceratops A pesar que sempre ha estat un diNsaure popular, el triceratops no té cap funció important. En la primera pel·lícula, un estava malalt i era examinat per Ellie Sattler (interpretada per Laura Dern) i el doctor Harding. En la segona, un triceratops és capturat pels caçadors d'InGen, i després alliberat, destruint el campament dels caçadors, al mateix temps amb el suport d'altres dinosaures.
Stegosaurus No Un grup d'estegosaurios veu a Sarah fotografiar a la seva cria, i creient que era una amenaça carreguen amb ella. Els estegosaures són també víctimes dels caçadors, però són alliberats al costat dels altres dinosaures. Èn el tercer lliurament no tenen cap rellevància i són vists solament com a animals de fons.
Parasaurolophus No Aquests animals es veuen en cada pel·lícula. En la primera es troben prop d'un estany al costat d'un braquisaure. A El món perdut, alguns són capturats, i en l'últim lliurament se'ls veu al costat d'uns coritosaures i uns pocs segons al costat d'altres dinosaures que el dr. Grant i els altres troben herbívors prop del riu.
Gallimimus No No Quan els nets d'en Hammond i Alan Grant estaven corrent en una plana, una rajada de gallimimus és espantada per un T. rex, i un d'ells mort per ell. En la segona pel·lícula, apareixen corrent i sent capturats pels caçadors i més tard s'uneixen als altres dinosaures a destrossar el campament d'InGen.
Brachiosaurus No No No El braquiosaure va ser el primer dinosaure que va aparèixer en la pel·lícula (si no expliquem el velociràptor del començament), instant que la revista Empire va catalogar com el 28º moment més màgic del cinema. En la seva primera aparició menjava de les branques dels arbres, per tornar-se'ls a veure quan Alan i els nens passen la nit en un arbre, on una femella esternuda enfront de Lex. En la tercera pel·lícula apareix breument en dues ocasions.
Dilophosaurus No No No Se suposava que el Dilofosaure era part del primer recorregut de "Jurassic Park", però no va ser vist. Quan Dennis Nedry intentava arreglar el seu Jeep i treure'l del fang, va anar salvatgement encegat i assassinat pel Dilofosaure.
Compsognathus No No No Est és un petit però mortífer dinosaure del Parc Juràssic. En general és un animal pacífic, però ataca quan se'l provoca. Diversos compsognatos van matar a Dieter Stark a El món perdut. També van ser uns dels dinosaures capturats, i després apareixen amb els altres fent destrosses en el campament.
Pteranodon No No No A El món perdut es mostra a un breument volant sobre els T. rex. La seva aparició més rellevant va ser en Parc Juràssic III, quan Alan Grant i els altres van entrar en l'ocellera i van ser atacats per ells. També se'ls veu al final volant fora de l'illa, a causa que Amanda Kirby N va tancar correctament la seva ocellera.
Pachycephalosaurus No No No A El món perdut es mostra a un grup de caçadors d'InGen capturant un. Sarah i Nick l'alliberen i llavors, el Paquicèfalosaure es va unir als diNsaures que destrossaven el campament base d'InGen, buscant a qui copejar.
Spinosaurus No No No No L'assessor científic de Parc Juràssic III, Jack Horner, va decidir retirar el T. rex per les seves aparicions en els dos films anteriors, i va introduir a l'Espinosaure en la franquícia. En aquest lliurament, l'animal adquireix protagonisme en assassinar un T.Rex després de destruir l'avió on viatjaven en Grant i els altres.
Ankylosaurus No No No No Aquests dinosaures són vists a Parc Juràssic III, però no tenen major rellevància.
Corythosaurus No No No No En 'Parc Juràssic III es veuen amb Coritosauries en grup al costat d'un Parasaurolopus quan els personatges fugen a través de la prada.
Ceratosaurus No No No No Mentre Alan i la resta del grup furguen entre la femta d'espinosaure buscant el mòbil de Kirby, un ceratosaure s'apropa a ells, però després s'allunya en adonar-se que tenien les mans brutes.
Mamenchisaurus No No No No Es veu un mamenquisaure en el ramat que els caçadors ataquen a El món perdut, però N es veu que capturen un ni apareix destrossant el campament.
Procompsognathus No No No Juguen el mateix rol que els compsognatus de les pel·lícules. Al final de la primera Novel·la es revela que són lleugerament verinosos i maten a John Hammond.
Apatosaurus No No No El primer diNsaure vist a l'illa.
Maiasaura No No No Quan Alan Gran i els nens desperten d'una migdiada, descobreixen un maiasaura menjant prop d'ells, i accidentalment els espanten.
Cearadactylus No No No No En la Novel·la, els Pterodàctils de l'ocellera ens són pteranodonts, sinó cerodáctilos. Assetgen a Grant i els nens quan entren en el seu recinte.
Hypsilophodon No No No Són uns dels primers dinosaures vists en el recorregut, després dels procompsognatus, els velociraptors i els apatosaures.
Carnotaurus No No No No Un estrany dinosaure de molt poca rellevància, excepte al començament de El món perdut, en el qual un parell d'ells ataca a Richard Levine i maten a la seva guia. A més són capaços de canviar el color de la seva pell com un camaleó.
Othnielia No No No No Aquests petits dinosaures són sobrenomenats "othys", i es troben en els arbres.
Styracosaurus No No No No Esmentat únicament.
Mussaurus No No No No Vist només una vegada, abans que Levine i la seva guia anessin emboscats pels carnotaures.
Hadrosaurus No No No No Un grup d'aquests fuig en estampida en ser atacat pel tiranosaure.
Microceratops/Callovosaurus No No No No En algunes edicions anomenat Microceratops, se li rebateja com Microceratus o callovosaure.
Euoplocephalus No No No No Esmentat únicament.
Ornitholestes No No No No A la platja, Levine examina una "forma aberrant". No és capaç d'identificar-ho precisament, però conclou que és un Ornitholestes. No obstant això, sobre la base del descobriment de cromatòfors en la mostra de pell, és probable que es tractés d'un carnotaure, tret que els Ornitholestes' de Crichton també puguin canviar el color de la seva pell.
Troodon No No No No Esmentat únicament.