Usuari:NoSócArturMas69/proves

Plantilla:Aquest article

Plantilla:Infotaula geografia políticaNoSócArturMas69/proves
Imatge

Localització

Muonio, fins al 1923 Muonionniska,[2] és un municipi finlandès que es troba al nord-oest de la regió de Laponia. El municipi té una població de Plantilla:Suomen kunta/väkiluku persones[3] i una àrea de Plantilla:Suomen kunta/pinta-ala km2, dels quals Plantilla:Suomen kunta/pinta-ala/sisävesi km2 són aigües interiors.[4] La densitat de població és de Error de l'expressió: Signe de puntuació no reconegut "[" habitants/km2.

Plantilla:Aquest article Plantilla:Municipi de Finlàndia Muonio, fins l'any 1923 conegut com Muonionniska,[5] és un municipi de Finlàndia situat a la regió de Laponia. Té una població de Plantilla:Població del municipi de Finlàndia habitants[6] i una superfície de Plantilla:Superfície del municipi de Finlàndia km², dels quals Plantilla:Superfície d'aigua al municipi de Finlàndia km² són d'aigua.[7] La densitat de població és de Error de l'expressió: Signe de puntuació no reconegut "[" habitants/km².

Muonio limita al nord amb Enontekiö, a l'est amb Kittilä, al sud amb Kolari i a l'oest amb Suècia, en concret amb el municipi de Pajala. Aquesta zona va experimentar un augment d'aproximadament el 7,5% de la seva superfície quan una àrea del parc nacional Pallas-Yllästunturi de Kittilä es va afegir a Muonio. El territori de Muonio pertany a la regió de muntanyes de Laponia, on es troben les muntanyes més altes com Taivaskero a Pallastunturi (809 m), Keimiötunturi (610 m) i Ruototunturi (572 m). Les principals fonts d'ingressos de Muonio són el turisme, la ramaderia i l'agricultura. Les temperatures màximes a Muonio varien entre -7°C a l'hivern i 16°C a l'estiu. La regió també està coneguda per la seva bellesa natural, sent un lloc popular per a l'esquí i altres esports d'hivern.



Demogràfia[modifica]

A continuació, es mostra l'evolució demogràfica del municipi en intervals de cinc anys des de 1980. La divisió territorial utilitzada correspon a la situació del 1.1.2017.

  1. Error en el títol o la url.«». Ministeri de Justícia.
  2. Error en el títol o la url.«» (en finès). www.muonio.fi.
  3. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades vakilukuviite
  4. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades pinta-ala
  5. Plantilla:Enllaç web
  6. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades població
  7. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades superfície