Dimas Corral Rebellón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDimas Corral Rebellón
Biografia
Naixement3 febrer 1820 Modifica el valor a Wikidata
Mondoñedo (Lugo) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 juny 1868 Modifica el valor a Wikidata (48 anys)
Lugo (Galícia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Santiago de Compostel·la Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, filòsof, metge Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsClara Corral Aller, Rita Corral Aller Modifica el valor a Wikidata
PareLois Corral Rodríguez Modifica el valor a Wikidata

Dimas Corral Rebellón (Mondoñedo, 3 de febrer de 1820 - Lugo, 28 de juny de 1868) fou un metge, periodista i filòsof gallec.

De 1832 fins 1836, va estudiar Filosofia i Metafísica a la Universitat de Santiago de Compostel·la i del 1840 fins 1846 va estudiar Medicina. El 1846 es doctorà en Filosofia i Medicina i fou regent de Psicologia i Lògica a la Facultat de Lletres Compostelana. Va ser doctor a Ourense i professor de Filosofia al Seminari. Després es va convertir en professor de lògica a l'Institut d'Ourense, del qual va arribar a ser director. El 1852 es va traslladar amb la seva família a Lugo. Va ser redactor de El Eco de Galicia i La Aurora del Miño (que va dirigir entre juny i juliol de 1857) i va col·laborar a El Correo de Lugo. Es va casar amb la compostelana Clara Aller Presas amb qui va tenir quatre fills: les escriptores Consuelo, Rita i Clara Corral Aller i el metge i professor militar Dimas Corral Aller.[1]

Referències[modifica]

  1. «Los Corral Rebellón, saga de médicos y escritores oriunda de Mondoñedo». La Voz de Galicia, 16-02-2020 [Consulta: 4 agost 2020].

Enllaços externs[modifica]