Helmut Polensky

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHelmut Polensky

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement10 octubre 1915 Modifica el valor a Wikidata
Berlín (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort6 novembre 2011 Modifica el valor a Wikidata (96 anys)
Sant Tropetz (França) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópilot d'automobilisme Modifica el valor a Wikidata
Esportral·li Modifica el valor a Wikidata
Participà en
24 Hores de Le Mans Modifica el valor a Wikidata

Helmut Polensky (Berlín, Alemanya; 10 d'octubre de 1915 - Saint-Tropez, França, 6 de novembre de 2011) va ser un pilot d'automobilisme i motociclisme alemany, així com constructor d'automobilisme. Va ser guanyador del primer Campionat d'Europa de Ral·lis l'any 1953.

Trajectòria[modifica]

Monopoletta de Polensky.

Polensky s'inicia a la competició de motociclisme a principis de la dècada dels anys 30, disputant també proves d'automobilisme a finals de dècada. En paral·lel inicia la seva formació en enginyeria a Auto Union i s'uní a Nationalsozialistisches Kraftfahrkorps. Posteriorment, passaria la Segona Guerra Mundial com a logístic militar a Berlín, fugint del cautiveri soviètic a Hamburg.

Passada la Guerra, retornà a Berlín, obrí un concessionari de Vespa i un taller de preparació de cotxes de Fórmula 3, començant a disputar ell mateix curses d'aquesta modalitat a Alemanya Occidental.

Posterirment, l'any 1952 disputà la Mille Migle i diverses edicions del Tour de França d'automòbils. En paral·lel, es va mudar amb la família a Karlsruhe, on va obrir un concessionari de Volkswagen. Conduint un Porsche, guanya la Coupe des Alpes de 1953 i el primer Campionat d'Europa de Ral·lis.[1]

També va ser vuitè a les 12 Hores de Reims en 1954 i va disputar en tres ocasions les 24 hores de Le Mans, aconseguint l'any 1955 guanyar la seva categoria i finalitzar quart de la general amb un Porsche 550/4 RS Spyder 1500 compartit amb Richard von Frankenberg.[2]

L'any 1956 es retira de la competició i es converteix en un exitòs distribuïdor d'automòbils.[3]

Referències[modifica]

  1. «Helmut Polensky» (en anglès). Racing Sports Car. [Consulta: 8 juliol 2022].
  2. «Helmut Polensky | Racing career profile | Driver Database». [Consulta: 8 juliol 2022].
  3. «Home» (en anglès britànic). [Consulta: 8 juliol 2022].