Vés al contingut

Cotton Guest

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 18:07, 17 set 2023 amb l'última edició de Unaxbasart (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Fitxer:Cotton guest.png
Cotton Guest
Infotaula d'organitzacióCotton Guest
Dades
TipusGrup Musical
Camp de treballMusic
Idioma oficialEnglish
Història
Creació2022, Comarca Girona
FundadorOleguer, Unax
Activitat
AfiliatsUnax Basart (Bateria, i chorus), Oleguer Massager (Guitarra, i veu), Nikky Junk (Baix, i chorus)
Segell discogràficAutoedició
GènerePop Punk Rock
Influències
Green Day, Blink 182, Ramones, Machine Gun Kelly, The Offspring,
Instrument destacatBateria, Guitarra, Baix, Véu, Sinte
Obres destacables(2023) - Devil's Way, Say Hello, Oh I love Her, Monument, Stuck in my Mind
Governança corporativa
Seu

Lloc webhttps://sites.google.com/view/cottonguest?usp=sharing
Instagram: cottonguestt TikTok: cottonguest Bandcamp: cottonguest Modifica el valor a Wikidata

[1]Cotton Guest, és un jove trio de punk pop nascut a Sant Feliu de Guíxols (Girona) fa uns anys enrere, però del qual s'ha consolidat fa tot just uns mesos. Ara Debuten amb el seu primer LP anomenat, "Laws Of Gravity", un disc autoeditat en què recuperen el so original del gènere.

La banda de Girona està formada per tres joves entre divuit i dinou anys: "Oleguer Massaguer" a la guitarra i veu principal, “Nikki Junk” al baix, i "Unax Basart" a la bateria. El gener d'aquest 2023 van entrar a l'estudi a gravar el seu primer disc amb Santi Garcia a Ultramarinos Costa Brava, arrodonint les dotze cançons que formen part del seu debut LP, Laws Of Gravity.

Formació de Cotton Guest

Tot va començar el 2017 entre Oleguer i Unax, que ja es coneixien des de primària:

Els dos amics coincideixen en la motivació de tenir un grup i tocar temes propis com a banda. Com a referents i influències tenen bandes mítiques com Green Day, Blink-182, OffSpring, Foo Fighters o fins i tot Machine Gun Kelly, entre d'altres.

Durant aquests anys han anat tinguent nous integrants a prova fins al juny del 2022, que va aparèixer Nikki Junk, un baixista que tenia els mateixos gustos i aspiracions que els creadors de la banda.

Laws of Gravity Disc LP

Fitxer:Portada 2 3000x300 vector.png
Cotton LP

Els [2]protagonistes d'aquesta ressenya encara no havien nascut quan Green Day van assaltar les llistes d'èxits amb Dookie, un tercer disc fabulós que va aconseguir acostar el punk al gran públic. I això ve a tomb perquè la influència de la banda de Berkeley és palesa en el debut del joveníssim trio català Cotton Guest, una formació que ens sorprèn en ple 2023 amb un disc agradablement “greendayesco”.

Un adolescent Billie Joe Armstrong sobrevola aquest "Laws Of Gravity", des dels primers compassos de la inicial “Devil's Way”, un tall enganxós amb ressons també als Dover que van arrasar amb tot a finals dels noranta amb la publicació de “Devil Came To Me”. La semblança amb el trio californià és més que raonable i alguns temes, com “Oh I Love Her” i “Plasma Cut”, bé podrien colar com a rareses de la primera època d'un trio que ara omple estadis. Més enllà de les similituds entre les dues bandes, separades per uns deu mil quilòmetres i sobretot diverses generacions, té un mèrit enorme el que ha fet Cotton Guest, una banda amb membres que acaben de complir la majoria d'edat. Amb la inestimable ajuda del productor Santi García, el seu particular Lou Giordano, el trio de Sant Feliu de Guíxols va sortir dels estudis Ultramarinos amb un llarg debut imponent.

Alguna cosa em diu que aquest disc despertarà tanta tendresa com admiració entre els que escoltaven discos de punk rock i hardcore melòdic en un walkman de camí cap a l'institut. També poden connectar amb els xavals que acaben de llegir walkman i no saben què diables és això, però gaudeixen amb Yungblud, Machine Gun Kelly o van descobrir recentment a blink-182 per la seva reunió.

Sincerament poques cartes de presentació amb dotze temes recordo tan sòlides com aquest “Laws Of Gravity”, però faran bé de mantenir els peus a terra i no adormir-se als llorers. Tampoc obsessionar-se amb Green Day, un referent excel·lent com a punt de partida que segur superaran per poc que segueixin traient cançons i comencin a girar. Van pel bon camí i talls com l'esmentada Devil's Way, Everyone's Guilty i la final Understood deixen entreveure una mica gros.

Enllaços

Instagram: https://www.instagram.com/cottonguestt/

TikTok: https://www.tiktok.com/@cottonguest?is_from_webapp=1&sender_device=pc

BandCamp: https://cottonguest.bandcamp.com/album/laws-of-gravity-2

  1. Malagón, Glòria Vela. «El espíritu del punk pop vitaminado revive en el debut de Cotton Guest» (en castellà), 02-05-2023. [Consulta: 17 setembre 2023].
  2. Disturbios, Don. «Cotton Guest, crítica de su disco Laws Of Gravity (2023)» (en castellà), 15-06-2023. [Consulta: 17 setembre 2023].