Fitxer:Can Montenegro 2013-09-29 10-02-37.jpg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fitxer original(2.048 × 1.536 píxels, mida del fitxer: 1,03 Mo, tipus MIME: image/jpeg)

Descripció a Commons

Resum

Descripció
Español: Can Montenegro
Català: La inscripció diu: 'A l'Eminentíssim Princep senyor Fra Ramon Despuig. Compendi de grans herois, l'immortalitza aqueix marbre, a ell, ànima única en aquesta Balear nostra; Palma fou el seu solar natal; el seu bressol, un puig coronat de lis; així com per a altres l'eminència és un títol adquirit, ell té el puig al seu propi llinatge. Avesat de ben jove a la creu, va conduir amb ell en la trirrem que comandava un estol de fermes virtuts contra els turcs després de ser nomenat legat, governador, batliu i senescal. Tot ho va deure a la força de la virtut, i res a la roda de la fortuna. Ell, un sol Alcides, prestà el seu ajut a tres Atlants de l'orde, fins que amb el vot de tothom va créixer com únic Atlant quan va ser proclamat gran mestre de Malta. Palma feliç, que tan àmpliament escampes el teu fullatge, més feliç per haver produit fruit tan daurat, felicíssima per haver donat a Malta un príncep com ell! El Senat i el Poble de Mallorca a la glòria perdurable de tan gran i distingida casa'.
Latina: Eminentissimo Principi Domino D. F. Raymundo Dezpuig. Aeternat marmor istud ingentium heroum epitomem, hac una in Baleari anima; Palma illi natale solum, cunabula montis lilio coronatus; scilicet ut aliis eminentia titulus, mons huic natura est. A teneris assuetus cruci, solidarum virtutum classem in una, cui praeerat trireme secum, duxit in Turcas legatus, gubernator, bailius et senescalis creatus. Virtutis manibus omnia, fortunae rotae nihil debuit. Trino religionis Athlanti unus suffragatur Alcides, donec omnium suffragiis solus excrevit Athlas, cum magnus Melitensium renuntiatus est magister. Faelix Palma, quae tam late diffundis frondes, faelicior quae tam aureum edideris fructum, faelicissima quae talem dederis Melitae principem. Senatus Populusque Maioricensis pro tantae huius excelsaeque domus perennatura gloria.
Data
Font

Treball propi

Aquesta foto ha estat carregada amb l'aplicació Wiki Loves Monuments mobile 1.3 (Android).
Autor artdirector

Carrega més fotos d'aquest monument

Llicència

Jo, el titular dels drets d'autor d'aquest treball, el public sota la següent llicència:
w:ca:Creative Commons
reconeixement compartir igual
Aquest fitxer està subjecte a la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir Igual 3.0 Espanya.
Sou lliure de:
  • compartir – copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra
  • adaptar – fer-ne obres derivades
Amb les condicions següents:
  • reconeixement – Heu de donar la informació adequada sobre l'autor, proporcionar un enllaç a la llicència i indicar si s'han realitzat canvis. Podeu fer-ho amb qualsevol mitjà raonable, però de cap manera no suggereixi que l'autor us dóna suport o aprova l'ús que en feu.
  • compartir igual – Si modifiqueu, transformeu, o generareu amb el material, haureu de distribuir les vostres contribucions sota una llicència similar o una de compatible com l'original


Llegendes

Afegeix una explicació d'una línia del que representa aquest fitxer

Elements representats en aquest fitxer

representa l'entitat

0.00558659217877094972 segon

3,43 mil·límetre

1.077.808 byte

1.536 píxel

2.048 píxel

Historial del fitxer

Cliqueu una data/hora per veure el fitxer tal com era aleshores.

Data/horaMiniaturaDimensionsUsuari/aComentari
actual10:02, 29 set 2013Miniatura per a la versió del 10:02, 29 set 20132.048 × 1.536 (1,03 Mo)ArtdirectorSubido mágicamente a través de la Wiki Loves Monuments Mobile App Version 1.3.

No hi ha pàgines que utilitzin aquest fitxer.

Metadades