Font de Sant Salvador (Altadill)

(S'ha redirigit des de: Font de Sant Salvador d'Altadill)
Aquest article tracta sobre la Font de Sant Salvador d'Altadill. Vegeu-ne altres significats a «Font de Sant Salvador (desambiguació)».
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Font de Sant Salvador
Imatge
Dades
TipusFont Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud663 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAltadill (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 40′ 10″ N, 1° 23′ 34″ E / 41.669376°N,1.392889°E / 41.669376; 1.392889
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC34559 Modifica el valor a Wikidata

La Font de Sant Salvador és una font propera al nucli d'Altadill al terme municipal de Sant Guim de Freixenet (Segarra), bastida sota el pla de Sant Salvador en una zona d'arbres i matolls, a pocs metres de la façana lateral de l'ermita de Sant Salvador.

Interior de la font

Per poder accedir a l'interior de la font, va fer falta obrir una rasa, quedant delimitat aquest espai d'accés a partir de dos murs laterals obrats en pedra seca que atalussen el terreny. L'accés a l'interior de la font es fa a partir de l'estructura d'un quart de volta apuntada. L'espai interior és de planta rectangular, coberta amb una volta apuntada que arrenca sobre uns petits murs, bastits damunt la cinglera de roca, i capçalera plana. Finalment un brollador solcat a la mateixa roca, permet la sortida de l'aigua. Presenta un parament paredat obrat amb pedra seca, així com pedra disposada amb cantells per obrar la volta apuntada.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Font de Sant Salvador
  1. «FONT DE SANT SALVADOR». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 24 gener 2016].