Herpetoterins

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Herpetotherinae)
Infotaula d'ésser viuHerpetoterins
Herpetotherinae Modifica el valor a Wikidata

Micrastur ruficollis
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreFalconiformes
FamíliaFalconidae
SubfamíliaHerpetotherinae Modifica el valor a Wikidata
Bonaparte, 1838
Gèneres
  • Micrastur
  • Herpetotheres

Els herpetoterins (Herpetotherinae) són una subfamília d'ocells rapinyaires de la família dels falcònids (Falconidae) que agrupa una sèrie d'espècies que habiten a la zona Neotropical. Inclou aus amb hàbits caçadors, però també altres, almenys parcialment, vegetarianes i carronyaires. La majoria de les espècies viuen al bosc, són més petits que els falcons, amb el coll més llarg i ales més arrodonides. El cap té una zona de pell nua de color viu.

Taxonomia[modifica]

Els dos gèneres d'aquesta subfamília eren classificats amb els caracaràs, a la subfamília Polyborinae, però estudis genètics de principis del segle xxi han propiciat la inclusió d'ambdós gèneres dins una subfamília pròpia.[1] Els dos gèneres contenen, segons la classificació del Congrés Ornitològic Internacional (versió 12.2, 2022) 8 espècies:[2]

Referències[modifica]

  1. Nazwy polskie za: Paweł Mielczarek, Marek Kuziemko. Falconidae. Llista Completa dels Ocells del Món, Institut de Ciències Ambientals de la Universitat Jagellònica[Enllaç no actiu] Rev. 26/01/2012 (polonès)
  2. «Seriemas, falcons». IOC World Bird List Version 12.2. International Ornithologists' Union, juliol 2022.