Inazuma Eleven (franquícia)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInazuma Eleven
Dades
Tipussèrie de videojocs Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
GènereVideojoc de rol i videojoc esportiu Modifica el valor a Wikidata
Format per

Lloc webinazuma.jp Modifica el valor a Wikidata

Inazuma Eleven (イナズマイレブン , Inazuma Irebun?, 'Onze Llampecs') és una franquícia creada per l'empresa japonesa Level-5. La sèrie se centra en la història d'un equip de futbol escolar i combina elements de videojocs de rol amb partits de futbol i estratègia. El creador d'Inazuma Eleven és Akihiro Hino, dissenyador de videojocs i fundador de Level-5.

Resum[modifica]

La franquícia d'Inazuma Eleven es va originar amb el llançament del primer videojoc homònim el 2008 per a la consola Nintendo DS, una sèrie que ha venut més de 8 milions de còpies a tot el món el 2016.[1] La seva popularitat ha propiciat una sèrie de manga i un seguit de sèries i pel·lícules animades de televisió. La història del primer videojoc comença amb en Mark Evans (Endou Mamoru en la versió original), un jove apassionat pel futbol que forma un equip escolar, el Raimon, amb l'objectiu de competir en àmbit nacional.

Videojocs[modifica]

Aquesta franquícia està principalment formada per videojocs, en els quals els jugadors prenen el control d'un protagonista i el seu equip per jugar a partits de futbol, a més d'explorar una narrativa. Cada lliurament introdueix nous personatges, tècniques especials i reptes. Ha abastat diverses consoles com la Nintendo DS, la Nintendo Wii o la Nintendo 3DS.

Sèrie principal[modifica]

Trilogia Inazuma Eleven GO[modifica]

Jocs derivats[modifica]

  • Inazuma Eleven Strikers
  • Inazuma Eleven Strikers 2012 Xtreme
  • Inazuma Eleven GO Strikers 2013
  • Inazuma Eleven 1, 2, 3!! The Legend of Mamoru Endou
  • Inazuma Eleven Everyday
  • Inazuma Eleven Online[4]
  • Inazuma Eleven Dash
  • LINE Puzzle de Inazuma Eleven
  • Inazuma Eleven SD[5]

Anime[modifica]

Inazuma Eleven ha estat adaptat a diverses sèries d'anime, coproduïdes per TV Tokyo i OLM. Les sèries s'han doblat en diferents llengües incloent-hi el català.

Sèries[modifica]

Pel·lícules[modifica]

Manga[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Inazuma Eleven Ares announced». [Consulta: 10 octubre 2017].
  2. «Inazuma Eleven: Great Road of Heroes delayed to 2023 in Japan, development update video» (en anglès americà), 02-04-2021. [Consulta: 12 octubre 2021].
  3. Stenbuck, Kite. «Inazuma Eleven New Game Gets Renamed to Victory Road of Heroes». Siliconera. [Consulta: 23 juliol 2022].
  4. «LEVEL-5 INTERNATIONAL AMERICA RECAPS THE LEVEL5 VISION 2013 LINE-UP». Arxivat de l'original el 14 de febrer de 2019. [Consulta: 2 març 2019].
  5. «Level-5 anuncia juego de 'Inazuma Eleven' para dispositivos móviles» (en castellà), 01-03-2019. [Consulta: 12 octubre 2021].