Jigoku Shōjo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Jigoku Shoujo)
Infotaula de llibreJigoku Shōjo
(ja) 地獄少女 Modifica el valor a Wikidata
Tipussèrie televisiva d'anime Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguajaponès Modifica el valor a Wikidata
PublicacióJapó,
4 novembre 2007 - 2007
Format perHell Girl, season 1 (en) Tradueix
Hell Girl: Three Vessels (en) Tradueix
Hell Girl: Two Mirrors (en) Tradueix
Hell Girl: The Fourth Twilight (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gèneremanga i anime de fantasia, manga i anime de terror, anime i manga de misteri, anime i manga sobrenatural i fantasia fosca Modifica el valor a Wikidata
Altres
Lloc webjigokushoujo.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0962740 TMDB.org: 8974 Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Jigoku Shōjo (地獄少女? La noia de l'infern),[1][2] conegut també com a Hell Girl, és una sèrie d'anime produïda per Aniplex i Studio DEEN el 2005. Gràcies a la bona acceptació que va tenir entre el públic japonès es van produir dues temporades més de la sèrie, Jigoku Shōjo Futakomori (地獄少女 二籠 , La noia de l'infern: Dos miralls?) el 2006 i Jigoku Shōjo Mitsuganae (地獄少女 三鼎 , La noia de l'infern: Tres receptacles?) el 2008. La sèrie ha estat adaptada a un manga que es publica mensualment en la revista Nakayoshi i a un dorama de 12 episodis estrenat finals de 2006.

La sèrie tracta d'un sistema de retribució divina que les persones amb greuges poden contactar i que sembla que ha estat en funcionament des de temps immemorials. En l'actualitat funciona a través d'una pàgina web a la qual la persona agreujada accedeix posant el nom de qui es vol venjar. La protagonista, Enma Ai, és l'encarregada de contactar amb la persona agreujada i signar-hi el contracte. La retribució es duu a terme un cop signat el contracte i, al final, s'acaba enviant l'ànima del condemnat a l'infern. Com a contrapartida, però, l'ànima del contractant també anirà a l'infern quan aquest es mori.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jigoku Shōjo

Referències[modifica]

  1. «Synopsis for JIGOKU SHOUJO - GIRL FROM HELL (SEASON 1) - Animax Asia» (en anglès). Arxivat de l'original el 2007-10-25. [Consulta: 4 desembre 2010].
  2. «Synopsis for JIGOKU SHOUJO - GIRL FROM HELL (SEASON 1) - Animax South Asia» (en anglès). Arxivat de l'original el 2008-05-14. [Consulta: 4 desembre 2010].