Giovanni di Malatesta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Joan I Malatesta)
Infotaula de personaGiovanni di Malatesta
Biografia
Naixement1185 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Mort1221 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (35/36 anys)
Família
FillsRamberto Malatesta Modifica el valor a Wikidata
ParesMalatesta Modifica el valor a Wikidata  i Bertra Traversari Modifica el valor a Wikidata
GermansMalatesta menor Modifica el valor a Wikidata
ParentsMalatesta della Penna (nebot) Modifica el valor a Wikidata

Giovanni di Malatesta (1185 (Gregorià) - 1221 (Gregorià)) va ser un noble italià.

Fill de Malatesta menor, sembla que va quedar orfe en la infantesa.[1] Va obtenir una bona posició a la ciutat de Rímini, on va ser membre del Consell General el 1206. Es va fer càrrec del seu nebot, Malatesta della Penna, a la mort del seu germà.[2] El març de 1216 va rebre, juntament amb el seu nebot, la ciutadania de Rimini, a més de disposar de casa a la ciutat,[1] fruit d'un acord amb el govern comunal, mitjançant el qual el govern de la ciutat podia disposar d'ells en temps de guerra, i de fet els obligava a residir a la ciutat de manera continuada en cas de conflicte bèl·lic, i tres mesos a cadascun en temps de pau. La comuna, a més, va donar-los protecció, immunitat fiscal i va respectar les seves jurisdiccions privades.[2] Va morir el 1221,[1] sembla que els seus fills no van sobresortir i va ocupar el seu lloc el seu nebot, Malatesta.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Zanetti, Guid'Antonio. Memorie istoriche di Rimino e de' suoi signori (en italià). Bolonya: Stamperia di Lelio della Volpe, 1789, p. 309. 
  2. 2,0 2,1 2,2 Jones, P. J.. The Malatesta of Rimini and the Papal State (en anglès). Cambridge: Cambridge University Press, 1974, p. 27-28.