Lo Camp de Tarragona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Lo camp de Tarragona)
Infotaula de publicacions periòdiquesLo Camp de Tarragona

Capçalera del periòdic Modifica el valor a Wikidata
Tipuspublicació periòdica Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici5 agost 1900 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització13 agost 1907 Modifica el valor a Wikidata

El diari Lo Camp de Tarragona era el portaveu de l'associació catalanista i del centre nacionalista català. Es va començar a publicar el 5 d'agost de 1900 i va tancar les seves portes el 13 d'agost de 1907. Era l'òrgan de l'associació catalanista de Tarragona i sa comarca i de la seva Joventut juntament amb la Unió Catalanista i el centre Nacionalista Català.

Història[modifica]

Al 1906 Lo Camp de Tarragona era el portaveu de les dues entitats catalanistes més importants a Tarragona: l'Associació Catalanista i el Centre Nacionalista Català. A sota la capçalera es podia llegir:

"Volem Corts Catalanes, no sols per estimular el nostre dret i les lleis civils, sinó tot quant es refereixi a l'organització interior del territori. Volem que els catalans sien els jutges i magistrats i que dintre de Catalunya es fallin en última instància els plets i causes. Volem ser àrbitres de nostra administració, fixant amb entera llibertat les contribucions i impostos. Volem la facultat de contribuir a la formació de l'Exèrcit espanyol per medi de voluntaris o diners, suprimint les "quintes" i establint la reserva regional forçosa presti el servei només a Catalunya..."

Aspectes tècnics[modifica]

Lo Camp de Tarragona tenia 4 pàgines amb un format de 500x355 mil·límetres al principi, després va canviar a 390x555 mm. En els seus inicis la impremta era Tipografia Tarraconense i després va canviar a Francesc Sugrañes. Aquest diari era totalment en català i els seus directors eren Antoni Guasch, Jordi Pedrol, Bernabé Martí i Bofarull i Josep M. Tarragó.

Localització[modifica]

  1. Virgili. Tarragona i la seva premsa 1900-1980, 1980.

Enllaços externs[modifica]