Mainader electrònic

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Joc de transmissor i receptor

Un mainader electrònic o monitor d'infants és un dispositiu que permet escoltar en una altra habitació, el so a l'habitació d'un nadó. Un monitor de nadó modern consta de dues parts, el transmissor amb micròfon incorporat i el Receptor amb l'altaveu. Al començament va ser utilitzada la xarxa elèctrica, però avui en dia s'utilitzen ones de ràdio.

Els monitors per a nadons basats en DECT són menys propensos a fallades de funcionament. Així mateix, la qualitat del so és millor i és més difícil d'interferir el senyal. Alguns monitors de nadó només s'encenen quan el so arriba a un determinat nivell sonor, per exemple quan el nadó està plorant. També hi ha versions que aporten alguna cosa nova, com una càmera de vídeo (o amb sensor IR d'imatge).

Els monitors per a nadons també es poden utilitzar per a gent gran postrats al llit, perquè puguin posar-se en contacte amb els que els cuiden, si necessiten alguna cosa.

Monitors de FM[modifica | modifica el codi]

Fins als anys vuitanta del segle XX hi va haver també un altre tipus de monitor per a nadons. Estava equipats amb un transmissor de FM amb un abast d'uns cent metres. Aquest tipus de monitors per a nadons podia ser escoltat amb una ràdio normal de FM sintonitzant-la a la freqüència del monitor.