Habitatges al carrer Major, 74-76 (Hostalric)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Major, 74-76)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Major, 74-76
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaHostalric (Selva) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, 74-76. Hostalric (Selva)
Map
 41° 45′ N, 2° 38′ E / 41.75°N,2.64°E / 41.75; 2.64
IPA
IdentificadorIPAC: 33670

L'edifici situat al carrer Major, 74-76 és una obra del municipi d'Hostalric (Selva) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici entre mitgeres, situat davant de la plaça de la Vila, conformat per planta baixa, tres pisos i terrat.[1] Té la façana arrebossada i pintada de color salmó. A la planta baixa hi ha una oficina de correus, seguida per una porta amb llinda de pedra per on s'accedeix als habitatges, una finestra tapada amb una reixa de ferro forjat, i a la part dreta bar. Al primer pis hi ha quatre finestres amb llinda de pedra i balcó amb barana de ferro forjat. El segon pis segueix la mateixa estructura del primer, però a sota té uns esgrafiats en tons granatosos, molt malmesos, amb àngels i motius vegetals. Al tercer pis hi ha quatre finestres molt senzilles. Cada pis està separat per una cornisa horitzontal llisa. L'edifici està coronat per un terrat amb una barana d'obra.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatges al carrer Major, 74-76
  1. 1,0 1,1 «Major, 74-76». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 4 novembre 2014].