El Mercadal del Cint

(S'ha redirigit des de: Masia el Mercadal del Cint)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
el Mercadal
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVII-XVIII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Altitud1.026 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Espunyola (Berguedà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióEl Cint (l'Espunyola, Berguedà)
Map
 42° 03′ 41″ N, 1° 42′ 32″ E / 42.061397°N,1.708862°E / 42.061397; 1.708862
IPA
IdentificadorIPAC: 3299

el Mercadal és un mas prop de del Cint al terme municipal de l'Espunyola (Berguedà) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

El Mercadal del Cint és una de les masies més antigues del municipi de l'Espunyola. Possiblement fou una antiga fortificació. La part més antiga de la casa, potser del segle xiii o XIV, conserva una presó de tipus medieval.

Una finestra

El cos principal és del segle xviii. A l'edifici, a més, trobem diverses llindes amb dates de la segona meitat del segle xviii.[1] És una masia de planta rectangular amb la façana principal orientada a ponent i coberta a dues aigües amb teula àrab i el carener perpendicular a la façana principal. Està estructurada en planta baixa i tres pisos superiors. La porta d'entrada és un arc de mig punt fet amb grans dovelles, lleugerament descentrada. Totes les finestres són de reduïdes dimensions, atorgant-li un caràcter molt auster i primitiu.[1]

Notes[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: El Mercadal del Cint
  1. 1,0 1,1 «Masia el Mercadal del Cint». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 31 agost 2015].