Mola de peixos

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Vídeo submarí d'una mola d’arengada de l'Oceà Atlàntic, Clupea harengus

Una mola de peixos és un conjunt dens de peixos similars, nedant amb una alta sincronització i de manera polaritzada.

És un comportament d’agregació de peixos de similar grandària i d'orientació, generalment nedant en la mateixa direcció. Aquestes conductes els porten beneficis, incloent defensa contra depredadors (millorant la seva detecció i diluint la possibilitat de captura), perfecciona l'èxit en la depredació i facilita l'aparellament. Una altra conseqüència beneficiosa és l'increment de l'eficiència hidrodinàmica.

Una característica de la mola és la forta semblança entre els seus membres. Els peixos sembla que opten per integrar-se en una mola de peixos per les seves característiques: grandària, tipus d'espècies, grandària corporal, salut dels seus membres i afinitat o parentiu.

Algunes qüestions d’estudi es refereixen a la conducta grupal, com la determinació de la direcció i sentit dels seus moviments. En el cas de moviments migratoris, molts dels seus membres sembla que sabessin on anar, però el comportament depredador és més problemàtic d'entendre. L’etòleg animal Stephan G. Reebs, escriu a "Animal Behaviour", que els bancs deNotemigonus crysoleucas (una forma de Cyprinidae) són liderats per un petit nombre d’individus experimentats.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mola de peixos Modifica l'enllaç a Wikidata