Neucat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: NEUCAT)

El NEUCAT és el nom que rep el pla especial d'emergències per nevades de Catalunya, de protecció civil, creat per la Generalitat de Catalunya i d'aplicació a tot el territori català. En general s'activen quan neva de forma extraordinària o bé neva en llocs on no és habitual, en qualsevol punt del territori. Aquestes emergències es caracteritzen principalment per causar interferències més o menys notòries en el funcionament dels serveis bàsics i en la mobilitat de les persones, més que no pas per produir danys directes a la població.[1]

El Neucat estableix el conjunt de mecanismes que calen per tal de garantir el bon funcionament dels serveis bàsics i la mobilitat de la població en cas de nevades, mantenint-los per sobre d'uns mínims. Amb aquest objectiu, el pla fa una important funció preventiva, amb accions concretes d'avís i posicionament de recursos en fases molt primerenques davant la previsió de precipitacions importants en forma de neu.

Referències[modifica]

  1. «NEUCAT. Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya». Generalitat de Catalunya, octubre 2017. [Consulta: 27 gener 2020].

Enllaços externs[modifica]