Nationalsozialistische Volkswohlfahrt

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 14:04, 5 oct 2016 amb l'última edició de Despertaferro666 (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.

La Nationalsozialistische Volkswohlfahrt (NSV), que significa "Benestar Popular Nacionalsocialista", va ser una organització de benestar social durant el Tercer Reich. La NSV va ser establerta el 1933, poc després que el NSDAP va arribar al poder a Alemanya, amb seu a Berlín.

Lògotip de la NSV
Infermera NSV amb nens el 1943

L'estructura de la NSV es va basar en el model de partit nazi, amb administració local, de comtat (Kreis) i les administracions generals. Va ser finançada per donacions dels seus afiliats. A finals de 1938, al voltant d'un existien un milió de voluntaris. Quan la guerra va començar, l'organització comptar amb onze milions d'afiliats. Durant la Segona Guerra Mundial, la NSV es va fer càrrec de menesters públics, especialment en el camp infantil i juvenil. Van rebre especial ajuda les dones embarassades en cas de viduïtat o "emergència". Com cada organització nazi, la NSV discriminava els jueus, i es va negar a proporcionar-los ajuda.

Després de la derrota de l'Alemanya nazi, el Govern Militar Nord-americà va començar a desnazificar el país. Va emetre el 10 d'octubre del 1945 la llei número 2 que prohibia el partit nazi i va dissoldre d'ofici totes les seves branques i organitzacions.[1]

Fonts

Bibliografia

Herwart Vorländer, Die NSV. Darstellung und Dokumentation einer nationalsozialistischen Organisation. Boppard am Rhein, Editorial Harald Boldt, 1988, ISBN 3-7646-1874-4 (En català: La NSV: descripció i documentació sobre una organització nacionalsocialista).

Referències
  1. Kontrollratsgesetz nr. 2: Auflösung und Liquidierung der Naziorganisationen Llei del 10 d'octubre de 1945 (en catala: Llei n°2 del Consell de control: abolició i liquidació de les organitzacions nazi)