Partit Popular de Castella - la Manxa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Partit Popular de Castella-la Manxa)
Infotaula d'organitzacióPartit Popular de Castella - la Manxa
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1989
Governança corporativa
Seu
PresidènciaFrancisco Javier Núñez Núñez (2018–) Modifica el valor a Wikidata
Secretària generalCarolina Agudo Modifica el valor a Wikidata

Lloc webppclm.es Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Partit Popular de Castella - la Manxa (PP-CLM) és la delegació castellanomanxega del Partit Popular. El seu actual president és Francisco Núñez.

Va governar per primera vegada en la seva història a Castella - la Manxa entre 2011 i 2015. El 2015 va tornar a guanyar les eleccions autonòmiques, però un pacte entre forces d'esquerres va impedir la seva continuïtat en el govern.

Història[modifica]

El 14 de juny de 2006 va ser elegida presidenta del Partit Popular de Castella - la Manxa María Dolores de Cospedal, amb qui el partit va arribar per primera vegada a la presidència de la comunitat autònoma a les eleccions autonòmiques de 2011, en què va obtenir majoria absoluta. En les eleccions autonòmiques de 2015 el PP de Castella - la Manxa presidit per Cospedal va tornar a guanyar els comicis,[1] però un pacte entre PSOE i Podem donar el govern al primer, posteriorment compartit entre les dues formacions.[2]

El 27 de setembre de 2018 Francisco Núñez va guanyar les primàries del Partit Popular de Castella - la Manxa, convertint-se en el president del partit en el congrés extraordinari celebrat el 7 d'octubre.

Referències[modifica]

  1. Carpio, J. A. «Cospedal gana en las urnas en Castilla-La Mancha, pero el gobierno depende de PSOE y Podemos» (en castellà). RTVE, 25 maig 2015. [Consulta: 22 agost 2021].
  2. García, G. «El Gobierno de coalición PSOE-Podemos en Castilla-La Mancha echa a andar» (en castellà). El Boletín, 10 agost 2017. [Consulta: 22 agost 2021].

Enllaços externs[modifica]